G4Media.ro

Dosarul corvetelor se mută de la parchetul militar la DNA

Dosarul corvetelor se mută de la parchetul militar la DNA

Parchetul militar a trimis plângerea MApN privind licitaţia pentru corverte la DNA. Procurorii militari suspectează existenţa elementelor unor infracţiuni care atrage competența Direcției Anticorupție. Informația a fost confirmată pentru G4Media.ro de procurorul șef al Parchetului Curții Militare de Apel, Adrian Nicolau.

La începutul anului, Ministerul Apărării Naţionale (MapN) a suspendat procedura de achiziţie a corvetelor multifuncţionale. Ministerul a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, „în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii”.

MApN a precizat că, la acest moment, există şi un litigiu pe rolul Curţii de Apel Constanţa, prin care Şantierul Naval Constanţa, ca parte la „Asocierea dintre Naval Group Franţa şi Şantierul Naval Constanţa S.A.”, solicită „anularea în tot a HG nr. 48 / 2018”, act normativ care fundamentează derularea licitaţiei.

Şantierul Naval Constanţa a încheiat, în aprilie 2018, un acord de asociere cu Naval Group din Franţa pentru a participa la procesul de achiziţie al programului de corvete multifuncţionale lansat de Guvernul României. La procesul de achiziţie mai participă Damen (Olanda) şi Fincantieri (Italia).

Citește și

Newsweek.ro, dezvăluire în scandalul corvetelor: Fiul avocatei lui Dragnea, afaceri cu reprezentantul concurentului Fincantieri

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.