G4Media.ro

Două judecătoare din CSM le cer parlamentarilor USR PLUS să nu voteze…

Două judecătoare din CSM le cer parlamentarilor USR PLUS să nu voteze pentru desființarea Secției speciale: ”Nu vă murdăriți mâinile, dar mai ales conștiința, cu fapte ce vor fi greu de uitat în timp, dar mai ales imposibil de iertat”

Judecătoarele Gabriela Baltag și Evelina Oprina, membre al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), le-au transmis o scrisoare parlamentarilor USR PLUS prin care le cer să nu voteze desființarea Secției speciale de investigare a magistraților, avertizându-i că, în caz contrar, vor condamna ”acest popor să nu mai aibă prea curând o justiție cu judecători peste care să nu se mai abată abuzurile”.

”Nu condamnați poporul român să-și retrăiască istoria precum Sisif încercând, pe veșnicie, să ajungă în vârful dealului! (…) SIIJ trebuie întărită și lăsată să funcționeze la capacitatea ei maximă și abia apoi, eventual, reevaluată. Nu permiteți ca sub pretextul unor garanții necesare, să deschideți posibilitatea unor „filtre” de putere!”, a scris cele două judecătoare în scrisoarea transmisă parlamentarilor USR PLUS.

Gabriela Baltag şi Evelina Oprina reprezintă nucleul dur anti-reformist din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Ele nu doar că au votat împotriva desfiinţării Secției speciale, dar au atras și atenţia asupra ”avizului negativ înşelător” al CSM faţă de proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ. Gabriela Baltag provine de la Tribunalul Neamţ, iar Evelina Oprina de la Tribunalul Ilfov. Ambele sunt puternic susţinte de publicaţia anti-justiţie „Lumea Justiţiei”, iar Baltag era o obişnuită a platourilor Antenei 3.

În replică la scrisoarea celor două, Asociația ”Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” (AMASP) a transmis către PSD o solicitare în baza legii 544/2001 privind accesul la informații de interes public în care întreabă dacă cele două judecătoare sunt membre de partid, dacă acestea au achitat cotizația la zi, dacă au făcut donații formațiunii politice ori au primit donații din partea acesteia, dacă au întâlniri frecvente cu persoane din conducerea partidului în vederea stabilirii strategiei de comunicare publică.

”Precizăm că informațiile privind calitatea de membru de partid sunt informații de interes public, având în vedere funcția de judecător a celor două doamne. Informațiile privind întâlnirile cu reprezentanții partidului sunt, de asemenea, informații necesare pentru a înțelege dacă e vorba de o perpertuă coincidență sau de un real devotament în preluarea de acestea, în alocuțiunile publice, a mesajelor PSD”, a subliniat AMASP.

Scrisoarea integrală transmisă de judecătoarele Gabriela Blatag și Evelina Oprina deputaților USR PLUS:

Excelențele Voastre,

Doamnelor și Domnilor Deputați și Senatori,

Sunteți chemați, în curând, să decideți asupra păstrării și, astfel, a întăririi independenței celor care înfăptuiesc justiția în România.

Votul pe care-l veți da va reprezenta nu doar o formă de respect față de cetățenii care v-au acordat întreaga lor încredere, ci va constitui și o declarație de credință față de țară într-un moment ce poate fi unul al renașterii conștiinței sau, dimpotrivă, al pierzaniei.

Nu lăsați fariseii să ia locul învățătorilor, căci timpul acestor încercări poate deveni unul al marilor realizări!

Nu puteți accepta compromisuri, nu aveți voie să faceți niciun rabat de la principiile cărora le-ați jurat credință și pe care aveți obligația morală de a le păstra nealterate în numele Adevărului, singurul ideal pe care-1 slujim fiecare!

Adevărul nu poate avea mai multe fețe! Adevărul este unul singur și pentru el trăim sau murim! Nu puteți cere dreptate dacă nu luptați pentru ea! Nu irosiți șansa pe care o aveți acum, aceea de a dovedi că înțelepciunea și curajul nu pot sta la aceeași masă cu trădarea și lașitatea. Nu condamnați poporul român să-și retrăiască istoria precum Sisif încercând, pe veșnicie, să ajungă în vârful dealului!

Votând pentru desființarea SIIJ, indiferent de ce aparente garanții vă imaginați că puneți în loc, condamnați acest popor să nu mai aibă prea curând o justiție cu judecători peste care să nu se mai abată abuzurile!

