G4Media.ro

DOCUMENT: PSD, Pro România și ALDE vor ca românii să nu mai…

DOCUMENT: PSD, Pro România și ALDE vor ca românii să nu mai plătească facturile la utilități timp de 3 luni, iar restanțele să fie eșalonate pe o perioadă de 12 luni, fără dobânzi și penalități

Șeful interimar al PSD, Marcel Ciolacu, vrea ca românii să nu mai plătească facturile la utilități timp de 3 luni, iar restanțele să fie eșalonate pe o perioadă de 12 luni, fără dobânzi și penalități. În plus, companiile vor avea posibilitatea să amâne plata contribuțiilor de asigurări sociale aferente veniturilor din salarii și veniturilor asimilate salariilor tot pentru o perioadă de 3 luni de la adoptarea legii.

Proiectul de lege, semnat de Marcel Ciolacu (PSD), Victor Ponta (Pro România) și Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) prevede o serie de beneficii pentru românii afectați de criza provocată de coronavirus. Aceștia pot cere amânarea plaților pentru apă, energie electrică, gaze, salubritate, servicii de telefonie și internet, plus cablu tv.

Legea depusă azi la Parlament li se adresează și companiilor aflate în dificultate și le să posibilitatea să își plătească facturile în următoarele 12 luni de la expirarea perioadei de grație, fără dobânzi și penalități de întârziere.

”(1) La cererea beneficiarului , persoane fizice și operatori economici , se amâna la plată, pentru o perioada de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilități (apa, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice si de internet, cablu TV) pentru toți beneficiarii de astfel de servicii de pe teritoriul României.
(2) La expirarea perioadei de trei luni menționate la alin. (1), beneficiarii de servicii de utilități vor plăti sumele scadente, eșalonat, pe o perioadă de 12 luni de la expirarea perioadei, fără a li se percepe dobânzi și penalități de întârziere.
(3) Furnizorii de servicii de utilități vor eșalona debitele restante fără a depăși raportul de 1/12 pe lună”, se arată în documentul semnat de liderii celor 3 formațiuni politice.

Proiectul de lege care urmează să fie dezbătut în regim de urgență în cele două Camere cuprinde și facilități destinate Persoanelor Juridice. Firmele pot cere amânarea pentru contribuțiile de asigurări sociale, tot pentru o perioadă de maximum 3 luni. Restanțele acumulate pentru această perioada ar urma să fie plătite de firme în 12 luni de când se termină perioada de grație. Companiile sunt condiționate pentru a beneficia de aceste facilități să mențină contractele de muncă active pentru o perioadă de 12 luni.

Patronii care vor beneficia de prevederile acestei legi vor înapoia statului doar jumatate din datoria acumulată în cele 3 luni în care vor fi sistate plățile pentru contribuțiile de asigurări sociale.

” (1) La cererea contribuabilului, operator economic, se amână la plată contribuțiile de asigurări sociale aferente veniturilor din salarii și veniturilor asimilate salariilor, așa cum sunt definite la art. 146 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu luna martie 2020.

(2) La cererea contribuabilului operator economic, plata contribuției de asigurări sociale pentru aceste 3 luni se va face eșalonat, în următoarele 12 luni ulterioare încetării facilității instituite la lit. a), în proporție de 50% din volumul total scadent.

(3) Facilitățile prevăzute la alin (1) si (2) se acordă sub condiția păstrării valabilității contractelor de muncă existente la data de 1 martie 2020 pentru o perioada de 12 luni de la intrarea in vigoare a prezentei legi.

(4) Pe perioada acordării facilităților de la alin (1) si (2), salariații beneficiază de vechime în muncă, iar contribuțiile sociale obligatorii vor fi completate de la bugetul de stat.

Art. 2. La cererea contribuabilului, operator economic ,se amână la plată contribuția asiguratorie pentru muncă aferentă veniturilor din salarii și veniturilor asimilate salariilor, așa cum sunt definite la art. 219 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, pentru o perioadă de 3 luni, începând cu luna martie 2020.

Art. 3 Contribuabilii operatori economici, nu vor plăti dobânzi sau penalități de întârziere pentru perioada cât timp plata contribuțiilor este amânată.”, arată documentul înregistrat la Parlament.

Inițiatorii motivează proiectul de lege prin faptul că cele mai multe companii se confruntă cu un ”deficit de lichiditate” din cauza ”reducerii abrupte a activității economice și a încasărilor în sectoarele economice afectate” și în acest fel ”se impune stimularea acestora să păstreze cât mai multe locuri de muncă în această perioadă dificilă, pentru a putea diminua impactul negativ asupra ocupării, la nivel economic și social”.

