G4Media.ro

Dosar penal în cazul unui pacient cu COVID-19 faţă de care cadrele…

Dosar penal în cazul unui pacient cu COVID-19 faţă de care cadrele medicale de la spitalul județean Slatina ar fi manifestat neglijenţă. Pacientul a fost externat deși ar fi acuzat dureri la picior, iar după câteva zile a ajuns să-i fie amputată gamba dreaptă 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a anunţat miercuri că a înregistrat un dosar penal după ce un angajat al unei unităţi industriale şi fost pacient cu COVID-19 al Spitalului Judeţean de Urgenţă a sesizat că angajatorul nu a luat măsurile necesare pentru asigurarea sănătăţii în muncă deşi erau mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus în fabrică, iar la spital cadrele medicale ar fi manifestat neglijenţă în tratarea sa şi a ajuns să-i fie amputată gamba dreaptă, relatează Agerpres.

Dosarul penal vizează posibila săvârşire a infracţiunilor de neglijenţă în serviciu, vătămare corporală, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, persoana vătămată, internată în luna iulie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost testată pozitiv pentru COVID-19 pe 6 iulie şi pe 16 iulie a fost externată, după un test negativ, deşi acuza dureri de picior, iar la câteva zile a ajuns să-i fie amputată gamba la un spital din Capitală.

„Din conţinutul actului de sesizare a rezultat că la data de 06.07.2020, persoana vătămată S.S. în timp ce se afla internată la Spitalul Judeţean Slatina, judeţul Olt, a fost testată pentru COVID-19, rezultatul fiind pozitiv, iar în data de 12.07.2020, aceasta a început să manifeste dureri puternice la piciorul drept şi a solicitat cadrelor medicale ajutor, iar cadrele medicale au manifestat neglijenţă în tratarea acesteia în contextul COVID-19. În data de 15.07.2020, persoana vătămată a fost din nou testată pentru COVID-19, rezultatul fiind negativ, iar în data de 16.07.2020, persoana vătămată a fost externată, deşi acuza în continuare dureri de picior, motiv pentru care în data de 21.07.2020, aceasta a fost internată de urgenţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în urma căreia i-a fost amputată gamba dreaptă”, se arată în comunicatul Parchetului.

Persoana vătămată a reclamat şi angajatorul pentru că nu ar fi luat măsurile necesare de securitate şi sănătate în muncă în condiţiile în care în fabrică erau mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus.

„De asemenea persoana vătămată S.S. a mai reclamat că angajatorul T.A. S.A Slatina nu a luat măsurile legale necesare pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii în muncă deşi în unitatea acestora erau mai multe cazuri de angajaţi testaţi pozitiv de COVID-19”, se menţionează în comunicat.

Sursa Foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. ….cel mult o penalizare de 10% din salariu pt 1luna.
    SPAGARI nenorociți. Tratează pacienții ca pe animale.

  2. spital = abator …. sa vedem un abator din tara unde macelarul e platit cu 4000 euro

  3. Romania are mai multe dosare penale decat locuitori.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.