Ce garanții mai puternice s-ar putea imagina peste cele deja prevăzute de lege și anume: procurori cu cel puțin 18 ani vechime, cu grad de curte de apel, implicarea CSM în numirea procurorului șef și a procurorilor cu funcție de execuție din cadrul SIIJ, fără niciun fel de amestec politic?

Nu acceptați, doamnelor și domnilor parlamentari, stratageme perfide ori mere otrăvite, fiindcă singurele garanții pentru un act de justiție corect sunt deja în lege. SIIJ trebuie întărită și lăsată să funcționeze la capacitatea ei maximă și abia apoi, eventual, reevaluată.

Nu permiteți ca sub pretextul unor garanții necesare, să deschideți posibilitatea unor „filtre” de putere!

Povara vremurilor nu demult apuse, despre care prezentul a vorbit pe larg, vă poate apăsa, în curând, dacă îngăduiți să așezați minciuna peste adevăr! Cum să acceptați ca justiția românească, care abia își vindecă rănile, să îmbrace din nou veșmintele trecutului pline de noroi?!

După judecători, primii asupriți posibil veți fi chiar dumneavoastră, indiferent de locul și rolul social pe care-l veți avea, iar cetățenii țării vor îndura suferința faptelor, dar mai ales a deciziilor a căror responsabilitate o purtați!

Românii v-au ales pentru că au crezut în dumneavoastră, doamnelor și domnilor deputați și senatori! Au sperat că-i puteți elibera de suferință și că viitorul pe care l-ați promis, în sensul unei justiții cu adevărat independente, nu va rămâne doar o simplă iluzie.

După ani nesfârșiți de filaje, interceptări nelegale, amenințări, intruziuni în viața personală, toate finalizate, cel mai adesea, cu dosare anulate definitiv de instanțele de judecată, prin înființarea SIIJ, judecătorii au avut, în sfârșit, siguranța că abuzurile Ia care au fost supuși vor deveni istorie.

Astăzi, cruda realitate a destinelor distruse, pe care nimeni nu le-a asumat, este gata să revină la statu-quo-ul anterior. Prin aprobarea actului normativ de desființare a SIIJ, va trebui să vă asumați faptul că alegeți să eliberați un monstru ce-și va pune amprenta pe viața și cariera fiecărui judecător și, implicit, pe destinul cetățenilor pe care îi reprezentați.

Doamnelor și domnilor deputați și senatori,

 • nu mai permiteți ca justiția să fie armă politică,
 • nu acceptați să deveniți părtași ai Răului ce se poate reinstala,
 • nu refuzați să vedeți Adevărul,
 • nu adoptați cu ușurință decizii ce pot marca destine,
 • nu mai îngăduiți ca oameni nevinovați să suporte consecințele unor hotărâri pripite,
 • nu vă murdăriți mâinile, dar mai ales conștiința, cu fapte ce vor fi greu de uitat în timp, dar mai ales imposibil de iertat!

Citește și:

Ludovic Orban: Proiectul de lege privind desființarea Secției Speciale va intra la vot final mâine. Avizul CSM pentru trimiterea în judecată a magistraților rămâne valabil

Desființarea Secției speciale de anchetare a magistraților a fost aprobată de deputații juriști / A fost inclusă și condiția UDMR ca judecătorii și procurorii să nu poată fi trimiși în judecată fără avizul CSM / Magistrații acuzați de corupție vor fi anchetați de DNA

Foto: Judecătoarea Gabriela Baltag / Sursa: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

43 comentarii

 1. Cum se întoarce roata.

  • Cam asa, au ajuns judecatoarele lui Dragnea sa ii roage pe aia de la USRPlus sa nu faca si sa nu dreaga. Si asta in timp ce Dragnea face tinichigerie la Rahova.

   Acum 3-4 ani asta ar fi fost scenariu de film suprarealist.

  • Si doar un pic ne-am mobilizat la vot.
   S

  • Da gândește-te ce bine era dacă UDMR nu făcea parte din coaliție. Nu că nu ar fi și PNL duplicitar.

  • Dacă ne mobilizam un pic mai mult la vot…

 2. nu poti sa devii atat de penibil decat daca esti manjit pana peste cap

 3. Auuuuu,
  panaramele astea doua, latriniste de soi,vorbesc de constiinta.

 4. Niște mucegăite🤢

 5. ”Nu vă murdăriți mâinile, dar mai ales conștiința, cu fapte ce vor fi greu de uitat în timp, dar mai ales imposibil de iertat”

  Pițipoancele astea două vorbesc din propria experiență și-i îndeamnă pe alții să nu facă ce-au făcut ele?

