G4Media.ro

Newsweek.ro, dezvăluire în scandalul corvetelor: Fiul avocatei lui Dragnea, afaceri cu reprezentantul…

Newsweek.ro, dezvăluire în scandalul corvetelor: Fiul avocatei lui Dragnea, afaceri cu reprezentantul concurentului Fincantieri

Înainte de suspendarea licitației pentru corvete, reprezentantul Fincantieri (companie participantă la licitație) în România prelua o firmă de la fiul Flaviei Teodosiu, avocată a lui Liviu Dragnea, dezvăluie Newsweek.ro

Pe 6 decembrie 2018, Newsweek România scria că „Instalat în fruntea Ministerului Apărării pentru a-i face pe plac lui Liviu Dragnea, ministrul Gabriel Leș este într-o situație fără ieșire: respectă dorința șefului PSD și condamnă statul la plata unor daune sau respectă legea și-l supără pe Dragnea.”

Era vorba, în acel moment, de scoaterea din cursă a companiei franceze Naval Group, care avea oferta financiară cea mai bună, și de favorizarea companiei olandeze Damen, susținută informal de Liviu Dragnea.

La jumătatea lunii ianuarie, însă, strategia oamenilor șefului PSD se schimbase. Newsweek România arăta, pe 13 ianuarie a.c., că „interesul actual al șefului PSD nu mai este, ca până foarte recent, ca olandezii de la Damen să câștige potul de 1,6 miliarde de euro pentru construcția corvetelor. Motivul este unul obiectiv: olandezii sunt sub investigație chiar în propria țară pentru acuzații de mituire a unor oficiali din mai multe state pentru a le înlesni câștigarea unor contracte.

Așa că Liviu Dragnea s-a reorientat și, conform surselor NWR din MApN, noua favorită a șefului PSD ar fi compania italiană Fincantieri.

Legătura lui Dragnea cu italienii a fost unsă de către Flavia Teodosiu, avocata șefului PSD. Că Teodosiu îl reprezintă pe Dragnea în instanță nu mai este nici un secret, aceasta fiind prezentă inclusiv la Antena 3, în această calitate, pentru a comenta recentele extrageri de judecători care să facă parte din completele de la Înalta Curte de Casație și Justiție.”

Newsweek România mai scria, în același articol publicat acum o sută de zile, că „aceasta (Flavia Teodosiu – n.r.) este în relații foarte apropiate, mai mult decât amicale, cu Cristian Lulache (fost soț al Danielei Lulache, ex-șefă a Nuclearelectrica). La rândul lui, Cristian Lulache nu este doar bine conectat la mediul militar (fiu al generalului Ion Lulache, fost șef al Direcției mobilizare din MApN, fost asociat cu generalii Atanasie Stănculescu și Marius Opran), dar este și reprezentantul Fincantieri în România.”

Înainte de Crăciun, intră în scenă italianul Barsanti

Un al treilea personaj, racordat atât la Flavia Teodosiu, cât și la Cristian Lulache, confirmă legăturile deja dezvăluite. Iar intrarea în scenă a acestui al treilea personaj într-un moment cheie este foarte relevantă.

Personajul se numește Riccardo Barsanti, este cetățean italian, deține părți sociale ale mai multor firme înregistrate în România și, în principal, se ocupă de vânzarea armelor produse de compania italiană Beretta în România. Barsanti, însă, reprezintă și altă companie italiană: Fincantieri (după cum reiese nu doar din informațiile oferite de sursele NWR, dar și din dialogul purtat de Barsanti cu reporterul Newsweek România).

Ziua semnificativă în ce privește relația italianului cu familia Teodosiu este 19 decembrie 2018, adică exact în perioada în care la Ministerul Apărării se căuta de zor o soluție de suspendare/anulare a procedurii de selecție a constructorului de corvete. În acea zi de 19 decembrie 2018, cu câteva zile înainte de Crăciun, Barsanti devine proprietar de părți sociale în firma Berkeley Square Construction SRL. Aceasta fusese înființată în noiembrie 2017 de către Flavius-Victor Teodosiu-Stupcanu, fiul avocatei Flavia Teodosiu, și avea obiectul de activitate „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”.

Pe 19 decembrie, Flavius-Victor Teodosiu-Stupcanu „decide aprobarea majorării de capital social prin cooptare de nou asociat”. Astfel, intră în firmă Riccardo Barsanti (cu 16,34% din părțile sociale) și Liliana Mărăcine (cu 16,33% din părțile sociale).

Tot pe 19 decembrie 2018, este revocat din funcție administratorul Flavius-Victor Teodosiu-Stupcanu și înlocuit cu Riccardo Barsanti.

În aceeași zi, printr-o a doua hotărâre a Berkeley Square Construction SRL, Flavius-Victor Teodosiu-Stupcanu își cesionează toate părțile sociale lui Riccardo Barsanti, care devine proprietarul a 83,67% din firma înființată de către fiul avocatei Flavia Teodosiu.

Citește integral pe Newsweek.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. ca sa intelegeti de ce suntem omorati in spitale…
  politrucii, securistii, generalii de armata.

  nu le ajung pensiile speciale. vor sa fie sute milionari, miiardari.

  hai, la munca, ca anul acesta avem 3 miliarde de euro numai dobinzi de platit.
  4 miliarde de euro pensii speciale + „teveau” pentru jmecheri + hotiile.

  • Tipic pentru un hot ca Drakneev, tradator odios de tara si ticalos. O colcaiala viermanoasa care pute ca si asa-zisul partid pe care acest gunoi il conduce

 2. Acesti tovarasi o pun de o afacere mica pe barba capacitatii de aparare a Romaniei….de care de altfel ii doare in c..r. Intrebarea de baza la acesti tovarasi este ‘Da mie ce-mi iese?’

  Oare de unde isi vor recupera banii italienii, francezii, sau oricare vor face aceste corvete? Pai vor face economii la calitate, dotari mai putine la aceeasi bani etc. O sa aiba Romania corvete precum autobuzele turcesti din Bucuresti…adica de kkt.

 3. Trădarea lui Iliescu s-a prescris. Sper ca ăștia sa nu mai scape. Ieșiti la VOT! Convingeți-vă prietenii, rudele, cunoștințele sa iasă la vot! Altă șansă nu mai avem

 4. Acest Lulache este asociat in mai multe biznisuri cu Nicusor Constantinescu, baronul de CT. Numai mafioti si securisti. Are asta niste contracte cu statul de ramai prost.

 5. Oare acesti „domni” ocupanti ai unor importante” scaune” din puterea Romaniei, nu inteleg ca in acest caz de dotare a armatei romane, ptr. siguranta Romaniei , nu are ce cauta avocata lui X si Y sau fiul acesteia . Ne-am saturat de aranjamente de culise si de ministri de paie , care mimeaza functia , fiind lipsiti chiar de intelegerea prezentei lor in acel post ministerial.Ridicati capul slugilor si serviti Romania si pe romnani