G4Media.ro

Doi suspecţi, inculpaţi în cel mai mare caz de trafic de droguri…

Doi suspecţi, inculpaţi în cel mai mare caz de trafic de droguri din Ungaria: 730 de kilograme de heroină ascunse în role de folie pentru alimente

Un bărbat cu dublă cetăţenie turcă şi ungară şi un cetăţean ungar au fost inculpaţi în cel mai mare caz de trafic de droguri din Ungaria, conform unui anunţ făcut joi de procuratura din Budapesta, transmite MTI, citată de Agerpres.

Cei doi au fost complici la tentativa de introducere în Ungaria a unei cantităţi de 730 de kilograme de heroină, în septembrie 2019.

Suspectul cu dublă cetăţenie, în vârstă de 57 de ani, mai fusese condamnat de mai multe ori pentru infracţiuni legate de droguri. Complicele său în vârstă de 49 de ani urma să mascheze transportul de droguri sub forma unui import de folie extensibilă pentru alimente, pentru firma sa de ambalaj.

Autorităţile din Slovenia au descoperit drogurile în rolele de folie şi au confiscat 661 de kilograme, permiţând tranzitul spre Ungaria al restului cantităţii şi informând în acelaşi timp autorităţile ungare. Acestea l-au putut astfel prinde în flagrant pe concetăţeanul lor, într-un depozit din Budapesta, în 5 noiembrie 2019.

Autorităţile slovene şi ungare au cooperat prin Eurojust, Agenţia Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Justiţie Penală.

Suspectul ce are şi cetăţenie turcă a fost inculpat în lipsă şi ar putea fi condamnat la închisoare pe viaţă, a precizat procurorul Tibor Ibolya. Pentru celălalt acuzat, procuratura a cerut o pedeapsă cu închisoarea pe termen mai scurt.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.