G4Media.ro

DOCUMENT Teodosie, criticat dur de Patriarhul Daniel într-o scrisoare oficială prin care…

Sursa Foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

DOCUMENT Teodosie, criticat dur de Patriarhul Daniel într-o scrisoare oficială prin care îi e refuzată avansarea în ierarhia bisericii: Răzvrătire, sfidează Patriarhia, atitudine provocatoare, permite doctorate plagiate. Plus acuzații că nu-și plătește facturile de aproape jumătate de milion de lei

Conducerea Bisericii Ortodoxe Române (BOR) i-a refuzat controversatului Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, avansarea în ierarhia internă și transformarea în mitropolit, potrivit răspunsului oficial consultat de G4Media.ro. Decizia oficială i-a fost trimisă lui Teodosie de cancelaria Sfântului Sinod ”din încredințarea” Patriarhului Daniel, și constituie un rechizitoriu dur față de comportamentului arhiepiscopului de Tomis. Documentul confirmă relațiile extrem de reci dintre cei doi ierarhi, acutizate de comportamentul lui Teodosie din perioada pandemiei.

Astfel, în scrisoarea din 19 aprilie 2021, Teodosie este acuzat că își dorește transformarea Arhiepiscopiei Tomisului în mitropolie dintr-o ”ambiție personală”, fără ca toate condițiile statutare necesare pentru o astfel de avansare să fie îndeplinite. Teodosie ceruse ridicarea în grad printr-o adresă din 18 februarie 2021.

În plus, decizia oficială de respingere cuprinde și referiri la comportamentul lui Teodosie, atât cel public, cât și cel din interiorul bisericii.

”Solicitarea transmisă la Patriarhia Română de către Arhiepiscopia Tomisului este insuficient argumentată, deoarece ridicarea Arhiepiscopiei Tomisului la rang de mitropolie nu constituie o necesitate misionară, actuală, ci mai degrabă o ambiție personală a Chiriarhului său”, se arată în scrisoare.

”Deși, în mod frecvent, Arhiepiscopia Tomisului creează notă discordantă, sfidând recomandările și dispozițiile Patriarhiei Române, totuși solicită Patriarhiei Române ridicarea Arhiepiscopiei la rangul de mitropolie. În Arhiepiscopia Tomisului, normele statutare, cele regulamentare și hotărârile Sfântului Sinod sunt încălcate adesea prin: hirotonia unor teologi din alte eparhii fără ca aceștia să fi prezentat documentele de ieșire canonică din eparhia de care aparțin, admiterea la doctorat a unor candidați cu note sub 8,5, primirea preoților și monahilor din alte eparhii fără acordul chiriarhului eparhiilor respective etc”, mai arată decizia inițiată de patriarhul Daniel.

În plus, documentul arată că Arhiepiscopia Tomisului are ”probleme de natură administrativă, economică, de disciplină canonică și educațională” și arată că o parte dintre acestea au fost discutate în ședința Sfântului Sinod (organismul colectiv de conducere al BOR) din 25 februarie.

Documentul arată că unele inițiative al Arhiepiscopiei Tomisului din perioada pandemiei ”au creat discuții aprinse în media și au adus deservicii de imagine Bisericii Ortodoxe, mai ales că au fost însoțite de o atitudine provocatoare, de lipsă de tact pastoral și de comunicarea deficitară cu autoritatea bisericească superioară, fapt care exprimă un duh de indisciplină și de răzvrătire”.

Decizia oficială mai evidențiază problemele de la școala doctorală păstorită de Arhiepiscopia Tomisului – teze plagiate, profesori care nu au legătură cu disciplina, deficiențe de redactare a textului.

Arhiepiscopia Tomisului e acuzată și de refuzul de a-și plăti facturile vechi din 2016, în valoare de 468.822 de lei către Patriarhie, fiind dată ca exemplu datoria față de Tipografia Cărților Bisericești.

Teodosie s-a remarcat constant de la începutul pandemiei prin sfidarea regulilor impuse de autorități, dar și a celor interne ale BOR. Astfel, el a organizat o slujbă de Înviere cu repetiție în 2020, a refuzat să utilizeze lingurița de unică folosință pentru împărtășanie și a avut un discurs virulent anti-vaccin și împotriva regulilor de protecție sanitară.

