G4Media.ro

Două bombardiere B-52 americane au survolat simbolic oraşul Stockholm la joasă altitudine…

Sursa foto: Boeing/airforce-technology.com

Două bombardiere B-52 americane au survolat simbolic oraşul Stockholm la joasă altitudine / Suedia se pregătește să adere la NATO

Două bombardiere americane B-52 au survolat simbolic vineri oraşul Stockholm la joasă altitudine în cadrul intensificării exerciţiilor comune organizate în vederea aderării Suediei la NATO, informează France Presse, citând surse din armata suedeză, transmite Agerpres.

Însoţite de avioane de vânătoare Gripen ale aviaţiei militare suedeze, două bombardiere B-52 ale US Air Force au survolat capitala statului nordic în jurul orei locale 12:15 (10:15 GMT).

Dacă exerciţii cu celebrele bombardiere strategice americane au avut deja loc în trecut şi încă destul de recent, este pentru prima oară când se organizează un survol de acest tip, a indicat Therese Fagerstedt, o purtătoare de cuvânt a armatei suedeze.

„Este un tip de exerciţiu care are încă şi mai mult sens în prezent”, a spus ea.

După anunţarea candidaturii Suediei şi Finlandei la NATO în mai, o consecinţă a invaziei ruse în Ucraina, SUA şi alte puteri occidentale şi-au înmulţit exerciţiile şi semnele de reasigurare militară în ultimele luni.

O mare navă de asalt amfibie americană, USS Kearsarge, a ancorat la începutul lunii iunie în plin centrul capitalei suedeze Stockholm, înaintea unor exerciţii maritime din larg.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. B52 c0aie, nu Mig sau Suhoi. Urca pe trotuar ca te calaca masinile!

  2. cu ce sa doboare vietnamezii ceva? cu armele rusilor? a, ma scuzati, cred ca trebuie sa mai citesti istorie ca ai ramas in urma. deci….cu armele rusilor doborau ceva. si nu astea.

  3. Așa gândesc numai rușii, ruZnacule.

  4. ce inseamna sa fii troll. daca nu erai asa praf, ai fi aflat ca in suedia sunt social-democratii la putere de multe zeci de ani. banuiesc ca i-au pus americani, nu? :)))))))))))))))))))))
    slaba activitate de troll: nu mai aveti replici si aruncati pastile din astea de copii tembeli.

  5. Rusnacii ăștia valahi au replici de adolescenți zăbăuci aflați în concurență cu piticii din capul lor deși au 100 de ani

  6. fara misto… vreau sa devenim colonie militara nato…🇷🇴🇺🇸🇷🇴🇺🇸🇷🇴🤘🤘🤘🤘aia muscala am vazut cum e…🤮🤮🤮🤮🤮 vreau scuturi,radare, lansatoare, obuziere ghidate cu laser, gps, rachete antinava, himars, patriot,, avioane, drone,militari nato , nucleare gravitationale …logistica nato pana la refuz…‼️‼️‼️‼️singura garantie ca mafia cleptocrata pcr aka psd nu o sa ne intoarca la betivii p r a d u i t o ri muscali…si ca muscalii se vor gandi dă 100 ori inainte sa muste si sa li sa rupa capu…😂😂😂😂😂😂