 6. Dar unde-i latrinista rusofila Dana Garbovan membru unic in unjr? Mai stie careva ceva?

 7. :))))
  serios? atat au de spus? ce penibile !!!

 8. “Fetele” astea au gresit destinatarul! Totul se potriveste perfect votantului psd (eventual hAur), telespectator fidel la latrinei 3 si a nebuniei-rTv. Votantii si parlamentarii +er-isti erau in strada tocmai impotriva a ce făcea psd-ul, alde si uDMR-ul si strigau(m) printre altele “antena 3 – niste derbedei”
  In orice caz se simte frica in mesajul “fetelor” 😎 ceea ce ma bucura foarte tare 😊👍👍👍

 9. Putorile isi arata coltii. Cat tupeu au, fara nicio jena. Nu este suficient ca impreuna cu Savonea au tinut de 6 cum Draknea si ai lui au emasculat legislatia penala, au desfiintat probe incontestabile, ca sa scape zeci de mii de infractori la drumul mare. O tara in care justitia nu aplica legea este o tara condamnata in sine la disparatie.

 10. Nu mai inteleg ce rol au toate aceste consilii si sectii, dar am inteles un singur lucru. Unul dintre principalii, daca nu chiar principalul jucator in viata sociala a tarii din ultimii treizeci de ani – respectiv justitia – a avut o contributie majora la situatia in care am ajuns astazi in ciuda faptului ca au fost prin cei mai privilegiati membrii ai societatii. Si apropo, se pot pensiona dupa douazeci de ani de activitate cu pensii mai mult decat indecente fata de peformanta lor.

 11. Coviduț 19,
  Apropo de Gârbovan asta: ai băgat la cap, pardon, la nucleu? Vreau să spun: ai inteles că: „pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești!” ?
  Ai grijă, să nu mai ratezi, că vezi stele verzi ! Acum, hai, la treabă !

  • Covidut e praf ! Dorneanu, Iliescu, Gelu Voican, Ciordache, Nicolicea, Codrin, pe nici unul nu l-a muscat macar de o vizita la ATI, nu mai vorbesc de cimitir !
   Incep sa cred ca e o conspiratie !

 12. Ce penibil.
  Ani de zile, cand aceasta sectie a avut doar un singur dosar (cel al LCK), nu au trimis nicio scrisoare.
  Acum le-a lovit constinta.

 13. incredibila prostia si hotia si tupeul acestor indivizi/individe, care reinvie retorica „oamenilor nevinovati” de pe timpul „vitaminei D(raknea)”

  singurele rezultate al defunctei au fost banii pierduti si presiunea pe capul celor care indrazneau sa isi faca treaba

 14. Sunt uimit de tupeul celor din CSM ce au susținut infractorii
  Mă asteptam ca acestea să sustină superimunitatea, citez ”garanții necesare”

 15. Slugile lui Dragnea, să le anunțe cineva că stăpânul lor este la răcoare.

 16. Structura criminala protejata de umbrela SIIJ nu are scrupule!

 17. In 2022 se schimba componenta CSM si 3 dintre cei 9 membri CCR, deci daca mai pot face ceva doar acum mai pot… Se simte disperarea?!?

 18. Sa nu-mi povestească nimeni despre Justiția din România care e în stare să dea 3 ani de închisoare pentru un furt de 2 m de sârmă de Buzău!

  • tati, aia e legea. nu judecatorul o face, el o aplica. si nu e ca si cum nu stiai dinainte ce risti.
   ca vrei pedepse mai blande? aia e alta discutie. eu le-as inaspri pe toate.

  • „Andrei Daca pedepsele ar fi automate un calculator ar substitui cu succes un judecator. Judecatorul trebuie sa cumpaneasca contextul si circumstantele si sa moduleze pedeapsa

 19. Mie mi se pare perfect normal ca sa existe cineva care sa ii traga la raspundere pe magistrati in caz ca fac abuzuri pana la urma urmei nu sunt zei in aceasta tara

  • Ce bine era pe vremea lui Dragnea, nu-i asa sluga ce esti?

  • Disperare maxima a celor două slugi al ,,tătucului” infractor Dragnea. Cata impostura in afirmații de gen ,,mâini murdare, conștiința”.

