G4Media.ro

Doi sibieni condamnați la închisoare cu suspendare pentru trafic de persoane /…

Sursa foto: Pixabay

Doi sibieni condamnați la închisoare cu suspendare pentru trafic de persoane / Au dus timp de 10 ani oameni la cerșit în vestul Europei / Sunt obligați la muncă în folosul comunității la primărie sau biserică

Novăcel-Novac Grancea și soția sa, Maria Danciu, au primit închisoare cu suspendare după ce timp de 10 ani au trimis la cerșit prin state din vestul Europei mai mulți locuitori din nordul județului Sibiu, scrie Turnul Sfatului.

Sentința dată de Curtea de Apel Alba Iulia a fost dată la finalul anului trecut și a ”îmblânzit” mult decizia anterioară a Tribunalului Sibiu, care cerea închisoare cu executare pentru faptele celor doi.

Conform hotărârii Curții de Apel Alba Iulia, cei doi au forțat să cerșească mai multe persoane, le-au ținut în condiții improprii, le-au bătut și le-au luat banii câștigați pe drumurile din Germania, Italia, Belgia, Franța, Cipru și alte state europene.

Atât Grancea, cât și Danciu sunt obligați acum să presteze munci în folosul comunității pe o perioadă de 90 zile lucrătoare, în cadrul în cadrul Primăriei Iacobeni sau a Protopopiatului Agnita-Parohia Iacobeni.

Fiecare persoană racolată de cei doi soți era trimisă pe un traseu lung prin mai multe orașe europene și obligate să stea la cerșit, dar și să doarmă în stradă ori prin parcuri.

Unul din martori susține că a cerșit pentru cei doi în Italia, Cipru, Polonia și Marea Britanie.

„Când eram în Cipru soția lui Mănel mi-a dat cu o cutie de bere în cap și mi-a spart capul. A făcut asta deoarece eu voiam să beau bere în timpul cerșitului iar ea considera că pierd timpul și nu câștig bani”, povestește acesta.

Din cerșetorie, în toate locațiile câștiga 80-90 euro pe zi, uneori chiar mai puțin și îi dădea pe toți bărbatului, acesta cumpărând doar alcool și țigări, plătind cazarea și mâncarea.

Întregul articol poate fi citit în Turnul Sfatului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Stimaţi colegi, dragi prieteni, ne cerem mii de scuze pentru disconfortul pricinuit cu prilejul procesului. De ochii lumii, probabil ştiţi şi dumneavoastră, că trebuie să ne mai facem şi noi că lucrăm, mâncaţe-aş! Şti ce zic? 😉

  2. Va dati seama ce animale sunt la curtea de apel Alba Iulia!

  3. Eu propun o mărire de salariu pentru magistrați, plus ieșirea la pensie la 35 de ani și pensii speciale până la cer…

  4. Sc@rba de justitie. Sc@rba de unii judecatori+procurori
    Dar totusi merita pensii speciale…

  5. Ce fel de legi fac animalele din prlament , ce fel de animale le aplica daca pana si traficul de persoane si exploatarea acestora e sanctionata astfel ?!! Sc@rba imensa de asemenea stat si conducatorii lui ! Se mai intreaba cineva de ce suntem in depresie sociala colectiva ?!

  6. Pai cei puși sa cerșească n-au decât sa își facă treaba mai departe și sa muncească în folosul comunității la „patronii” la care au deja carte de munca. De fapt o sa muncească la primărie sau la biserica, nu în folosul comunității.