Foto: Marcel Ciolacu și Victor Ponta (InquamPhotos / George Călin)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

40 comentarii

 1. Mu13 PSD.
  Sicrie gratis nu dau?

 2. Completați știrea care pare populistă, cu justificarea acoperii acestor deficite. Doar Dacian Ciolos și USR nu dorm, aduc fonduri europene în țară, nu?

  • Ce fonduri europene au adus slugile lui Dragnea?

   Nimic, fiindca pentru banii europeni trebuie sa dai socoteala, sa vii cu justificari, in timp ce banii de spaga pentru primari din PNDL-ul inventat de PSD sunt gratis.

   In plus, nu Ciolos ti-a omorat bugetul national, ci PSD-ul.

 3. O soluție bună.
  Plus Izolare la domiciliu totală 6 saptamani cu exceptii .
  Asigurarea de hrană de baza la domiciliu,suport sanitar paramedical,linie telefonica ,etc.
  Plus jandarmii și polițiștii pe stradă în urban și armata pe străzi în rural.

 4. bun, si daca nimeni nu mai plateste curentul trei luni, cine ne mai da curent? Ca firmele alea trebuie sa isi plateasca angajatii cu ceva. Atata cretinism si gretosenie mai rar. Subscriu la ce s-a scris mai sus, muie psd

  • Cum adică nimeni? Doar cei afectați de virus…dacă tu esti pensionar și îți intră pensia sau ești bugetar și își salariu de ce sa nu plătești utilitățile? Nu mai știe pesedeul cum sa puna bețe în roate în loc să ajute. Sa iasă vacile astea 3 comuniste care au făcut proiectul să urle la pensionari să stea dracu ACASĂ!

  • Nu mai puneti dom’le intrebari logice, că nu e bine, la muiePSD nu ține.
   Oricum este super aberant: motivează cu faptul că „exista o criză de lichidități la nivelul companiilor” și în final propun amplificarea ei dramatică la nivelul unor societăți pe care le mai lovisera odată. Ca să nu mai spun că toți bugetarii își primesc salariile integral (incl. tovarășii parlamentari), pensionarii la fel și o parte semnificativa din salariații de la privat.
   Dacă vor să ajute, să intervină direct la cei care au probleme – societăți sau angajați.

 5. Mai ieri îi acuzau pe liberali de populism. Asta ce e ?

  • Campanie electorala la nivelul cel mai marsav.
   Asta a fost planul besedeului de cand a decis sa „sprijine” un guvern pnl.
   Daca ei nu erau in stare sa redreseze situatia economica lasata de guvernul vacila (evident fara sa se fi pus problema de covid) solutia era sa-i lase p-astialalti sa-si rupa gatu si sa le puna in carca cat mai multe sarcini pe care nu le pot duce.
   Bai ciolacilor, si muiepontilor !!! n-o sa mai ramana nimeni sa mai numere cadavrele si nici voi nu veti fi in stare nici sa spalati mizeria de pe jos dupa ce veti „casiga” alegerile impingandu-i pe astia de la pnl in rahat.

 6. Astia nu mai stiu ce sa mai faca ca sa fie alesi, este incredibil, daca nu am fost dat afara de la job si mi-a intrat salariul de ce sa nu mai platesc? Peste 3 luni ce fac platesc din urma? Nu se mai poate cu astia, sansa noastra e ca acolo unde se poate sa platim ca tara asta nu poate salva Enel, Engie, RDS si care mai sunt doar ca asa vrea Ponta, Ciolacu si alti politruci, eu vreau sa ii salveze pe aia care chiar au nevoie, pana si cu astia din turism sunt un pic sceptic ca acolo majoritatea angajatilor sunt sezonieri… Incredibil..

  • PSD& comp. știu că au lăsat bani la buget, fondul de rezervă și vor să doneze și furăciunile, specialele, indemnizațiile de falși revoluționari.

  • SUNTETI NISTE CRETINI toti cei care comentati aiurea. Masurile propuse de cele trei partide au fost deja aplicate in alte tari si ajuta foarte mult la limitarea infectiilor cu coronavirus mai ales in randul oamenilor in varsta care nu sunt familiarizati cu tehnologia si care trebuie sa iasa din casa pentru a-si plati utilitatile. Majoritatea care comentati aici sunteti niste heitari si postaci idioti, niste loaze imputite. Daca aceste masuri veneau din partea PNL-ului, acest articol avea mii de share-uri alaturi de sute de conentarii cu ODE la adresa PNL-ului. Sunteti niste JEGURI cu chip de om.

