G4Media.ro

DOCUMENTE Cum a încercat șeful PSD al CJ Prahova să concesioneze un…

DOCUMENTE Cum a încercat șeful PSD al CJ Prahova să concesioneze un teren din centrul Ploieștiului, pe un termen de 99 de ani, unei firme cu legături cu clanul Cosma

Șeful PSD al Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, considerat omul familiei Cosma, a introdus pe ordinea de zi a ședinței de CJ din data de 8 septembrie 2020 un proiect de majorare a termenului de concesiune, la 99 de ani, pentru un teren de aproape 1200 de metri pătrați de pe strada Ardealului nr. 4 din centrul Ploieștiului, aflat în proprietatea privată a județului Prahova, în favoarea firmei Sunart Concept SRL, din acționariatul căreia a făcut parte Raluca Țărândă, partenera de viață a fostului deputat PSD, Vlad Cosma.

Dreptul de folosință asupra apartamentului 1 din clădirea de pe terenul din strada Ardealului nr. 4 din Ploiești este cedat firmei familiei Cosma, Sothebys Realty, fostă Oznet, potrivit extrasului de carte funciară (vezi foto cu clădirea sus).

Compania Oznet a fost fondată de fostul deputat PSD, Vlad Cosma, apoi cedată mamei sale, Elena, și, acum, printre acționari este partenera lui Vlad Cosma, Raluca Țărândă, potrivit datelor de la Registrul Comerțului.

Apartamentul nr. 4 este dat în folosință Cristinei Ianculescu, parteneră de afaceri cu familia Cosma. Dreptul de folosință al celor două apartamente a fost intabulat de către notarul public Andreea Cosma, nimeni alta decât deputata PSD, Andreea Cosma, sora fostului deputat PSD, Vlad Cosma.

Proiectul de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Prahova a fost retras însă după ce afacerea a devenit publică, fiind demascată de liderul USR Prahova, Mihai Polițeanu (foto cu ordinea de zi jos).

Terenul a fost concesionat încă din 2013 firmei Sunart Concept SRL din Ploiești pe o perioadă de 50 de ani, însă acum, șeful CJ Prahova, Bogdan Toader, intenționa să majoreze perioada de concesiune la 99 de ani (foto jos, referat de aprobare).

Cine e firma Sunart Concept

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Sunart Concept este deținută de o altă firmă, în proporție de 96,67 %, Mandingo BBC, fostă Mapei Internațional, deținută de Alexandru Cristian Hrănici, și de către Steluța-Alina Angelescu, cu 3,33%.

Din acționariatul firmei Sunart s-a retras însă, în februarie 2017, Raluca Alexandra Țărândă. Ea deținea 80% din firmă. Țărândă intrase în firma Sunart în martie 2015 și a avut inițial 20% din părțile sociale.

Raluca Alexandra Țărândă este partenera lui Vlad Cosma, fost deputat PSD și fiul lui Mircea Cosma, ex-președinte al CJ Prahova, liderul de facto al clanului și al județului.

Cosma senior și junior sunt judecați pentru corupție, fiind acuzați că, între 2010 și 2013, ar fi primit mită 1 milion de euro de la patronii unor firme de asfaltare și deszăpezire ca să le acorde contracte.

În noiembrie 2016, Cosma senior a fost condamnat la 8 ani de detenție cu executare, iar fiul lui a primit 5 ani de detenție. În aprilie 2018, sentința a fost anulată de un complet de 5 judecători al ÎCCJ, condus chiar de vicepreședintele instanței supreme, Iulian Dragomir, pe fondul acuzațiilor (nedovedite încă) privind fabricarea unor probe (în alte dosare) de către foștii procurori DNA Ploiești, Lucian Onea și Mircea Negulescu, zis Portocală. Ulterior a venit și decizia CCR care a anulat sentințele date de completurile de 3 judecători de la ÎCCJ pe motiv că aceste completuri nu erau specializate pe corupție așa că procesul se judecă acum de la zero la Tribunalul Prahova.

Raluca Țărândă este fiica lui Marian Țărândă, fost acționar la firma Star T&D din Blejoi. Celălalt acționar de la Star T&D, Ion Dumitru, i-a denuțat la DNA pe cei doi Cosma, tată și fiu.

Potrivit extrasului de carte funciară, în clădirea de pe terenul din strada Ardealului nr. 4, la apartamentul 1, se află firma Sothebys Realty, iar la apartamentul 4, persoana fizică Cristina Ianculescu. Dreptul de folosință a fost intabulat de către notarul public Andreea Cosma (foto jos, extras din cartea funciară).

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Sothebys Realty îi are ca acționari pe Raluca Țărândă, Cristina-Andreea Boga și Cristina Ianculescu.

Acționar în firma Sothebys Realty a fost până în ianuarie 2017 și Elena Cosma, soția lui Mircea Cosma. În trecut, compania s-a numit Oznet și a fost fondată de Vlad Cosma.

Administrator la Sothebys a fost Alexandru Cristian Hrănici, actualul proprietar al firmei Mandingo, care deține firma Sunart, căreia actualul șef PSD al CJ Prahova, Bogdan Toader, voia să îi concesioneze terenul pentru o perioadă de 99 de ani.

Legăturile de afaceri sunt însă și mai strânse și încâlcite. Spre exemplu, Cristina-Andreea Boga a făcut parte din acționariatul firmei Mandingo, iar Cristina Ianculescu este asociată cu Elena Cosma în firma Unitehnica, potrivit datelor de la Registrul Comerțului.

Sursa foto: G4Media (clădirea de pe strada Ardealului nr. 4, Ploiești)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Probabil este vinovat tot DNA ploiesti ca a vrut sa ii bage la inchisoare pe acesti baroni hulpavi.

  • Chestii de-astea imobiliare e mai sigur să fie trecute prin parlament, cu condiţia ca suprafeţele să fie babane.

 2. Mandingo BBC ahahahaha. Se pregateste Rocco BDSM.

  • CE SFIDARE! „Mandingo B(ig)B(lack)C(ock)”…iti dai seama ce durere la doi metri in fata …. au puscariabilii astia, daca si-au denumit o capusa de firma in halul asta.

 3. hazard. 🙂

 4. Astia de categoria asta ar merita legati de picioare, legati de un taur, si lasati sa fie tarati pana cand le vine mintea la cap … Daca mor, ghinion.

  Cea mai buna metoda de rezolvare a unei probleme este cea Confucianista:

  ” Doare capul, taie capul, dispare durerea.” — practicata de la primul om incoace cu rezultate excelente …

 5. Jigodiile ordinare, va zica 50 de ani era prea putin, trebuia asigurata furaciunea pe 99 de ani, si data de la generatie la generatie de hoti imputiti. E foarte clar de ce a fost pus pe butuci DNA Ploiesti, si cu manariile psd&acolitii in parlament, cu micsorarea termenelor de prescriptie, toate leprele astea au sanse mari sa scape, ca tribunalele prin Ploiesti sunt super-suspecte.

 6. Clanul Cozma în libertate și continuând să fure, procurorul care a vrut să îi bage unde le e locul, lângă Dragnea, pe drumuri.
  Vorba unui clasic:
  Aveți ce votați !

 7. Cel mai corupt judet is cel mai corupt sef de judet. Portocala-n puscarie siis Cosma in negocieri oculte Asa democratie , mai rar… Halal justitie .

 8. Tarinda , neam de rusnaci . El , director de scoala la Urlati in anii 1960-1965 . Sotia , profesor de limba rusa ; tot la Urlati .