G4Media.ro

Două femei au fost reținute de polițiști după ce au pretins că…

Două femei au fost reținute de polițiști după ce au pretins că sunt de la Casa de Pensii București și au încercat să jefuiască un bătrân

Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 3 au reținut două femei care, echipate cu măști și mănuși chirurgicale, au pretins că sunt de la Casa de Pensii București și au mers acasă la un bărbat de 86 de ani, sub pretextul unui control și dezinfectării apartamentului cu o substanță împotriva coronavirusului. Intenția celor două, spun procurorii, era să îl jefuiască pe bărbat. Planul le-a fost, însă, dejucat de o vecină, care a anunțat poliția.

Comunicatul integral al Parchetului

”În data de 25.03.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de două inculpate cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de tentativă la furt calificat săvârșit prin violare de domiciliu și profitând de situația prilejuită de starea de urgență, prevăzută de art. 32 alin. (1) raportat la art. 228 alin. (1) – art. 229 alin. (2) lit. b) din Codul penal, cu aplicarea art. 77 lit. g) din Codul penal.

S-a reținut următoarea situație de fapt:

La data de 24.03.2020, în jurul orei 13:50, profitând de situația prilejuită de starea de urgență instituită prin Decretul Președintelui României nr. 195 din 16.03.2020, inculpatele, purtând măști și mănuși chirurgicale, s-ar fi prezentat la adresa persoanei vătămate în vârstă de 86 de ani, din București, sector 3, unde i-ar fi prezentat acestuia din urmă o legitimație aparținând altei persoane (emisă de Casa de Pensii a Municipiului București), pretinzând că au venit în control și că doresc să dezinfecteze apartamentul persoanei vătămate cu o substanță împotriva coronavirusului.

Astfel, viciind consimțământul persoanei vătămate, inculpatele l-ar fi convins pe acesta să le permită accesul în locuință, deși inculpatele nu aveau acest drept, unde una dintre inculpate i-ar fi distras atenția persoanei vătămate, purtând o conversație în sufragerie, iar cealaltă inculpată ar fi început să pulverizeze prin casă cu o soluție dintr-o sticlă inscripționată „Igienol”, pătrunzând în toate încăperile cu intenția de a sustrage bunuri.

Inculpatele nu ar fi reușit să sustragă niciun bun deoarece activitatea lor infracțională ar fi fost întreruptă de o vecină a persoanei vătămate, care le-ar fi surprins pe acestea în locuința persoanei vătămate și care a sesizat organele de poliție.

Dosarul penal a fost înregistrat sub nr. 3484/P/2020 pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București.

Inculpatele au fost reținute de organele de cercetare penală ale Secției 12 Poliție București.

Procurorul a sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Sectorului 3 București, cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.

În cauză cercetările sunt efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Secției 12 Poliție București, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București.

Facem mențiunea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a proce.sului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrânge în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție. ”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Au fost fortate de patriarhat

 2. Văd că de la strategia cu sunatul bătrânilor au trecut la vizite la domiciliu. Ce oameni nemernici. Şi ele şi cei de la Casa de Pensii, probabil de acolo îşi fac rost de datele bătrânilor.

  Merită o amendă usturătoare şi închisoare pentru ce au făcut. Profită de o asemenea situație şi de un om bătrân şi bolnav.

 3. S-au întors alea de la Paris… păsările

 4. Ne puteti spune ce culoare politica au infractoarele? desi sunt aproape 100% ca au carnete de partid cu cate trei trandafiri rosii pe coperta si poza lui nea Nelu in portofele…

 5. @Scara®

  una din enormitatile pe care frecvent le scrieti este aceea ca infractorii/ infractoarele ar avea constiinta politica si simt cetatenesc!

  la datul din gura fara minte pot contribui si eu spunand ca cele in cauza intruchipeaza spiritul liberal al vremurilor si exprima vointa micului intreprinzator!

 6. Diaspora șomeaza afara, lucreaza în țară. Au trei zile de vot

 7. @Praslea

  Da, au venit in tara cei care nu aveau contracte de munca in strainatate, executau munca la negru sau erau implicati in activitati infractionale!

  faptul ca ti se cere o adeverinta pe care trebuie sa o ai la tine la plecarea din casa, ca este interzisa circulatia noaptea si ca vedem armata pe strazi reprezinte semnale ale faptului ca autoritatile se pregatesc pentru aceasta realitate!

 8. Am o singura doleanta. Este Stare de Urgeanta (echivalent cu Starea de razboi), deci individele sa fie judecate si pedepsite in ca si cum am fi in timpul razboiului!

 9. De fapt sunt pasari calatoare venite din India care au singura specializare: infractiunile

 10. Ehei, sunt unii care suna sa vina in control la gaze…

  romania este tara in care infractorii sunt protejati, in care cei care nu-si platesc impozitele 10 ani sunt premiati cu amnistie fiscala – ciorbea s& co.

 11. „kafka
  25.3.2020 la ora 5:18 pm
  Am o singura doleanta. Este Stare de Urgeanta (echivalent cu Starea de razboi), deci individele sa fie judecate si pedepsite in ca si cum am fi in timpul razboiului!”

  Nu @kafka

  Dupa starea se urgenta ar urma starea de asediu si abia apoi vine cea de razboi .

  Asta nu inseamna ca in starea de urgenta nu pot fi pedepsite exemplar , pt a lua aminte si restul ciorilor intoarse rapid in tara (deoarece au ramas fara obiectul muncii in UE ) …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.