G4Media.ro

DOCUMENT România este singura țară din UE care impune obligativitatea măștii la…

DOCUMENT România este singura țară din UE care impune obligativitatea măștii la orele de educație fizică în toată țara și la toate clasele, indiferent dacă orele sunt afară sau în sală. Analiza cerută de la Bruxelles de Ministerul Educației

România este singura țară din Uniunea Europeană care a impus la nivel național obligativitatea purtării măștii la orele de educație fizică și sport, fără a introduce excepții care să ia în considerare vârsta elevilor sau locul unde se desfășoară ora. Majoritatea statelor europene prevăd măsuri ca ventilația, distanțarea și susținerea orelor preponderent afară, evitarea sporturilor de echipă. Letonia a luat cea mai drastică măsură, prin suspendarea orelor de educație fizică, se arată în analiza solicitată de Ministerul Educației la Comisia Europeană și obținută de Edupedu.ro.

În Belgia în clasele mici orele de educație fizică sunt înlocuite prin activități în aer liber.

Ministerul Educației a trimis pe 1 martie 2021 Ministerului Sănătății o adresă prin care a solicitat oficial ca masca să nu fie obligatorie pentru elevi în orele de educație fizică și sport derulate afară; adresa menționa, însă, ca obligatorii respectarea unei distanțări de minimum 2 metri între copii, evitarea sporturilor de echipă și portul măștii la vestiare, către și de la locul desfășurării orei de sport.

Analiza trimisă de Ministerul Educației la Ministerul Sănătății, cu privire la obligativitatea purtării măștii la orele de sport, în țările Uniunii Europene – obținută de Edupedu.ro:

“Obligativitatea purtării măștii în timpul orelor de educație fizică în statele membre UE (+ informații suplimentare)

Austria – Nu este obligatorie purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică, dar activitățile sportive sunt reduse la minimum.

Belgia – În Regiunea valonă, în învățământul primar, elevii nu poartă mască. Este permisă organizarea orelor de educația fizică, dar, în măsura în care este posibil, acestea trebuie să aibă loc în spații deschise. Profesorii trebuie să poarte mască. Sunt permise cursuri de înot. În învățământul secundar, în prezent, orele de educație fizică sunt suspendateEle pot fi înlocuite prin activități organizate în aer liber. În acest caz, dacă distanța fizică este respectată, nu este necesară purtarea măștilor. Elevilor care au ca specializare un domeniu în care educația fizică reprezintă o parte importantă a programului lor de studii (de ex., școli cu program sportiv) li se permite să aibă ore de educație fizică numai în aer liber, fără mască. Singura activitate permisă în spații închise este înotul.

În Regiunea flamandă, purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică organizate în interior nu este obligatorie, însă elevii trebuie să mențină o distanțare fizică de minimum 1,5 metri.

Bulgaria – Purtarea măștii în timpul orelor de educație fizică nu este obligatorie, însă elevii trebuie să mențină o distanțare fizică de minimum 1,5 metri.(…)”

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Pe trotuar pot alerga fara masca.

 2. Romania Educata :))) lol

 3. Pai unde in Europa mai exista cioclii ca aia de la Brasov ajunsa secretar de stat?

 4. tot dansa a avut celebra „idee” ca fotbalistii sa joace cu masti pe teren. cum naiba a ajuns medic doamna andreea moldovan ? ea conduce de facto ministerul, vladut doar semneaza ca primarul.

 5. Suntem in frunte! La fel si la vaccinare. Vladut si echipa! Ciocli!

 6. Nu este singura tara din UE care impune obligativitatea purtarii mastii la orele de educatie fizica .

 7. Hai că asta era ultima problema din învățământ. Masca jos și totul va fi bine, vom avea numai olimpici și sportivi de top. O analiză cu ce fel de activitate nu se poate desfășura în prezent, în sălile de sport, din cauza măștii, ne prezintă și nouă dl ministru eminent al educației? Ca la ce tambalau face pe tema asta îmi imaginez că aleargă maratoane și se pregătesc pt iron man.

 8. Daca se deschid scolile, urla lumea ca de ce se deschid, ca ii pune pe copii in pericol, ca mor bunicii etc. Ca degeaba poarta copiii masca, ca nu ofera protectie 100%.
  Daca nu ii lasa fara masca la ora de sport, urla lumea ca de ce nu se poate fara masca, ca e inuman sa alergi cu masca pe fata, ca altii fac fara masca etc.
  Nu vi se pare ca suntem un popor SUPER NEGATIVIST? Ne place doar sa criticam, sa improscam cu noroi, fara sa facem nimic constructiv si fara sa evoluam!

 9. Ne-a aratat deja eforturile sale antibacteirene in Collectivé si in How I eradicated the nosocomials of Matthew Bulsh. Oscar, tata!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.