G4Media.ro

Doi turişti francezi au furat o gondolă din Veneția

Foto: Joe Bigsby/ Facebook

Doi turişti francezi au furat o gondolă din Veneția

Doi turişti francezi din Veneţia au fost reţinuţi pentru că ar fi furat o gondolă, scrie CNN, citat de News.ro. Cei doi sunt acuzaţi că au furat telegondola de la staţia Accademia, de lângă faimosul pod cu acelaşi nume, pentru a merge de-a lungul Grand Canale.

Proprietarul gondolei, Giorgio Bognolo, a spus că hoții au fost prinşi atunci când trei localnici au observat gondola mergând înainte şi înapoi peste canal şi şi-au dat seama că ceva nu era în regulă.

„O foloseau ca o canoe, dar o gondolă nu este ca o canoe – nu merge direct”, a spus el. „Nu este o barcă uşor de manevrat, se mişcă ici şi colo şi se opreşte. Trei băieţi au văzut imediat că a fost furat, i-au oprit şi au sunat la poliţie. Mi-au salvat gondola, altfel cine ştie unde ar fi ajuns până dimineaţă”, a spus el.

Bognolo a spus că cei doi turişti – despre care se spune că ar fi bărbaţi şi au în jur de 30 de ani – râdeau când a sosit pentru a-şi identifica gondola, care ajunsese la Muzeul Guggenheim, la aproximativ 300 de metri de punctul său de plecare.

Gondolele nu sunt bărci ieftine produse în masă. Bognolo spune că vasul său sculptat manual şi încrustat a costat 60.000 de euro (59.000 de dolari) şi cheltuieşte 3.000 de euro în fiecare an pentru a-l revopsi. „Gondolele sunt cu adevărat delicate şi frumoase şi este nevoie de mulţi bani pentru a întreţine una”, a spus el. „Este ca şi cum ţi-ai trimite fiica la şcoală. Cheltuiesc o mulţime de bani ţinându-o aşa. Se simte ca şi cum cineva ţi-ar atinge soţia sau fiica ta.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. „Se simte ca şi cum cineva ţi-ar atinge soţia sau fiica ta.”
    Cineva a petrecut prea mult timp in gondola si prea putin cu familia…