Arhiepiscopia Tomisului nu a dorit să comenteze la solicitarea G4Media.

Sursa Foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

73 comentarii

 1. În sfârșit! Foarte bine…

  • Afirmă un susținător al generalului sub acoperire Daniel.

  • Ah, da, Daniel e general sub acoperire, spagoveanul e kgb-ist sub acoperire, ai dreptate. Jalnic, zau…

 2. ordin pe unitate: discreditati l !

  • marș

  • Mache Spagoveanu, un Rasputin de Constanta.
   Ce sa discreditezi la un asa cretin ?

  • Ce nu e adevarat din ce scrie acolo? Nu a mai zis Daniel ca popa de la Constanta a fost și turnător la securitate. Adică e un jeg cu țoale aurii.

  • Pai asta le deranjeaza pe tine la Teodosie, mai (prea)fericitule? Doar indisciplina, neplata taxelor? Nu anacronismul pozitiilor sale in materie de religie, nu incalcarea cu tupeu legilor statului, nu misoginismul, nu antivaccinismul militant?

  • Care unitate, cea de la noi din tara, nu? Ca spagoveanul raspunde direct Moscovei, hai plimba rusul, aaaa, scuze ursul, de p-aci…

 3. Just lol, e haios sa vezi păruială între curve, dar din păcate tot pe salarii plătite din banii noștri, ai tuturor.

  • S-ar presupune ca ești o doamna, dar limbajul, felul în care ai coborât nivelul denota contrariul. Din pacate nuntransmiti nimic pt ca nu ai ce #nimic

 4. Totusi e un semn bun.

  • Neclar dacă reapare sau nu o Mitropolie a Tomisului.
   „Arhiepiscopia Tomisului este astăzi cea mai veche organizare creștină de pe teritoriul Romaniei, fiind întemeiată însuși de apostolii lui Hristos, Andrei si Filip… Intre secolele IV-VII regiunea dintre Dunăre si Mare a fost organizata ca Mitropolie”. (Wiki)

  • Camelian Propinatiu – Sf. Apostol Filip este considerat ca propavaduitor al crestinismului in zona Transilvaniei sau Maramuresului, nu este foarte clar unde si nici nu este sigur daca.

 5. Cred ca nu cunoasteti cum functioneaza lucrurile in ortodoxie.Un episcop nu se supune altui episcop,si Teodosie si Daniel sunt episcopi. Se supune doar Sfantului Sinod,adunarea episcopiilor.Doar din punct de vedere administrativ Teodosie se supune Patriarhiei in rest isi organizeaza viata bisericii cum crede de cuvinta,desigur respectand canoanele.
  Prin urmare trebuie sa intelegeti ca Daniel nu este seful lui Teodosie.

  • Asta sa o crezi tu! Ba Daniel e chiar șeful direct a lui Teodosie, Daniel e ierarhul superior tuturor episcopilor si mitropoliților BOR. Si il poate mazili pe zevzecul de Teodosie care începe sa își facă propriul lui cult in răspăr cu legile canonice de ascultare.

  • Solicitarea de ridicare la rang de mitropolie a fost trimisă de Teodosie Patriarhiei, nu Sinodului, deci chestiunea ține de patriarh. În schimb, refuzul și critica de mai sus i-au fost trimis lui Teodosie prin intermediul Cancelariei Sfântului Sinod, nu personal de patriarh.

  • Exact! Mancatorii ordinari de cacat ai presei aservite

  • Stai linistit, „Avram Iancu”, cei care publica articole pe pagina aceasta web, isi iau aliati numai preoti si epicopi care, aparent sau nu, fac afirmatii care vin in sprijinul cauzei neomarxismului. Patriarhul Daniel, (deocamdata) ortodox si nu eretic, aflat intre ciocan si nicovala, dar cunoscut pentru pozitiile sale pro-ecumenism, este unul dintre cei care, aproape sigur fara sa vrea, le da apa la moara neomarxistilor.

  • Dumnezeu il va ajuta pe cel vrednic.

