G4Media.ro

Dosarul decontărilor ilegale de 20 de milioane de lei de la Casa…

Marian Burcea, directorul CNAS, este adus, impreuna cu mai multe persoane, la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva intr-un dosar de deturnare de fonduri, vineri, 1 septembrie 2017. Inquam Photos / Alexandru Busca

Dosarul decontărilor ilegale de 20 de milioane de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate a trecut de camera preliminară după mai bine de un an și jumătate

Dosarul decontărilor ilegale de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a trecut de camera preliminară după mai bine de un an și jumătate. Judecătorul de la Curtea de Apel Bucureşti a decis că instanţa a fost corect sesizată şi probatoriul a fost legal administrat, potrivit informațiilor oficiale.

Decizia nu este însă definitivă, ea poate fi contestată în 3 zile. Dosarul a fost trimis instanţei în iulie 2018 şi de atunci a stat în cameră preliminară.

În acest caz, fostul procuror DNA Florentina Mirică a trimis în judecată 59 de inculpaţi persoane fizice şi 31 de inculpaţi persoane juridice, printre care Marian Burcea, fost preşedinte la CNAS “în legătură cu desfășurarea de activități ilicite prin care sume de bani în valoare de peste 20 milioane lei (4,5 milioane euro) din fondurile Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (C.S.A.M.B.) au fost fraudate prin decontarea nelegală a unor servicii de îngrijiri medicale la domiciliu fictive.” Detalii aici.

Marian Burcea a fost trimis în judecată pentru constituire a unui grup infracțional organizat, folosirea influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite şi abuz în serviciu.

Burcea a fost numit președinte la CNAS de către premierul Sorin Grindeanu, iar anterior a fost director general adjunct al Casei de Asigurări de Sănătate a Armatei (OPSNAJ).

În decembrie 2019, Marian Burcea declara pentru G4Media.ro că dosarul în care este trimis în judecată este în camera preliminară de un an și jumătate și că, din punctul său de vedere, acesta va fi restituit procurorilor, pentru că „nu există nicio probă”. Burcea a spus că este învinuit pentru că, în 2017, în calitate de președinte al CNAS, i-ar fi „lăsat să fure pe unii care furau din 2014 și care erau supravegheați de SRI”.

„Înainte de nenorocirea aceasta, procurorul-șef al DNA de la acea vreme le-a cerut procurorilor, într-o ședință, să nu mai stea cu fundul pe dosare, și doamna Mirică m-a găsit pe mine”, a mai spus Burcea.

Marian Burcea a susținut că este „imoral” ceea ce i s-a întâmplat, că este nevinovat, „singura vină” fiind că a stat 100 de zile în funcția de președinte al CNAS, unde a acceptat să fie numit ca să ajute oameni. „M-am dus să ajut oameni, nu am luat o apă minerală de la nimeni. Dimpotrivă, am plătit eu din buzunar apă și cafea pentru protocol”, a adăugat acesta.

”Cine fură trebuie să plătească, dar nu un om care nu a făcut nimic. Toată cariera mea este fără pată, am mii de pacienți operați. Am 63 de ani, până acum nu am fost niciodată într-o sală de judecată”, a subliniat Burcea.

Foto: Marian Burcea (Inquam Photos / Alexandru Busca)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Politica asa zisului stat roman: hotie fara de pedeapsa.
    Cei mai privilegiati cetateni ai romaniei fac totul pentru scaparea infractorilor.

  2. Tovarasul duta cu milioanele spaga, nimic ? Nevinovat ? Prescriere ? Ce au hotarat Partidul, securistii ?

    • Comentacule, ai vreo idee ce va sa zica aia „camera preliminara”? Daca nu, vezi ca stie maestrul Predoiu..hi

  3. Vedeti? `Gura pacatosului, adevar graieste!`. Pai, bre sefu`, asta nu ai inteles, ca ai fost pus acolo sa faci, nu ca `nu am facut nimic`inseamna ca ai incasat banii acelei functii ca sa nu faci. Tocmai, trebuia SA SI FACI! asta nu intelegeti voi, cand va cocotati in functii platite `gras`, ca nu trebuie `sa faceti`, sa stopati hotia din tara asta. Si asta pentru ca, din ce se fura, ajunge ceva si pe la PARTID, inclusiv si pe la sefii `superiori` ierarhic si/ sau politic! Meriti, domnule, pedeapsa grea, ca sa fie de invatatura si altora, `urcati` in functii. Temerea este, insa, ca nu se va intampla nimic, caci, cesa vezi? exista si judecatori `altfel` decat cu `balanta` dreapta!

  4. Banii romanilor administrati de tilharii de la cnas sint furati cu acte in regula de ….medici . Citi medici v-au dat un bon in momentul in care v-au returnat cardul de sanatate ? De ce pacientul nu trebuie sa stie ce servicii si la ce sume deconteaza medicii de pe cardul fiecaruia de sanatate ?

  5. Numa-ncet ca este timp, nu va grabiti sa-i luati prin surprindere si sa le puneti sanatatea inculpatilor in pericol, ca ati vazut ce a patit duoamna Pintea, a luat-o cu ameteli!