 7. Mwie psd pro alde udmr si pe timp de criză.

 8. Nu ar fi mai bine să nu mai plătim niciodată facturi? Vă dați seama, vor trece 3 luni, iar apoi ne vom obișnui să nu mai plătim nicio factură. O spun din capul locului, este o măgărie cât casa, este încă o măsură gândită deniște bandiți, fără a avea o viziune serioasă, ci bazându-se numai pe măsuri populiste. Mulți dintre oameni nu reușesc să-și achite lunar facturile, iar după cele 3 luni, le vor plăti și pe cele curente, dar și eșalonat pe cele restante. Vai de noi, ciumalăilor, jagardele mizerabile, numai de șărpisme vă ocupați! Pentru cei ce vă râde barba la o astfel de idee, gândiți-vă că trec cele 3 luni, iar mai apoi ce faceți??? Sau nu vă interesează, timpul e îndepărtat, nu-i așa? Tot așa au gândit și vechile partide în cei 30 de ani, nereformând sistemul medical, timpul a trecut, iar astăzi culegem roadele. Mai gândiți-vă odată cei supraexcitați de ideea ciolăchiană, combinăceană și scârpontiană!

 9. Cum se asigura cei trei pacalici ca consumatorii nu vor abuza de facilitatea asta? Adica, desi am bani, de-al dracu uite nu vreau sa platesc nimic: nici rata, nici utilitati, nimic!

 10. PSD din nou vine cu masuri populiste care baga tara mai rau in pamant.

  Ei au bani, nu le pasa, se trateaza numai in strainatate etc.

  Iar romanii chiar s-au trezit, sau tot PSD voteaza?

 11. Nici cablul, nici telefonul, nici la magazin, nici la farmacie, nimic, nimic, nimic.
  Buni băieți! Nu uitați, dacă o sa mai trăiți, să-i votați neapărat!

  • Mi-a placut, râd incă!!!
   Lasand gluma la o parte, imaginati-va ca sunt destui „mandri romani” din Tara asta care chiar ii cred….

 12. PAI CE II DOARE GURA…

 13. Și firmele care asigura utilitățile cum vor reuși să își plătească proprii angajați?
  Voi primiti salariul eșalonat pe aceste 3 luni?
  Ce idee tâmpită!

 14. Constat a nu știu câta oară că respectivii sunt foarte generoși cu banii altora.Această lege va crea dificultăți furnizorilor de utilități fără să ajute prea mult utilizatorii.În schimb crează pericolul întreruperii furnizării utilităților datorită lipsei de finanțare.Îmaginați-vă consecințele întreruperii apei,electricității și internetului în condițiile de acum.Acești oameni nu sunt competenți și responsabili,sunt doar niște demagogi cinici în goană nebună după voturi!

 15. va dati seama cum prinde timpenia asta la prostime?!surse de finantare,de unde vin banii pe care nu i-am mai plati,intrebari pe care idiotii nu si le vor pune niciodata!!

 16. Pesedistii astia profita si cind arde tara, nu conteaza ca ne ingroapa pe toti, ca pun pe butuci firmele atita vreme cit cistiga citeva voturi de la prosti. Ti-e greata. Cred ca stau toata ziua si cauta inca o aiureala populista cu care sa-i mai faca pe idioti sa creada ca astora, alde Ponta , Ciolacu si altii ca ei le pasa tare de popor. Acum cind vor colapsa intreprinderi atit mai lipseste sa consumam fara sa platim. Nu am vazut sa vina vreun pesedist si sa-si ofere averea pe care si-a facut-o prin furt din bani publici.

 17. Ciolanu, Micki Mouse si Tutankamon fac ce stiu mai bine. Baga batul prin gard!!! Cat au fost la guvervare au tinut-o dintr-o praduiala in alta si dintr-o paranghelie cu dedicatie in alta. Acum se dau mari salvatori (pardon sabotori)!

  Hai sict….

 18. Aș avea un micuț amendament.
  Plata utilităților să nu fie amânată, esalonata ci sa fie plătită din salariile si pensiile nesimțite.
  Plus ca se mai pot lua niște bani frumoși și din reducerea personalului din aparatul de stat.
  Nu suna mai bine așa, nu este mai corect?

 19. este o idee bună să fim scutiți de plata utilităților timp de 3 luni, dar efortul financiar să fie făcut din fondurile de partid alocate pesedeului, pro româniei și alde.

 20. Cat bine ne asteapta, ce pandemie, ce dezastru, o sa fie mai bine decat ne promitea Dragnea in campania electorala din 2016: NU platim NIMIC, trai pe vatraI!