  • Răspunsul Cancelariei cuprinde multe minciuni. Reînființarea Mitropoliei este justă, neavând legătură cu ” amestecul” cu cele lumești, administrative. Acuzațiile sunt false; noi, mirenii, pleroma, știm. Toate hotărarile Sf. Sinod nu sunt valabile fără acordul mirenilor, cele peste 12 milioane. Adevărul va birui minciuna!
   P. S. Î. P. S. TEODOSIE a fost printre cei puțini care au luat atitudine din martie 2020 față de „pandemia testării”.

 6. Praf in ochi, Teodosie e un adevarat crestin, ipocrit pana in maduva oaselor.

 7. Era cazul să fie adoptată o poziție împotriva acestui diavol! Păi, din câte îmi aduc eu aminte, intrusul ne spunea că el nu a vânat și nu vânează funcții în cadrul bisericii și în ierarhia acesteia, ci ele îl caută pe el, că pronia cerească se roagă de el să le accepte sau să se îndure să și le însușească, dar după cum se vede, și în cazul acestui derbedeu, impostura, manipularea și demagogia sunt principalele atuuri, una declară, iar realitatea arată cu totul altfel. Ar fi momentul, având în vedere la câte intrigi, mizerii și disensiuni a creat nărodul, să fie tras pe linie moartă, să fie eliminat din peisaj. Cu astfel de personaje ținute în brațe și tolerate la nesfârșit, să fie clar, biserica nu-și face vreun mare favor, ba dimpotrivă, se decredibilizează continuu, iar imaginea sa se va degrada și mai mult. Este cazul ca biserica, pentru a servi drept model, să-și facă curat în propria ogradă, iar mai apoi să-și promoveze așa cum trebuie misiunea. E foarte greu să facă un astfel de lucru, ar trebui să înceapă cu toți foștii turnători la securitate, pe cale de consecință, doar din câte se cunosc public, ar pica foarte mulți dintre șmecherii aflați chiar la conducerea acesteia, unul dintre ei ar fi chiar preafericitul boss… Din păcate, trebuie să admitem că există și mulți preoți de toată isprava în cadrul bisericii, preoți care se țin departe de scandaluri, intrigi sau jocuri subterane, dar sunt reduși la tăcere și în anonimat, făcându-se remarcați numai cei de teapa lui șpagoveanu etc., ei fiind majoritari. Nu va păți nimic șpagoveanu, stați liniștiți, este numai o atenționare părintească. Eu zic că dacă își plătește datoriile față de patriarhie se stinge conflictul, totul se remediază. Banul este ochiul dracului, dar și sufletul popii! Jos pălăria pentru preoții adevărați, rușine pentru popii cu interese meschine la purtător!

  • Subscriu, excelent comentariu!Situatia din BOR este similara cu cea din societatea romaneasca : coruptie, impostura, minciuna,hotie., demagogie.

 8. In sfarsit, Make primeste ce merita. Acum o sa spuna ca e un atac la credinta crestina, ce spun eu, la insusi Dumnezeu.

 9. În sfârșit Mache Tomitanul a laut un bobârnac perfid în căpățâna lui cheală și cu idei crețe. Să fie primit!

 10. Nota neimportanta la penultimul paragraf: aiPS Teodosie e deja membru al Sf. Sinod, de foarte multi ani. Orice episcop este.

 11. Să-l pedepsească, sa fie expulzat. La dracu cu ei !!!

  • Abia aștept!
   P.S. Trag speranță că ii veți expedia cu bănet cu tot sau măcar cu cazanele Maybach S650…

 12. Mda..grozav bobîrnac…e ca si cum i l-ar fi dat Dumnezeu insuși…nu un alt gunoi..fost turnator la secu

  • Secu este o manastire, aproape de Sihastria unde a slujit parintele Cleopa. Parintele Cleopa a fost prigonit de secu la care faci tu referire, in cel mai uricios chip posibil, iar patriarhul Daniel a fost discipolul sau. Este contradictie in termeni, in logica, in orice, ceea ce se intelege din mesajul tau. Nu-ti cer nici macar probe. Te las sa-ti dai seama singur.😊

