G4Media.ro

VIDEO Doi orădeni care au ajutat la prinderea lui Boné Ferenc – individul…

sursa foto: captura video/ ebihoreanul.ro

VIDEO Doi orădeni care au ajutat la prinderea lui Boné Ferenc – individul care a recunoscut că și-a ucis prietena – au fost recompensați de poliție

Polițiștii din Oradea și Cluj au ținut să le ofere o recompensă celor două persoane care au ajutat ca Boné Ferenc să fie prins în destul de scurt timp după ce acesta și-a ucis prietena și-a abandonat-o în câmp, așa cum le-a mărturisit oamenilor legii.

Boné Ferenc se ascundea într-un vagon părăsit, iar polițiștii au putut să-l prindă după ce doi orădeni – o femeie în vârstă de 30 ani şi un tânăr de 23 ani – le-au oferit informații prețioase.

Potrivit informării poliției, în timpul cercetărilor declanşate pentru prinderea criminalului, desfăşurate de poliţiştii din Cluj şi Bihor, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, echipa de anchetă a decis să mediatizeze imagini cu suspectul principal și autoturismul cu care acesta se deplasa, iar cei doi orădeni, care au urmărit ştirile şi apelurile poliţiştilor, au reacţionat imediat, oferind informaţii preţioase, care au condus la „prinderea cu celeritate” a criminalului, relatează ebihoreanul.ro

Concret, orădeanca a sunat la 112 în momentul în care l-a văzut pe fugar într-un magazin şi a oferit detalii asupra semnalmentelor suspectului și hainelor cu care era îmbrăcat, în timp ce orădeanul a sesizat prin apel la 112 că a văzut autoturismul căutat.

Tinerii, care au cerut să nu li se dezvăluie identitatea, au fost invitaţi, marţi, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, unde conducerea celor două instituții le-a înmânat plachete de onoare, în semn de apreciere și respect pentru implicare și modul în care au acționat.

Boné Ferenc, ucigaşul tinerei din Cluj, Beáta Molnár, care îi era iubită şi al cărei cadavru a fost descoperit miercurea trecută în localitatea bihoreană Corniţel, a fost prins în seara zilei de joi, 26 mai, în triajul Gării CFR Velenţa, ascuns într-un vagon dezafectat.

În după-amiaza respectivă, după cum a dezvăluit ebihoreanul.ro, maşina fugarului a fost văzută în parcarea unui ABC din cartierul Dragoş Vodă din Oradea, unde bărbatul intrase să-şi facă unele cumpărături. Autoturismul avea numere de înmartriculare doar în partea din spate, dar a fost suficient pentru tânărul orădean de 23 de ani, care l-a recunoscut după ce a urmărit ştirile şi apelurile Poliţiei și a sunat la 112.

În înregistrarea realizată de camerele video din incinta magazinului, se vede că Bone a încercat să se ferească, ducându-şi mâna la faţă, însă mult prea târziu.

Bărbatul a fost ridicat, joi seară, şi predat poliţiştilor din Cluj, care l-au depus în arest. În faţa anchetatorilor, Boné a recunoscut crima, susţinând că a omorât-o pe tânără din gelozie. El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sâmbăta trecută, la Tribunalul Cluj, şi este anchetat pentru omor.

„Relația dintre poliție și societate este indispensabilă și reprezintă un element cheie într-o situație critică. În activitățile desfășurate, poliția nu este responsabilă doar în fața statului, ci și a societății, iar eficacitatea acesteia depinde în mare măsură de susținerea celei din urmă. De multe ori întâlnim evenimente, situații, misiuni sau cazuri dificile în care orice informație suplimentară poate să aibă o valoare de neimaginat. În ultimele zile ne-am confruntat cu un caz dificil, în care informațiile primite de la cetăţenii din Oradea au fost un real ajutor”, se arată în comunicatul Poliţiei clujene, conform ebihoreanul.ro

Sursa foto/vide: captura: ebihoreanul.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter