G4Media.ro

Donald Trump anunţă că va suspenda temporar imigraţia în SUA pentru a…

Sursa Foto: Facebook / Donald Trump

Donald Trump anunţă că va suspenda temporar imigraţia în SUA pentru a proteja locurile de muncă

Preşedintele american Donald Trump a anunţat luni că va suspenda temporar imigraţia către Statele Unite printr-un ordin executiv pentru a proteja locurile de muncă ale americanilor în contextul epidemiei provocate de noul coronavirus, transmit AFP, Reuters şi dpa.

‘În lumina atacului din partea Inamicului Invizibil, ca şi a nevoii de a proteja locurile de muncă ale Marilor noştri Cetăţeni Americani, voi semna un Ordin Executiv pentru suspendarea temporară a imigraţiei în Statele Unite’, a transmis preşedintele american pe Twitter.

Trump nu a dat alte detalii despre modul în care va fi aplicată această măsură şi nici pentru cât timp.

În jur de 22 milioane de americani şi-au pierdut locurile de muncă din cauza consecinţelor economice ale epidemiei, care a ucis peste 42.000 de persoane în SUA, din 766.660 de  de infectare confirmate.

Anunţul lui Trump a atras imediat critici din partea unor democraţi, care l-au acuzat pe preşedinte de crearea unei distrageri a atenţiei de la ceea ce ei consideră a fi un răspuns lent şi insuficient la criza coronavirusului.

‘În timp ce ţara noastră se luptă cu pandemia, în timp ce angajaţi îşi pun vieţile în pericol, preşedintele îi atacă pe imigranţi şi dă vina pe alţii pentru propriile sale greşeli’, a reacţionat pe Twitter senatoarea democrată Amy Klobuchar, fostă candidată în alegerile primare.

Imigraţia a fost oricum în cea mai mare parte oprită în urma restricţiilor la frontiere şi a interzicerii zborurilor pe fondul pandemiei.

SUA au suspendat la mijlocul lui martie toate serviciile obişnuite de acordare a vizei, atât pentru imigranţi, cât şi pentru non-imigranţi, în majoritatea statelor lumii, o măsură care a afectat potenţial sute de mii de persoane.

Misiunile consulare americane au continuat să ofere servicii de vize de urgenţă acolo unde a fost posibil, iar un  din Departamentul de Stat a declarat la sfârşitul lui martie că SUA sunt pregătite să colaboreze cu persoane identificate deja ca fiind eligibile pentru diferite tipuri de vize, inclusiv cele pentru profesii medicale. Administraţia a anunţat recent o relaxare a regulilor pentru a permite venirea de muncitori agricoli pe baza vizei temporare H2A pentru a-i ajuta pe fermieri la strângerea recoltelor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. ce fumigene… de parca baietii aia ai lui din Kentucky, Mississippi, Louisiana aveau locurile de munca (doctori, ingineri NASA, ingineri IT, cercetatori) la risc din cauza imigratiei..
  spune-mi cu cine te aduni ca sa iti spun cine esti: Trump vb doar cu Erdogan, Putin si MbS.. asta e nivelul lui.

 2. In timp ce populistul Trump se lupta cu imigrantii, Presa si-a amintit ca Barack Obama a anticipat Pandemia asta:
  „CORONAVIRUS. VIDEO Barack Obama a anticipat pandemia! Discursul ajuns viral » Apelul făcut cu 6 ani înainte de apariția COVID-19.
  Barack Obama vorbea în decembrie 2014 depre cum se poate aparea o Pandemie.
  În discursul său, care a fost și o pledoarie pentru Senat cu scopul aprobării unui proiect de Lege pentru finanțare, Obama a stabilit importanța existenței unei Infrastructuri necesare în întreaga lume, în cazul în care un nou tip de gripă ar putea să apară vreodată. La vremea respectivă, exista riscul unei noi răspândiri a virusului Ebola.
  Barack Obama în 2014: „Trebuie să punem la punct o Infrastructură”.
  „Finanțarea pe care o solicităm este necesară pentru a ne consolida capacitatea și de a putea răspunde la eventualele cazuri viitoare de Ebola. Este necesar să avem parteneriate cu alte țări pentru a preveni și a face față focarelor și amenințărilor viitoare, înainte de a deveni centre epidemice.
  Am avut noroc cu H1N1 (n.r. gripa din perioada aprilie 2009 – august 2010) că nu s-a dovedit a fi foarte mortală. Nu putem spune că avem noroc cu Ebola, deoarece, în mod evident, are un efect devastator în Africa de Vest, deși nu este transmisă prin aer.
  Probabil că VA veni un moment în care vom avem o Boală TRANSMISIBILA prin AER, care este MORTALA. Și pentru a ne descurca în mod eficient cu acest lucru, TREBUIE să punem la punct o Infrastructură, nu doar în această țară, ci la Nivel Global, care să ne permită o izolare rapidă.
  Este o investiție inteligentă pe care trebuie să o facem. Nu este doar o asigurare; este de știut că în continuare VOM continua să avem astfel de probleme – în special într-o Lume globalizată, în care te vei muta dintr-o parte a lumii în cealaltă într-o ZI. Deci este important acum, dar este important și pentru viitorul nostru, pentru copiii noștri și pentru viitorul nepoților noștri”, spunea Barack Obama.

  • Si Bush inaintea lui Obama. Bush a fondat infrastructura si stocurile pt a face fata unei pandemii. Admin Obama a folosit stocurile de masti N95 (si alte echipamente de protectie) in timpul gripei porcine si nu le-a mai refacut dupa. Nici admin trump nu s-a grabit sa le refaca si uite asa au ajuns unde sunt.

 3. In timp ce Trump protejeaza locurile de munca Klaus trimite sclavi sa culeaga sparanghel.

 4. Daca creier nu e, Trump nu e! Sau din contra”! Este chiar Trumpeta care nu stie ca sa mai scrie. Cum deschide gura cum iese o bomba atomica. Las’ ca-i angajeaza cu forme legale pe toti somerii in locul celor care lucreaza la negru. Mai ales prin partea de sud a Statelor Unite. Pe partea dreapta a gardului de la granita cu Mexicul!!!

 5. pai si sparanghelul cui ramane?