 13. G4Media, una dintre paginile web care promoveaza furibund neomarxismul ateu, aparent cu ceva „credinta in suflet”, da dovada nu doar de anti-clericalism, ci si de crasa incultura … I.P.S. Teodosie Tomitanul, dincolo de faptul ca a declarat ca NU doreste sa devina el insusi mitropolit al unei eventuale noi Mitropolii, este (arhi)episcop, deci FACE PARTE din Sfantul Sinod al B.O.R., ca toti ceilalti episcopi. Patriarhul nu are, in Biserica, o functie de drept divin mai mare decat oricare (alt) episcop. Schismele vremelnice, de diferenta de opinii, cu atat mai mult cele nedeclarate „oficial”, prin omiterea pomenirii numelui la slujbe, nu altereaza Adevarul propovaduit de Biserica, care va prevala. Degeaba va straduiti din rasputeri sa transfomati vaccinul intr-o dogma de credinta, ca nu veti reusi. Respectam realizarile stiintei in beneficiul umanitatii, dar stiinta e relativa si nu ne vom inchina niciodata ei, ci numai lui Dumnezeu!

  • Nu lua în desert numele domnului, du-te singur!

  • @Eaftosmou Krymmenos – Pai, bre credinciosule, nu patriarhul a trimis scrisoarea asta ci cancelaria Sfantului Sinod, ceea ce presupune ca a fost discutata in Sinod.
   PS: Care ar fi problema g4media? Ca a publicat informatia? Esti penibil…

 14. bisericii cu „B” ca e institutie.

 15. Bobirnac sau nu, din păcate pt noi muritori de rind nu sa schimbat, și nici nu se va schimba nimic. Mica răfuieli între ei, dar după aia ” beau” împreună.

 16. Da pe fonduri europene nu-i mai găsește nimeni nimic? E liniște ? Se pipi el Mache, pe părerea atoateștiitorului Daniel.

 17. se critica lichelele ahtiate dupa bani si putere intre ele…

 18. Biserica este o cloaca, e oglinda gindirii poporului, amin!

 19. @Eatfosmou: Trist este însă că voi, cei care vă închinați canoanelor (fără a înțelege diferența dintre acestea și dogmă), căzând în capcana formelor lipsite de conținut, nu sunteți deranjați să aveți ca purtător de steag o struțo-cămilă (v. Vladimir Volcoff), care nu face decât să-și întărească puterea lumească făcând din corupție lege în eparhia pe care o stăpânește.

  • Ce stii tu despre mine? Vorbesti prostii. Tu nu esti un prieten, nici al meu si nici al Bisericii, doar pentru ca-ti pui un nume pe un site. Tu esti mai degraba un „anti-prieten” (dusman), vesnic judecator cu privire la altii, indeosebi din cler, si mai putin cu sine insusi, caruia nu-i doresc raul si de care mi-e mila. (Daca doar atata poti, s-o consideri o jignire, imi pare rau). Eu nu ma „inchin” canoanelor si stiu care este diferenta dintre ele si dogme. Totusi, canoanele au si ele autoritatea lor in Biserica, pe care nu si-o pierd asa, cand vor unii, in mod „democratic”, ca sa nu zic anarhic. Canoanele se pot schimba sau cadea in desuetudine, dar asta se intampla foarte rar si ele sunt atributia sinoadelor, nu a gloatelor. Apropo, nu sunt sub autoritatea duhovniceasca a I.P.S. Teodosie Snagoveanul. Episcopul meu este altul, de undeva din vestul tarii.

  • Nu știu despre tine altceva decât opiniile pe care le faci publice, în aceste 2-3 comentarii, și anume că îl contești pe Patriarh și îl susții pe Teodosie, iar pe cei care nu fac asta îi etichetezi drept ‘neomarxiști’. Asta e ceea ce am criticat, iar critica nu reprezintă o judecată, dacă se referă la opinii, nu la persoane. Îmi place să fiu prieten cu adevărul, de aceea îl caut și mă plec în fața celor la care îl aflu.

 20. poate nu a cotizat suficient in ultima perioada, ca alta explicatie rationala BOR nu exista

  • „probleme de natură administrativă, economică, de disciplină canonică și educațională” interesnta si plina de semnificatia ordinea acestor reprosuri

 21. Nimic surprinzator,trebuie sa loveasca in Teodosie,mai concret in ORTODOXIE!
  Más media,sluga nemernica spaguita cu bani grei ,face serviciul sistemului neomarxist,satanist!
  Ce pacat,santem manipulati cu
  televizorul,si din pacate numarul ignorantilor e apreciabil!
  Cum te nasti…asa mori!

