G4Media.ro

Două companii americane și-au suspendat studiile clinice ale vaccinului anticoronavirus după apariția…

sursa foto: Pixabay

Două companii americane și-au suspendat studiile clinice ale vaccinului anticoronavirus după apariția unor complicații la persoanele pe care au fost testate

Companiile farmaceutice americane Johnson & Johnson şi Eli Lilly au suspendat luni şi marţi studiile clinice ale unui vaccin şi, respectiv, ale unui tratament experimental împotriva COVID-19, pentru a evalua posibilele efecte secundare în rândul participanţilor, relatează miercuri AFP, preluată de Agerpres.

Nu se cunoaşte natura exactă a alertelor sanitare care au declanşat pauzele în cadrul studiilor şi nici de cât timp vor avea nevoie companiile pentru a investiga şi decide, sau nu, reluarea studiilor, printre cele mai aşteptate şi monitorizate din lume.

Dar chiar dacă ar fi vorba despre o alarmă falsă, aceste pauze provoacă întârzieri nedorite în lupta împotriva COVID-19. Unul dintre cele mai promiţătoare proiecte de vaccin, cel al AstraZeneca, în colaborare cu Oxford, era în plină desfăşurare când la începutul lunii septembrie a apărut o boală inexplicabilă la un participant. Testele clinice au fost oprite pentru câteva zile în Marea Britanie şi în alte ţări, dar sunt încă suspendate în Statele Unite, fără să se ştie motivul.

Johnson & Johnson a anunţat luni seara o pauză în studiile sale clinice, începute la sfârşitul lunii septembrie, după ce o afecţiune neaşteptată a apărut la un participant duminică seara, potrivit conducerii companiei.

„Am oprit temporar dozarea suplimentară în toate studiile noastre clinice ale unui vaccin experimental împotriva COVID-19, inclusiv în faza 3 a testelor clinice, din cauza unei boli inexplicabile la un participant”, a anunţat grupul într-un comunicat de presă.

Drept consecinţă, niciun participant la studiu nu mai primeşte vaccinul sau placebo până la o notificare ulterioară. Un comitet de experţi independenţi studiază datele pentru a vedea dacă „boala inexplicabilă” poate fi sau nu legată de vaccin.

Johnson & Johnson planificase să recruteze 60.000 de voluntari în opt ţări, între care şi Statele Unite.

La rândul său, compania Eli Lilly a anunţat marţi suspendarea studiilor clinice ale tratamentului său experimental cu anticorpi împotriva COVID-19 la pacienţi spitalizaţi, din motive de securitate neprecizate.

„Ca măsură de precauţie, comitetul independent de monitorizare sanitară a studiului clinic ACTIV-3 a recomandat o pauză în recrutare”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru AFP. „Eli Lilly susţine decizia comitetului independent de a garanta cu prudenţă siguranţa pacienţilor în cadrul procesului”, a mai spus el.

Tratamentul este similar cu cel primit de preşedintele Donald Trump la scurt timp după apariţia simptomelor de COVID-19, pe 2 octombrie: injectarea de anticorpi de sinteză intravenos, obţinuţi special pentru a neutraliza coronavirusul responsabil cu producerea bolii, ajutând sistemul imunitar.

Cele două companii au cerut săptămâna trecută Agenţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA) autorizarea urgentă a tratamentelor lor, însă FDA trebuie mai întâi să verifice siguranţa şi posibilele lor efecte secundare grave.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. „O boală inexplicabilă” = se vindecă prea repede și strică planurile de afaceri? 😁
    Dacă au avut curajul să-l trateze pe Trump e clar că există un tratament viabil. La fel de probabil există și un vaccin viabil, dar interesul e să mai pompeze câteva mii de dize de Remdesivir la 2000e bucata, nu să elimine boala în sine cu 2.5e!

    • se vede ca esti extraterestu cu …. medicina 😀 pai mai mucosule, tratamentul acela de la lilly cu anticorpi monoclonali (similar cu cel primit de trump), pentru care au fost oprite testele, ce pret crezi ca are? iti spun eu, e mai scump ca remdesivir 😀 deci strica planurile de afaceri daca nu-l scot pe piata, nu invers 😉

    • Ce legatura are Remdesivir produs de Gilead cu vaccinul produs de Johnson&Johnson. Sunt doua companii private rivale/concurente. Ce interes are Johnson sa-l lase pe Gilead sa-i distruga cota de piata?
      Numai tâmpenii conspirationiste tipic romanesti ai in cap.
      Prima companie care trece de FDA devine brusc ultra-multi-miliardara cu pretul actiunilor la cer.
      Iar 2000 eur este pentru tratament complet (6 bucati) nu pe bucata. Bucata costa 500 eur. Si nici vaccinul nu va fi ieftin. Mai citeste inainte sa scrii tâmpenii.

    • Voi o contraziceți pe „Mama Ursula”??
      A spus CLAR că vaccinul de la AstraZeneca va costa 2.5e!
      Antieuropenilor rusofili care sunteți!

    • @Alien si ce treaba are astrazeneca cu j&j? probleme sunt la j&j si lilly, la astrazeneca testele merg in continuare in europa. deci nu o contrazice nimeni pe „Mama Ursula”. e o varza in capul tau …. logica …. extraterestra :))))))))))))))))))))