G4Media.ro

DOCUMENT Planul național de reziliență prevede 1522 de paturi ATI pentru COVID…

DOCUMENT Planul național de reziliență prevede 1522 de paturi ATI pentru COVID în toată țara / Inspectorii sanitari verifică începând de astăzi că acestea există fizic

Planul Național de Reziliență față de recrudescența COVID-19 prevede 1522 de paturi ATI în toată țara, potrivit datelor publicate marți de Ministerul Sănătății. Inspectorii sanitari verifică începând de astăzi că acestea există fizic, se arată într-un comunicat al ministerului.

„Începând de astăzi, 21 septembrie 2021, din ordinul ministrului interimar al Sănătății Cseke Attila, un număr de peste 180 inspectorii sanitari de stat din cadrul direcțiilor de sănătate publică vor verifica, zilnic, numărul paturilor de terapie intensivă desemnate pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 din secțiile de terapie intensivă ale unităților sanitare cu paturi. Inspectorii sanitari se vor asigura că paturile există fizic și sunt utilizate în conformitate cu deciziile asumate din planurile de reziliență întocmite la nivelul fiecărui județ”, anunță Ministerul Sănătății în comunicat.

La cererea ministrului interimar al Sănătății, pe pagina de web a Ministerului Sănătății www.ms.ro a fost publicat Planul național de reziliență la recrudescența COVID-19 care este întocmit și asumat la nivelul fiecărui județ de către managementul direcțiilor de sănătate publică și a unităților sanitare cu paturi.

Potrivit planului, la nivel național sunt prevăzute 1522 de paturi ATI covid, cele mai multe fiind în București – 308, Cluj – 82, Mureș – 79, Iași – 77. timiș – 71.

Planul Național de Reziliență față de recrudescența COVID-19 poate fi consultat aici.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. „inspectorii sanitari” sa mearga in control la o institutie a statului? Care e rostul daca gunoiul e tinut sub pres?

  Da’ online, de pe contul managerului de spital, semnat digital, nu puteam afla ca exista? Si daca era prins ca minte era penalizat?
  Si era si rapid.

  Asa au si aia un chef de munnca…

 2. Așa da! Aici era carența, trebuie verificat, numărat și apoi raportat (și publicat la presă, problemă rezolvată). De unde le ia, ce alte secții sunt dezmembrate, de unde bani să cumpere altele…, nu, nu are importanță. Atât gândim, atât spunem.

 3. 1522 paturi vor fi pline la 1 Oct.
  Ce facem dupaia?
  Oameni buni, fara masuri de limitare a raspandirii vom muri pe capete!
  Ori distantare sociala ori vaccin, altceva nu merge.
  Doamne in ce situatie am ajuns!! Suntem in Top 10 mondial la morti pe cap de locuitor!

  • Respira! Nu te mai panica asa.
   Deocamdata cam pe locul 30 mondial și 15 european (înaintea noastră stau europenii – bosniaci, unguri, n.macedoneni, muntenegreni, bulgari,cehi, slovaci, belgieni, sloveni, italieni, polonezi, britanici, și pe undeva printre ăștia și gibraltariotii și sam marinezii)

  • Cand Nicolae Bahan a murit in lagarul de munca german in mai 2020, autoritatile romane au intreabt, cu jumatate de gura, daca e de la covid. Li s-a spus ca nu se poate face testul fiindca e Pastele.

   In realitate, Pastele a venit la cateva zile dupa deces si se terminase de cateva zile la momentul refuzului.

   In realitatea reala, sotia mortului a fost bagata la izolare, in acelasi lagar, vreme de 10 zile, fara niciun test si izgonita in Romania.

   Si noi putem avea zero cazuri, daca testam ca germanii, doar sanatosii care au nevoie de aviz pentru calatoria de vacanta in Mallorca.

   In loc de realitate, noi avem pe Vlad Voiculescu postand „cerem ajutorul țărilor europene, măcar copiii să îi salvăm”. In realitatea noastra, majoritatea covizilor din Romania sunt hipocondriaci asimptomatici de Capitala si Cluj, iar majoritatea mortilor de covid sunt sarantoci care s-au ferit de teste si spitale.

  • 15 mondial si 3 in UE la exces de mortalitate de la inceputul pandemiei. Dar nu de asta era vorba aici, ci de situatia actuala, nu de trecut.

 4. Cat timp se ia din paturi libere, inteleg. Dar cand se va pune problema intre un bolnav cu alte probleme si unul de covid, de ce nu s.ar pune problema sa se acorde doar celor vaccinati. Desi statistic, vaccinatii nu ajung la ATI. Deci de ce ar trebui cineva care a fost de ex intr.un accident si se zbate pt viata, sa nu fie salvat pt ca un şoşoc „are drepturi contitutionale”?

  • Pai acum pe cine crezi ca internează Balș? Pe vipurile vaccinate (Oprescu, merisoreanu, groza) și ații care mai încap pe lângă ei.

 5. Amuzant…
  Poate se găsește cineva cu minime cunoștințe de limbă română care să atragă atenția onor Guvernului că „reziliență” nu înseamnă ceva care devine insuficient în două-trei săptămâni (dacă se păstrează trend-ul actual).
  I se poate spune plan național de urgență (ceea ce și este) dar ar suna cam maro situația (ceea ce și este).

 6. Abia azi verifica?

 7. Verificați si spitalul „suport covid” din Lețcani IS..??
  Mau usurel..acolo usl (1si2) au furat cateva milioane ..stttt…