 22. Războaiele securiștilor continuă, faza pe conducerea BOR ! Cu BNR-ul au terminat, televiziunea publică este în desfășurare, la fel în justiție.

 23. Nimic surprinzator,trebuie sa loveasca in Teodosie,mai concret in ORTODOXIE!
  Más media,sluga nemernica spaguita cu bani grei ,face serviciul sistemului
  Ce pacat,santem manipulati cu
  televizorul,si din pacate numarul ignorantilor e apreciabil!
  Cum te nasti…asa mori!

 24. Nimic surprinzator,trebuie sa loveasca in Teodosie,mai concret in ORTODOXIE!

 25. Foarte bine ca i-a dat peste nas acestui ciudat, habotnic și gălăgios Teodosie.

 26. A ajuns Dragnea mai sfant decat Teodosie.

 27. Si badea Daniel de ce mu își vinde bolizii de lux sa dea bani săracilor sa fie un exemplu pentru enoriași? Pe dracul asta in sutana nu îl vedeți???

 28. Baa, ce atata bla-bla-bla. Daca isi platea datoriile catre Patriarhie nu mai era nici o problema. Banii au fost singura problema. Pe scurt se poate sumariza: reglare de conturi.

 29. În sfârșit, niște vesti bune! Desi, la câte mizerii a comis acest strănut excremental cu ochi, e totuși blândă aceasta palmita peste obrajorul scofâlcit…

 30. Foarte de acord. Ba mai mult, sa desființeze rangurile toate, să li se confiște tot luxul, să li se impună o viză medicală anuală, mai ales privind greutatea corporală, că, se pare , harul lor în astea stă. Sa ne fie modele de smerenie, nu de altceva.
  Să fie eliminați toți afaceriștii, pedofilii, homosexualii și toți cei ce au intrat cu bani.
  Vor fi vreodată preoți adevărați?

 31. Satana asta de Teodosie are Hotel, zeci de hectare de pamant , mai multe case… daca plateste facturile catre BOR nu mai are cascaval pentru imperiul imobiliar.
  Locul lui de slujire e PUSCARIA !!!!!!!

 32. Marioneta MAMONAsonilor din pacate , acela ce nedreptateste . Cleric cazut acela ce nedreptateste… E cunoscut faptul ca Daniel Ciobotea l-a avut duhovnic pe Preasfintia sa Parintele CLEOPA , CU ADEVARAT PREOT CU HAR, CARE S-A STRADUIT MULT SI DEGEABA SA-L FACA SA IASA DIN MASONERIE pe acest Daniel Ciobotea. Daca nu era marioneta masonilor, nu avea functiile pe care le are si in care sa faca jocul masoneriei… functii care-i permit sa nedreptateasca dupa bunul lui plac, si al celor al caror interes il reprezinta, nu dupa VOIA DOMNULUI !

 33. Cu adevărat este trist, dar, poate i se va face retragerea din Scaun, așa cum s-a făcut, în 2001 (pe nedrept), cu Arhiepiscopul LUCIAN FLOREA, spre a fi promovat actualul titular!

 34. De vina e Catu ca le-a taiat banetul cand a facut bugetul. S-a ajuns la o o reglare de conturi in cea mai mafiota institutie din Romania. Nu plateste nici o taxa si nimeni nu are o problema cu asta. Totul se rezuma la bani. Preotii de rang inferior sunt stransi cu usa sa „fure” de la „credinciosi” ca sa „hraneasca” institutia si cea mai de prost gust cladire construita in ultimii 30 de ani. De ce avem nevoie de Catadrala Manturii Neamului Prost? Pentru ce atatia bani aruncati pe fereastra? Cu banii aia faceau vreo 3-4 spitale si le finantau 10-15 ani. Nu spun ca Teodosie e sfant, departe de mine gandul asta dar, problema sunt banii pentru cladirea aia de rahat (si nu turcesc) pe care o face Dany la BuCUResti.

  P.S. Adevaratii mafioti nu pot concura cu BOR. Aia trebuie sa spele banii facuti ilegal pe cand BOR face bani legal fara sa plateasca un leu la stat. Bine le-a facut Catu.

