G4Media.ro

Donald Trump, condamnat la o amendă de aproape un milion de dolari…

Sursa foto: Brendan Smialowski / AFP

Donald Trump, condamnat la o amendă de aproape un milion de dolari pentru un proces „inutil” împotriva lui Hillary Clinton

Un judecător federal american l-a condamnat joi pe fostul preşedinte Donald Trump şi pe avocatul său la o amendă de aproape 1 milion de dolari pentru că au intentat un proces „inutil” împotriva lui Hillary Clinton, acuzând-o de tentativă de înşelăciune la alegerile prezidenţiale din 2016, informează vineri France Presse, citată de Agerpres.

Judecătorul John Middlebrooks a considerat că miliardarul republican, care speră să se întoarcă la Casa Albă în 2024, a comis o „utilizare abuzivă a instanţelor”, intentând acţiune în justiţie „pentru a promova în mod necinstit un discurs politic”.

Cererea, pe care judecătorul Middlebrooks a respins-o anul trecut, susţinea că Hillary Clinton şi alte persoane au încercat să convingă publicul că Trump era în campanie în complicitate cu Rusia. Fostul preşedinte cerea daune în valoare de 70 de milioane de dolari de la fosta sa contracandidată, pe care el a învins-o în cele din urmă la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2016.

Această acţiune în justiţie „nu ar fi trebuit niciodată intentată”, a afirmat magistratul în hotărârea sa de 45 de pagini.

Caracterul „inadecvat ca recurs legal era evident încă de la început. Niciun avocat rezonabil nu ar fi depus-o. Destinată unui scop politic, niciunul dintre argumentele plângerii nu stabileşte o cerere legală admisibilă”, a mai scris judecătorul.

Hotărârea îi condamnă pe Trump şi pe avocatul său Alina Habba să plătească 937.989,39 de dolari pentru a acoperi cheltuielile de judecată ale părţii adverse.

Donald Trump este un „pledant prolific şi sofisticat care foloseşte în mod repetat tribunalele pentru a se răzbuna pe adversarii săi politici”, a scris de asemenea judecătorul Middlebrooks.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. O mizerie de decizie si o mizerie de judecator. O decizie evident politica. Deja s-a dovedit ca avocatul d-nei Hillary Clinton a fost cel care a alimentat FBI cu informatii false, referitoare la colaborarea lui Trump cu serviciile secrete ruse.
    Se duce la vale justitia americana, aproape complet politizata cu sustinatori ai partidului democrat.

  2. „Deja s-a dovedit…” Unde, când, cine?

  3. Așa sunt republicanii, niște ticăloși.

  4. @kafka, alx, rottendame: Daca mai cititi si altceva in afara presei controlata de stanga, va veti lamuri. Dar cu spalarea la creier nu te pui. A fost gasit nevinovat legal, dar a facut exact ce v-am spus.

    https://www.pbs.org/newshour/politics/clinton-campaign-lawyer-found-not-guilty-of-lying-to-the-fbi

  5. This guy is delusional