G4Media.ro

Donald Trump cere Europei să „se mişte” în cazul Ucrainei: „Cum se…

Sursa foto: © Ginettigino | Dreamstime.com

Donald Trump cere Europei să „se mişte” în cazul Ucrainei: „Cum se face că SUA au angajat peste 100 de miliarde de dolari, în timp ce ne desparte un ocean”

Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se „mişte” şi să elibereze mai multe fonduri pentru Ucraina, aflată în război cu Rusia, informează AFP, transmite Agerpres.

„Cum se face că Statele Unite au angajat peste 100 de miliarde de dolari în războiul din Ucraina, mai mult decât Europa, în timp ce ne desparte un ocean!”, a exclamat el pe reţeaua sa, TruthSocial.

Statele Unite ale Americii sunt principalul susţinător militar al Kievului, iar Congresul examinează în prezent un nou pachet de 61 de miliarde de dolari destinat Ucrainei, contestat aprig de aleşii republicani cei mai apropiaţi de Donald Trump.

Fără a se opune direct, fostul preşedinte a estimat în ultimele zile că SUA trebuie să „înceteze să mai dea bani fără să spere ca ei să fie rambursaţi”.” De ce Europa nu dă mai mulţi bani pentru a ajuta Ucraina?”, a scris joi republicanul într-o postare pe reţeaua sa, lansând următorul îndemn, scris cu majuscule:”Mişcă-te, Europa!”.

Donald Trump a discutat chestiunea cu preşedintele polonez Andrzej Duda şi cu ministrul britanic de externe David Cameron, care l-au vizitat în ultimele zile.

Miliardarul republican a creat deja panică în Europa în luna februarie, când a ameninţat că nu va mai garanta protecţia ţărilor NATO împotriva Rusiei dacă acestea nu îşi plătesc partea.

Potrivit institutului german de cercetare Kiel, totalul ajutorului european pentru Ucraina depăşeşte ajutorul american în sumele angajate.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Ce nu intelege Donal Trump e ca nu poti continua sa fii singura super-putere mondiala si sa dai bani mai putini sau la fel ca alte puteri precum UE. Cand pui problema asa nu faci decat sa-i stimulezi pe ceilalti sa caute alte sisteme de aliante si sa vedeti ce deal-uri vor semna europenii cu Rusia si China dupa ce Trump se intoarce la Casa Alba. Sa vedeti cum gazul si petrolul rusesc vor incepe din nou sa curga in Germania pt ca industria germana sa duduie si cum toate statele mari din Europa: Germania, Franta, Italia, Olanda, etc. vor semna deal-uri profitabile cu China. Si da, asta va insemna sacrificarea Ucrainei in favoarea Rusiei. Cat despre America lui Trump, ea va intra in izolationism si dupa o vreme americanii se vor untreba care a fost momentul care a facut ca America sa nu mai fie o super-putere mondiala? Ghici! Ah si China va lua Taiwanul da. Fara razboi. Va astepta probabil alte 2 decenii pt ca SUA sa intre in completa irelevanta dupa care va lua Taiwanul intr-o zi. Astea vor fi consecintele revenirii lui Donalt Trump la Casa Alba. In loc de ‘Make America Great Again’ vom vedea un ‘Make America completly irrelevant on the international scene’.

  2. UE are PIB-ul mai mare decât al SUA și oricât il detest pe Trump îi dau dreptate!

    • Marea parte a banilor de care vorbeste Trump au ramas si vor ramane in circuitul economic american cu beneficiile aferente. Trump vorbeste pentru pr0stii lui MAGA, un fel de sosocari suveranisti americani divortati iremediabil de logica si spirit critic.

    • În realitate, totalul ajutorului european pentru Ucraina depăşeşte ajutorul american în sumele angajate. Nu vă mai uitați în gura lui trump, ăla minte și când doarme

    • Nope, UE are un PiB mai mic ca SUA atât în valoare absoluta cât și raportat la nr de locuitori caz în care e mult , mult mai mic

  3. Marionette ori omiți adevărul ori ești prost informat. USA nu trimite cash, trimite muniții logistică și ajutor medical nu trimite valizele cu bani. Iar munițiile când expiră se cheltuie tot bani sa fie dezactivate și neutralizate. Pricepeți odată ăștia care vedeți numai bani.