G4Media.ro

Două licee din Bistrița protestează după ce Inspectoratul județean a decis desființarea…

Două licee din Bistrița protestează după ce Inspectoratul județean a decis desființarea unor clase unice la nivel local – de muzică și arhitectură

Liceul de Arte “Corneliu Baba” și Liceul de Muzică “Tudor Jarda” au protestat, la sfârșitul săptămânii trecute, după o decizie a Inspectoratului Școlar Județean de a desființa două clase pe care le declară “unice” la nivel local – de arhitectură în cazul primului, de muzică în cazul celui de-al doilea, după cum relatează Bistrițeanul. Publicația locală îl citează și pe șeful ISJ Bistrița-Năsăud, care spune că e necesară reducerea claselor în toate liceele, în oferta școlară 2020-2021, dar că, între altele, instituțiile de învățământ menționate, au refuzat să facă ele însele alegerea.

Liceul de Arte “Corneliu Baba” a publicat sâmbătă, pe Facebook, un mesaj în care afirmă:

 • “(…) Decizia de a nu aproba, pentru anul școlar 2021-2022, realizarea clasei a IX-a, filieră vocațională, profil artistic, specializarea Arhitectură, arte ambientale și design din cadrul Liceului de Arte Corneliu Baba este o mare nedreptate și un abuz. Acest liceu este UNIC în județ – e singurul liceu cu profil artistic, astfel că specializările liceului (Arhitectură, arte ambientale și design, respectiv Arte plastice și decorative) sunt și ele unice. Nu e, astfel, întâmplător faptul că liceul atrage elevi atât din tot județul, cât și din alte județe! (…)”

Citește mai mult pe EduPedu.ro

(Sursa foto: Facebook – Liceul de Muzica Bistrita)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Propun sa se renunte la orele de religie

 2. Nu liceul trebuie sa protesteze . Nu profesorii care pierd catedra trebuie sa protesteze . Ei trebuie sa isi caute alt loc de munca .
  Daca pe piata nu mai exista cerere pentru acele clase trebuie desfiintate .
  Daca exista copii care vor sa studieze asa ceva atunci ei ( cu parintii lor cu tot ) trebuie sa protesteze . Sa spuna ca ei vor asa ceva .

 3. Seful ISJ e comunist de moda veche.
  Daca a ajuns la concluzia de a taia 30% (pe baza numarului potentialilor absolventi ai clasei a VIII-a), el taie de la toti.
  Sa vada gradul de ocupare din anii precedenti, sa vada care e piata muncii, e prea greu.
  E probabil ruda cu ministrul sanatatii de trista amintire (cseke attila) care a vrut sa închida spitalul din Cernavoda, SINGURUL care ar fi putut prelua eventuale victime ale unui accident nuclear. Dar se pare ca singurul criteriu e calculul de tip contabil.
  Seful ISJ Bistrita vrea sa arate ca propunerea de desfiintare a inspectoratelor scolare este justificata!

 4. În România de mult nu se dau doi bani pe cultură și învățamànt. Normal că nu avem nevoie de oameni de cultură cànd maneliștii răsar ca iarba. RUȘINÈEEEEE!

 5. Sunt curioasă de ce nu mi se publică comentariul?!