 35. Să se strânga credincioșii cu milioanele de semnături, n-ar fi cazul ???
  Poate-l punem nu Mitropolit, ci direct PATRIARH pe ÎNALTPREASFINȚIA SA TEODOSIE , URMAȘUL SFÂNTULUI APOSTOL ANDREI, CREȘTINĂTORUL ROMÂNILOR !

 36. ma doare sa vad ce a facut comunismul din oameni Comentarii cu ura Voi sinteti neomarxistii pe care ii ponegriti Probleme sint in sinul bisericii dar o abordare a lor nu este de competenta noastra Ca in orice institutie sint si buni si rai Hristos a lasat ca oamenii sa hotarasca singuri pe ce drum merg asa ca ateii sa-si vada de drum si sa nu mai plinga pe mormint strain Daca vrei sa distrugi un popor sapa la credinta lui De ce credeti ca rusii duc aceasta munca de convingere ca bor este putred : ca sa vina ei cu oferta lor Sa trecem sub umbrela lor Este o forma de subjugare a unei tari De ce rusia nu a zis nimic cind Sf sofia a fost transformata in moschee ? ca sa convinga ca episcopul constantinopolului este o cirpa Ortodocsi veniti la noi ca aia nu pot sa va apere Au protestat toate cultele numai ei nu Asta vroiau sa compromita capii bisericii ortodoxe Si voi prin comentariile rautacioase si in prostia voastra le faceti jocul

 37. Adevarata problema e ca acest specimen nu are decat 65 de ani!
  Daca isi ingrijeste sanatatea si dpdv genetic are o constitutie fizica buna, spagoveanu are toate sansele sa mai otraveasca societatea romaneasca (cu BOR cu tot) inca 25-30 de ani de-acum inainte!
  Mai ales ca nespalatii astia cu sutane aurite si tichii de margaritar devin din ce in ce mai importanti odata cu trecerea anior.
  Cu cat imbatranesc, cu atat sunt mai respectati, venerati si mai adulati de prostimea/pulimea ortodoxa.

 38. Raspunsul l-ar fi putut deconspira pe Mache ca pe un blasfemiator si un hulitor, dar nu s-a dorit o deschidere a cutiei Pandorei in Biserica.
  Din momentul acesta orice atitudine care nu inseamna acceptarea deplina a hotararii Patriarhiei duce la razvratire fatisa, isi permite Mache asa ceva? Vom vedea chiar astazi.

 39. Desprinderea de ” mucurești ” ! Daniel , cât ai primit pentru a susține planurile impuse de impotentul bâlbâit ?

 40. Aici posteaza doar comentatorii meciurilor de fotbal? Dupa vocabular asa s-ar putea deduce.

 41. !tiberius

  eu nu pun la indoiala inteligenta deosebita pe care o aveti

  spun doar ca aceasta scrisoare este deosebit de dura pentru modul in care se desfasoara lucrurile in cadrul bisericii ( spiritul isihasmului este atotstapanitor) si pentru faptul ca eu nu am cunostinta ca vreodata sa se fi intamplat asa ceva….

  pe scurt, domnia-voastra in loc sa laude o luare de pozitie, gaseste o critica in ea?

  e ca in aia..„ noi putem accepta ca tovarasul Popescu sa nu-si indeplineasca obligatiile profesionale, de la munca, dar nu putem accepta ca dansul sa nu-si indeplineasca obligatiile intime fata de nevasta sa, caci familia, se stie, este baza societatii!”

 42. !Intrebare

  eu ma simt onorat sa fiu inclus in categoria comentatorilor de fotbal…

  ce este rau in asta?

  mie nu mi-a placut cartea…se vede de la o posta asta, dar merg la vot si-mi dau cu parerea ce si cum..

  cat priveste mintea, recunosc ca din postare imi dau seama ca sunteti cu mult peste nivelul meu…

  daca as putea sa stau in preajma domniei-voastre sunt convins ca m-ati ilumina, de doua ori cat ar face-o Gigi Becali si Dumitru Dragomir, la un loc.

 43. !Cosmin Deac

  Citatele spun totul!

  *Cu cat imbatranesc, cu atat sunt mai respectati, venerati si mai adulati de prostimea/pulimea ortodoxa.*( Cosmin Deac)

  *Limitele limbajului meu sunt limitele lumii mele!* ( Wittgenstein)

 44. Preafericitul Daniel are dreptate!