G4Media.ro

Doi lideri regionali din Germania pledează în favoarea vaccinării obligatorii: ”Este surprinzător…

Doi lideri regionali din Germania pledează în favoarea vaccinării obligatorii: ”Este surprinzător că o treime din populaţie nu urmează cunoştiinţele ştiinţifice”

Conservatorul din Munchen Markus Söder şi ecologistul Winfried Kretschmann (Baden-Württemberg, sud), pledează în favoarea vaccinării obligatorii, într-un editorial comun publicat în ediţia de marţi a cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), anunță Agerpres.

”Fiecare poate gândi ce vrea la noi. Iar fiecare poate fi atât de încăpăţânat cât doreşte. Dar şi aici există o limită, atunci când propria viziune a lumii cauzează pagube grave altor persoane”, denunţă cei doi miniştri-preşedinţi regionali.

Asociaţii ale medicilor s-au pronunţat, de asemenea, în favoarea vaccinării obligatorii a întregii populaţii germane, în contextul în care rata incidenţei covid-19 în ultimele şapte zile atingea marţi pragul de 400 la 100.000, un ”record” a 16-a zi la rând.

Uniunea Creştin Democrată (CDU) a Angelei Merkel, care urmează să plece de la putere în săptămânile următoare, a cerut viitoarei coaliţii de trei partie care-i va succede să ia poziţie în acest sunbiect.

Soţul lui Merkel, Joachim Sauer, a ieşit din rezerva sa obişnuită şi a deplâns ”lenea” nevaccinaţilor.

”Este surprinzător că o treime din populaţie nu urmează cunoştiinţele ştiinţifice. Acest lucru are drept cauză, în parte, lenei şi comodităţii germanilor”, denunţă acest cercetător în fizică cuantică într-un interviu acordat cotidianului italian La Repubblica, preluat de către partenerul său german Die Welt.

”Celălalt grup este alcătuit din persoane care urmăresc o convngere personală, un fel de reacţie ideologică faţă de ceea ce consideră un fel de dictatură a vaccinării”, deplânge el.

”Cu toate acestea, asistăm în prezent la un mare succes al ştiinţei”, subliniază fizicianul, care evită, de obicei, orice luare de poziţie publică în afara domeniului competenţei sale ştiinţifice.

”Nimeni n-ar fi pariat că vom avea un vcaccin în atât de puţin timp. Este un miracol”, salută Joachim Sauer, cu doar cţteva zile înaintea plecării plecării de la putere a Angelei Merkel, după 16 de putere în Germania.

Sursa foto: Nikolaus Bader/Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Cati din treimea reapectiva sunt musulmani?Pt ca pana nu demult, cam toti din terapie intensiva in Germania erau mulsumani.

 2. Bajetzii astia sunt cu barca, asa ca sa le explicam:
  – vreo 33 % s au vaccinat din convingere
  – vreo 33 % s au vaccinat prin constrangere – ca sa mearga la restaurant in vacante etc – astia sunt cei care si au luat tzeapa.
  – 33 % nu vor sa se vaccineze.
  Si uite asa Jermania nu trece de procentul ala de 65-70 %. Q.E.D

 3. Dovezi ai ???? Eu stiu altceva, ca ar fi vaccinati cei din Ati !!!

  • sosoc obosit conectat la oculta mondiala! 🤣🤣🤣🤣
   stii pe dreacu! tu ai dovezi?!
   „1.380 de pacienți cu COVID internați la Terapie intensivă, 136 au certificat de vaccinare / 53 de paturi ATI libere în toată țara”
   uite la noi proportia…

 4. Se pare ca ministrul sanatatii din Germania nu e chiar de acord:

  stiripesurse.ro/ministrul-german-al-sanatatii-certificatele-nu-o-sa-opreasca-al-patrulea-val-al-pandemiei_2110985.html

  Probabil ca mai dureaza pana sa se implementeze in Germania vaccinarea obligatorie.

 5. E surprinzator ca doua treimi au cunostinte stiintifice.
  Foarte surprinzator (de fapt ma foarte indoiesc ca au).

 6. Ieri parca erau mai multi, au mai scazut?