G4Media.ro

DOCUMENT Peste 6.100 de școli nu au pază și nici sistem de…

DOCUMENT Peste 6.100 de școli nu au pază și nici sistem de supraveghere video. Anul trecut au fost comise mai mult de 1.700 de infracțiuni, majoritatea loviri și furturi, în școli sau în apropierea lor

Peste o treime dintre școlile din România, adică 6.170 de unități din cele 18.000 existente, nu au pază și nici sistem de supraveghere video, arată Planul Național de Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță al elevilor și personalului didactic, document aprobat pe 11 septembrie și semnat de miniștrii de Interne, Educație și Dezvoltare.

Documentul propune reducerea numărului de fapte comise în școli, după ce anul trecut au fost 1.734 de infracțiuni, majoritatea loviri și furturi, în școli sau în apropierea lor.

Documentul trimis către toate unitățile de învățământ face o analiză a situației actuale legate de paza școlilor și grădinițelor. Din cele peste 18.000 de unități de învățământ, 17.000 sunt în sistemul de stat.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Foto: pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. iblocker.eu contine motionEye, app dezvoltat de un roman si care ruleaza pe rasberry pi. Cu 70 de euro si costul unei camere video USB, orice scoala poate avea propria camera video. Dar e prea ieftin, nu i asa?

  2. I-a durat undeva pe pesedei de copii , cat au fost la guvernare . Daca erati asa preocupati de acestia , faceati ceva modernizari la scolile din Tara , la care sunt mari lipsuri. O sa zica ca dau bani la alocatii. Asta ca sa cumpare voturi , nerusinatii.Cei 80 de mil euro primiti dela UE ,ptr. agricultura , in anul trecut, ce-au facut cu acestia? Ca acum , Romania-i somata sa-i returneze . DNA-ul doarme in continuare sau fac sedinte CSM , sa o sanctioneze pe Dna Kovesi. Va doare undeva de Tara. Vreti doar puterea . Incompetenta , hotia si minciuna trebuie urgent eradicata din randul celor care vor sa ne conduca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.