  Uite cate va promitea Dragnea, daca ati uitat, maretul Program de guvernare cu 188 PAGINI, cu promisiuni din care azi Vedeti ZERO realizari:
  https://www.youtube.com/watch?v=o16xlQCuWM8

  http://www.cdep.ro/pdfs/guv201706/Program_de_Guvernare.pdf

  Chiar asteptam astfel de masuri de la PSD, ganditi-va ca PSD a „lasat” Visteria plina de BANI, Stocurile de materiale necesare pandemiei erau si ele la fel, ZERO, Deficite peste Deficite PLUS OUG 114, mi se pare plauzibila propunerea de la populistii Ciolacu si Tariceanu care in cei 3 ANI au dus la dezastrul Deficitelor in care se scalda azi Romania, plus vesnicul populist PSDist Ponta!
  Rusine, escrocilor, Romania are nevoie de SOLUTII sa treaca cu bine Pandemia, voi continuati populismul desantat in care v-ati scaldat in cei 3 ANI, in care „decat” minciuni ati „realizat”, iar REALIZARI, sa fi CONSTRUIT ceva efectiv, ZERO, bine ca nu aduceti iar Programul ala de guvernare al PSDragnea, ala care PRODUCEA BANI, asa au raspuns la unison Veorica analfabeta si Olguta, intrebate de unde atata banet pentru majorarea pensiilor conform noi Legi a pensiilor!
  Populisti ordinari!!

 21. Cate utilitati s ar plati din veniturile lui tudorel toader,lasand i chiar vre o 4000 de lei?
  Cred ca acoperi un satuc intreg! Adauga spagile luate de tariceanu,parandaratul lui ponta pe la contractele de insolventa,pestele lui daia si acoperi populatia unui judet! Incet, incet daca te gandesti bine solutia este buna!

 22. Sa luam ca exemplu curentul electric.
  Centrala electrica imi produce mie curentul arzand gaz, care incalzeste apa, se transforma in abur si roteste o turbina. Bine, e doar un model de producere a curentului electric, dar intelegeti voi.
  Daca eu, ca si client, nu-mi mai platesc factura de electricitate, de unde are centrala bani sa cumpere gaz ca sa-mi furnizeze mie curent? Primeste gaz pe gratis de la furnizorul de gaze? Nu cred. Deci centrala da faliment, ca n-are cum sa ma astepte pe mine sa-i platesc peste trei-patru-cinci luni…

  Dar sa fim optimisti, ca aia care-au propus manevra vor cumpara pe un leu centralele falimentare si vor deveni ei producatori de energie electrica. Baieti destepti, parca le zicea.
  Si deci, si votati de prostime, ca „ne-a dat pe gratis!”, si cu buzunarele pline, ca „noi va furnizam curent!”, chiar daca la un pret de monopol, de vreo suta de ori mai mare…

  Deci, da! Votati PSD! Primiti acum, platiti la anul! Cu pielea de pe voi!

 23. Eu zic ca e bine sa tot avem astfel de crize periodice, mai ales dupa ce-or sa vina la guvernare trio-ul Ciolacu+Tariceanu+Ponta: NIMIC, NIMIC sa nu platim, macar cate 3 Luni, iar restantele esalonate 12 lunI!
  Pai, nu va fi bine??!!!
  Indrazneste careva sa demonstreze ca nu va fi bine?!

  Celor care chiar ii cred, le recomand Programul de guvernare al indivizilor mai sus-mentionati, ala din care in realitate astia au FACUT fix #NIMIC PSDist: #NIMIC la cele 8 Spitale regionale ultramoderne, #NIMIC la Spitalul Metropolitan, „mai ceva ca AKH Viena”, cum se lauda Dragnea, #NIMIC la Autostrazile moderne promise, #NIMIC la Scolile si Gradinitele moderne PROMISE(MIIIde scoli si gardinite u inca WCul in fundul curtii!), #NIMIC PSDist !!
  https://www.youtube.com/watch?v=o16xlQCuWM8

  http://www.cdep.ro/pdfs/guv201706/Program_de_Guvernare.pdf

  Daca NU v-a ajuns #NIMICul PSDist, votati-i!

 24. incredibil.. 3 interlopi .. foste slugi ale lui dragnea.. promit orice pentru cateva voturi..realizand ca acest virus loveste masiv in electoratul lor.. idei, solutii nu aveti..doar pensii speciale..ati jefuit tara asta .suntem in pragul colapsului datorita voua.. sistemul medical e in pamant.. ati putea sa o aduceti pe dna.pintea cea abuzata cu 30000€ .. sa ajute doctorii si asistentele din prima linie..? si daca aveti sange in instalatie,voi veniti voluntari la laborator .. pentru testari impotriva virusului..jeguri ordinare

 25. Sunt de acord cu conditia sa le plateasca pt toata lumea din buzunarul lor

 26. Tantalaul ala de Mickey-Mouse nu mai stie in ce partid e. S-a semnat cu „Pro Europa”…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.