 20. Ascultați-le cu atenție ca știu foarte bine cum e sa ai conștiința putreda.

 21. Ar fi de ras daca n-ar fi de plans (sau…invers?)! Oricum, tot acolo ajungem: caracterul si constiinta celor ce fac parte azi din CSM este de toata jalea, o mare rusine, adevarata palma in obrazul magistratilor romani! Toti judecatorii si procurorii care, prin votul lor, au trimis in CSM asemenea gunoaie, sunt direct raspunzatori pentru toata atitudinea critica a societatii impotriva magistratilor, din pacatein ansamblu, desi, nu toti intra in aceeasi oala!

 22. Te umflă râsul când citești lacrimogena cerere a pesedistei Baltag.

  • Mai are sa puna steagul.N-ai nevoie de binoclu ca sa-ti dai seama.Intodeauna sunt magistrati cu adeziuni semnate.Ele sunt tinute in sertare incuiate si folosite ca mijloace de santaj latent.Acestia apar,ca din neant,in functii cheie si servesc cauza.

 23. Trista si urata imagine a justitiei romane: astea doua si cu Adina Florea, adica SIIJ-ul.

 24. Zero randament,acesta secție e făcută sa protejeze pe infractorii din justiție…nici un caz rezolvat..eu am o plângere penală la ei împotriva unei judecătoare care a sustras acte dintr.un dosar acte la care se face referire în mai multe încheieri de ședință…asta este din 2019 ianuarie…și îmi tot spun că e in lucru…mai mult..nu îmi mai răspund la cererile privind stadiul anchetei..ăștia nu știu că adevărul nu are stăpân,ei dacă nu fac dreptate rămân fără obiectul muncii…bine că au jurat cu mana pe Biblie,că Dumnezeu nu rămâne dator la nimenea…

 25. Fa Doinelor, lasati-ne !! Si urma lasata de acest SS trebuie dezinfectata !! Nu ar fi aparut acest organism parazitar daca o secunda CSM isi facea treaba si nu se comporta ca o organizatie mafiota !! Daca era un organism viu, care reactiona la orice il parazita si mobiliza o Inspectie Judiciara performanta de fiecare data cand apareau in spatiul public manifestari contrare spiritului justitiei, daca ar fi comunicat cu publicul, cu ong-urile, nu am fi discutat niciodata de SS! Pot sa dau zeci , sute de exemple de marsavii comise sub obladuirea justitiei, ramase nesanctionate care au afectat profund (si afecteaza) radacina natiei………Anii 2017-2019 au fost un varf al mizeriei justitiei, sustinute de politic si de CSM peste care s-a adaugat mizeria SS care s-a propagat -prin nea Stan-si intrepatruns cu cea din CCR !! Aleluia…….

 26. Poate au destula cultura Judecatoarele Gabriela Baltag si Evelina Oprina sa stie cine a fost (nascut !!! ) Conte Charles Maurice de Talleyrand- Perigord, Ministru de Externe a Frantei TIMP DE 11 ANI, SUB 3 REGIMURI !
  Si Napoleon i-a zis in fata cand a aflat ca l-a tradat : ,,Esti un c_ _ _ _ in ciorapi de matase !”.
  Sa ne imaginam numai cine sunt aceste judecatoare (imbracate in roba de Judecator) in comparatie cu Contele (nascut !) Charles Maurice de Talleyrand-Perigord.

  • Napoleon, in calitate de Imparat, la innobilat pe Talleyrand (din Conte din nastere) mai intai in Print de Benevento, apoi Print de Talleyrand.
   Talleyrand a acceptat innobilarile lui Napoleon, desi putea sa le refuze !!,
   ca sa aiba ,,dreptul moral” ,,sa-l tradeze politic” pe Napoleon.

 27. Să le suspectez de prostie sau doar de ticăloșie ? Cred totuși că suferă de ambele…..îmi permit să le anunț pe cele două că nu a murit conștiința noastră, așa că nu are ce să renască. Întrebarea este: unde s-o fi dus conștiința lor când îl apărau pe flaușatul penal ??? La sertar lângă pliculețele cu bănișorii câștigați „cinstit”???…„După ani nesfârșiți de filaje, interceptări nelegale, amenințări, intruziuni în viața personală, ” scriu duduile…. deci asta era….erau filate, ascultate și nu mai puteau să-și ia liniștite sugiucul !!! Bref, nu le suspectez degeaba !!!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.