G4Media.ro

Dosarul cu șină revine în plină campanie de digitalizare: Autoritatea Națională pentru…

Secțiune susținută de
Concordia

Dosarul cu șină revine în plină campanie de digitalizare: Autoritatea Națională pentru Cetățenie acceptă cererile doar dacă sunt depuse fizic, în dosar de plastic cu șină. Secretar de stat la Ministerul Justiției cere eliminarea cerinței

UPDATE 2: Anunțul Autorității Naționale pentru Cetățenie a fost modificat, dispărând obligativitatea de a prezenta actele în dosar cu șină

UPDATE 1: Cristian Băcanu, secretar de stat în Ministerul Justiției, a declarat pentru G4Media.ro că a cerut să dispară condiția existenței dosarului cu șină: ”Am fost informat telefonic că postarea a fost făcută de o persoană de la departamentul de comunicare, fără știrea președintelui Autorității. Am solicitat ca postarea să fie editată și orice mențiune legată de dosarul cu șină să fie eliminată”.

Articolul inițial: Autoritatea Națională pentru Cetățenie a anunțat joi pe Facebook că primește dosarele de acordare a cetățeniei române doar dacă actele sunt depuse în format fizic și doar într-un dosar cu șină.

”Anunț important! Începând cu data de 16.11.2020, toate dosarele de cetățenie pentru toate articolele de lege privind acordarea/redobândirea cetățeniei române și renunțarea la cetățenie română se vor depune la Birourile de înregistrări într-un DOSAR DE PLASTIC CU ȘINĂ”, scrie instituția într-un anunț de astăzi.

Anunțul instituției vine pe fondul promisiunilor constante de digitalizare a birocrației și în condițiile în care una dintre condițiile esențiale puse de Comisia Europeană pentru accesul la fondurile europene în viitorul buget este tocmai digitalizarea.

Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) este o instituție aflată în subordinea Ministerului Justiţiei, condusă de Gabriela Lenghel.

Câteva reacții ale internauților la anunțul despre dosarul cu șină:
– Cartonul se descompune în timpul cât ei analizează dosarul
– Ah, nemuritorul dosar cu sina atat de iubit de autoritati Cum mai scoate el cate-un cap in 2020!! Dar actele… Actele nu trebuie sa fie perforate si legate si cu sfoara?
– Pentru ca suntem in 2020 actele va rugam si in format digital pe discheta
– Oamenii au dreptate, nu te poti simti cu adevarat roman pana nu faci un dosar cu sina
– Adevarul e ca toata lumea incearca sa renunte la plastic voi il introduceti

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. De printat si pus in rama acest anunt demn de anul 2020.

  Singura diferenta fata de 1900 e ca acum e postat pe Facebook si nu scris de mana si lipit de geamul institutiei.

 2. E initierea perfecta pentru oricine doreste sa devina cetatean roman. Nici daca renunti la cetatenie nu scapi de dosarul cu sina.

 3. Asa, Predoiule, asa Orbane, la Televizor si in Programul de guvernare PROMITETI Digitalizarea, in Institutiile Publice CERETI Dosarul cu sina, FIX ca PSDeii!
  Rusine!!
  Sa-mi spuna careva dupa 1 an de guvernare PNL, care e diferenta intre guvernarea PSD si guvernarea PNL!!!!
  Cred ca PNL intrece PSD la traseisti si nepotisme!
  Bravo, Johannis, Bravo Orbane, SCHIMBAM Romania PSDista la Sfantu’ asteapta!!!

  Dna Gabriela, unde sunteti doamna?!

 4. Asta nu e nimic! Eu sunt acum intr-o situatie de-a dreptul de kafka! Locuiesc de 23 de ani peste garla si am adus-o aici pe mama acum 10 ani . Pensia o primeste din Romania direct pr card si pentru asta trebuie in fiecare sn sa faca la consulat o declaratie notariala precum ca este vie. Dar consulatul nu lucreaza pe motiv de covid si nici nu raspund la telefon sau email. La casa de pensii in Ro nu raspunde niciodata nimeni desi sm incercat de zeci de ori. Asa ca, cel mai probabil, mama nu va mai primi pensia de la 1 ianuarie. Misto, nu?

 5. Se poate obtine cetatenie prin email undeva pe planeta? Chiar atat de ingretosat sa fii de noua ta tara incat sa nu te poti duce pana la un birou, Витиа?

  • Sictir!

 6. UPDATE: Adica, in acea Institutie face fiecare dupa cum il taie capul!?
  NU exista CRITERII sau CONDITII clare pentru intocmirea Dosarului necesar la obtinerea cetateniei?!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Dumnezeule…
  Orbane, Predoiule, sunteti mai ametiti decat PSDeii, aia erau vicleni, voi sunteti ageamii, vai de fundul vostru!!!!!!!!

 7. ” ”Am fost informat telefonic (s.n.) că postarea a fost făcută de o persoană de la departamentul de comunicare, fără știrea președintelui Autorității ( s.n. ) . Am solicitat ca postarea să fie editată și orice mențiune legată de dosarul cu șină să fie eliminată”.

  Cristian Băcanu, secretar de stat în Ministerul Justiției

  Foarte interesanta si credibila informarea pentru functionarii de stat , dar nu si pentru cetatenii obisnuiti care stiu foarte bine ca in asemene institutii angajatii nu au voie nici sa tuseasca fara aprobarea sefului , dar sa mai si trimita comunicate in numele lui :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.