G4Media.ro

Donald Trump a semnat un ordin executiv care limitează protecția rețelelor sociale,…

Sursa foto: Facebook/ Donald J. Trump

Donald Trump a semnat un ordin executiv care limitează protecția rețelelor sociale, după ce a acuzat Twitter că se amestecă în alegerile prezidențiale din 2020

Preşedintele american Donald Trump a semnat joi un ordin executiv ce vizează limitarea protecţiei reţelelor sociale şi limitarea libertăţii de care beneficiază acestea în gestionarea conţinutului publicat, informează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

„Suntem aici pentru a apăra libertatea de exprimare în faţa unuia din cele mai grave pericole care există”, a declarat preşedintele Trump din Biroul Oval al Casei Albe în timp ce semna ordinul care ar urma să fie punctul de plecare al unei lungi bătălii în justiţie.

Liderul de la Casa Albă a acuzat în special Twitter că acţionează părtinitor şi că nu se comportă ca o „platformă neutră”. „Nu putem lăsa să continue acest lucru, este foarte, foarte nedrept”, a subliniat preşedintele american.

Companiile de social media au, în opinia preşedintelui Trump, o „putere necontrolată” de a cenzura şi a restricţiona informaţiile pe platformele lor şi acţionează ca un „editor cu un punct de vedere”.

Ordinul executiv urmăreşte să schimbe actuala interpretare a legii, care protejează platformele de socializare, ce nu pot fi făcute răspunzătoare pentru conţinutul publicat pe site-urile lor, a declarat procurorul general Bill Barr.

Companiile de socializare au „devenit editori şi nu ar trebui să aibă dreptul la acelaşi tip de scut” de protejarea a răspunderii, a adăugat Barr.

Citește și Twitter a semnalat drept înșelător un mesaj al președintelui SUA. Donald Trump: „Twitter se amestecă în alegerile prezidențiale din 2020”

Sursa foto: Facebook/ Donald J. Trump

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. Nici trolli din Savușkina 55 nu mai sunt ceea ce au fost și se vede treaba asta mai peste tot, inclusiv in Românica. Dacă Bozo n-ar fi intervenit ar fi fost pericol de a se pierde monopolul pe piața nordamericana și s-ar fi supărat prietenul Crăcănel…
    @Scaraoțchi-fake,
    Dragă,
    „Indicațiile” primite de la centrul de comandă și teama de a nu rămâne fără pâine pe masă nu-mi dau pace, așa că n-am cum să-ți fac pe plac, dragă ! Te rog, iartă-mă!

  2. Cat de patetic! Daca ar fi fost favorabile lui, altfel s-ar fi pus problema… Make America sucks again!

  3. Niste detalii narate de Trump pe care mass-media cu mici exceptii, nu le va difuza:

  4. „Verificarea faptelor” vs ingnorarea lor pe retelele sociale – o forma de activism politic.
    Editori cu o parerea si agenda nu platforme – care ar presupune neutralitate. Cenzura la greu.

  5. s-a terminat cu libertatea de exprimare în SUA, de acum înainte Trump e dictator deplin

    • Ai incurcat rau borcanele, tipule. Platformele de social media sunt cele care cenzureaza de ani buni conservatorii si chiar cauta sa influenteze alegerile. Si nu o fac in favoarea republicanilor si a lui Trump, ci impotriva lor.
      Nu e parerea mea, ci marturia in fata Senatului SUA a unui prof universitar liberal, dr Robert Epstein – „Google manipulation of searches gave Hillary Clinton an additional 2,6 million votes in 2016.”

  6. je pans che le hacker rius sont cupable