G4Media.ro

VIDEO Donald Tusk, discurs entuziasmant în limba română la Ateneu: Fac apel…

VIDEO Donald Tusk, discurs entuziasmant în limba română la Ateneu: Fac apel la români să apere libertatea, integritatea și statul de drept cum a apărat Helmuth Dukadam cele 4 penalty-uri

Președintele Consiliului European, polonezul Donald Tusk, a ținut un discurs entuziasmant joi seară la Ateneul Român. Vorbind într-o română cursivă, Tusk a spus în aplauzele sălii că prima mașină din familia sa a fost o Dacia 1300, deținută de socrul său. Tusk a citat din Mircea Eliade și Andrei Pleșu și a ținut o pledoarie impresionantă pentru statul de drept și valorile europene.

”Fac apel la români să apere libertatea, integritate, statul de drept și Constituția cu aceeași hotărâre cu care a apărat portarul Helmuth Dukadam cele 4 penalty-uri în finala Cupei Campionilor de la Sevilla. Atunci mi s-a părut imposibil, dar el a reușit. Și voi veți reuși! Vă asigur de tot sprijinul meu”, a spus Tusk. ”Fac apel la români să apere fundamentele civilizației noastre europene”, a mai spus președintele Consiliului European.

”Sunt convins că veți interpreta o adevărată Rapsodie română. Sper că veți acționa în spiritul proverbului „Omul sfințește locul“. Sper că veți acorda importanța necesară respectării regulilor. Respectarea regulilor și atașamentul față de principii sunt esențiale. Celor care fac eforturi de a apăra valorile europene le spun: Continuați și luptați!”, a adăgat Tusk.

”Mai mult decât mașinile românești mă fascinează intelectualii români, precum Mircea Eliade, Eugen Ionescu, Andrei Pleșu, Tristan Tzara, ca si sportivii precum Nadia Comăneci”, a adăugat liderul european.

Tusk a respins și tentația suveranismului și a vorbit despre nevoia unei Europe puternice.

Foto: Donald Tusk la Ateneu (Agerpres)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

 1. Mafia institutionala romaneasca este mai criminala decat moartea…

 2. Este un mare razboi cultural, institutional, politic si economic. Romania si toata UE este atacata de Rusia si China (mai ales).
  SUA: sunt de partea UE, de altfel si ei sunt atacati. NATO este NATO, inclusiv politic.
  Important este ca Romanii sa aiba atitudinea dreapta si tare: Pe aici nu se trece!

 3. Tusk a vorbit cu românii, în română. Veo și Ciorrdache au vorbit în numele guvernului și al majorității ticăloase, cerând ca Uniunea sa respecte ca ei conduc România și fac ce vor ca să le fie lor bine, împotriva oricui și a tuturor.

  • Nu impotriva tuturor. 99,9% din bucuresteni au stast in casa in seara asta, asa ca nu impotriva tuturor. Ci as refraza si as scrie: „cu largul concurs…”

  • In plus Tusk a vorbit mai bine in limba romana decat tot guvernul semi-analfabet la un loc. Sa ne inspire vorbele lui Tusk si sa maturam pe jos cu lichelele PSD, ALDE si UDMR.

  • Ciocumic, nu pot decit sa iti dau dreptate.
   Noi romanii suntem cei care am distrus statul de drept prin complicitatea cu infractorii.

 4. Cine sa apere acesti 3 termeni necunoscuti pentru 50% din romani? Stiu ei oare ce inseamna CU ADEVARAT libertate, integritate? Ce sa mai spui de statul de drept cand ei sunt complici si prefera „scurtaturile” cand trebuie rezolvata o problema.
  Uitam ca Romania e compusa din comunisti, analfabeti, pesti, curve/videochat, needucati făloşi, hoti si complicii lor, corupti nu mai zic…si probabil lista poate continua cu educatia care este la pamant si de care nu se mai intereseaza nimeni de cateva generatii.
  Este ce se doreste: PROSTI SI USOR DE MANEVRAT, MÂNAT, FRAIERIT!
  Acestor persoane le cerem sa inteleaga un asa pretios termen? LIBERTATE?
  CORECTITUDINE, INTEGRITATE?
  Toti asteapta sa le cada bani si viata buna din cer.
  Dar cand e vorba de 3 zile de iesit in strada masiv…neah…e greu, lenea-i mare. Mai scriu un comentariu si poate rezolva altii problemele mele/noastre.
  MARE PARTE DIN ROMANI O MERITA CHIAR SI MAI RAU!
  NOAPTE BUNA, NATIUNE PROASTA DAR INGAMFATA!

 5. Si doamna DancIla? Sa ia lecții