G4Media.ro

DOCUMENT Omerta la Ministerul Sănătății: ministrul Sorina Pintea, acuzată că refuză să…

DOCUMENT Omerta la Ministerul Sănătății: ministrul Sorina Pintea, acuzată că refuză să sancționeze două angajate care au întârziat un an avizarea unui centru pentru bolnavii de cancer în stadii terminale

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a refuzat să aprobe sancționarea disciplinară a două angajate din minister pe care Comisia internă de Disciplină le-a găsit vinovate de tergiversarea avizării unui centru privat de sănătate. Informația apare în documentele trimise chiar de Ministerul Sănătății către reprezentanții centrului de îngrijiri paliative și făcute publice de Alina Ion, fondatoarea Centrului Sfântul Sava din Pantelimon.

 • Ministerul Sănătății nu a răspuns până la ora publicării articolului la întrebările trimise de reporterul G4Media.ro vineri dimineață. Imediat ce vom avea un punct de vedere al ministerului, îl vom publica

Foto: Rezoluția de neaprobare a sancțiunilor disciplinare cu care documentul a plecat de la cabinetul ministrului Sorina Pintea

Documentul arată că ministrul Pintea a pus rezoluția ”Nu se aprobă sancțiunea disciplinară” pe Raportul prin care Comisia de Disciplină a propus diminuarea cu 10% timp de 3 luni pentru Doina Tănase (directorul Direcției management și structuri sanitare din Ministerul Sănătății) și diminuarea cu 10% din salariul timp de două luni pentru Luminița Vopsăroiu (angajată a aceleiași direcții).

Raportul Comisiei de Disciplină arată că cele două funcționare din Ministerul Sănătății se fac vinovate de ”întârzierea sistematică în efectuarea lucrărilor”. Mai mult Comisia de disciplină arată că prin activitatea lui Tănase și Vopsăroiu ”s-a tergiversat procedura de avizare a înființării unității sanitare private cu paturi și avizarea structurii organizatorice finale (…) Această tergiversare s-a făcut prin solicitarea repetată de clarificări și completări atât la DSP Ilfov, cât și la Centrul Medical, prin solicitarea unor puncte de vedere la alte structuri din cadrul ministerului, prin insistarea depunerii copiei certificatului de urbanism chiar dacă Primăria Pantelimon a comunicat că nu eliberează un astfel de document”.

Comisia de Disciplină a început investigarea celor două angajate ca urmare a unei sesizări depuse în luna iunie chiar de Centrul Medical de Geriatrie, Recuperare și Îngrijiri Paliative ”Sfântul Sava”.

”Au tergiversat vreme de 8 luni avizarea Centrului, ceea ce a dus la întârzierea cu un an a încheierii contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate. Acest lucru însemnă că bolnavilor internați nu li se decontează cheltuielile. Au tergiversat pentru că pot și pentru că vor acest lucru. Acest comportament abuziv al funcționarilor publici trebuie să dispară, trebuie să existe precedentul sancționării celor care nu își îndeplinesc atribuțiile de serviciu”, a declarat pentru G4Media.ro Alina Ion.

Avizul necesar de la Ministerul Sănătății a venit într-un târziu, iar ministrul Sorin Pintea a semnat pe 16 iulie ordinul necesar pentru clasificarea Centrului Sfântul Sava. Prea târziu însă ca Centrul să poată încheia contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) pentru decontarea tratamentelor bolnavilor. CAS Ilfov stabilise centrele și spitalele care beneficiază de deconturi cu doar o zi înainte, pe 15 iulie, după cum arată adresa instituției.

Raportul Comisiei de Disciplină arată cum cele două angajate din minister au cerut zeci de acte, documente și clarificări în mod repetat.

Centrul a dat în judecată Ministerul Sănătății pentru această tergiversare a emiterii actelor și va depune și o plângere penală, a declarat pentru G4Media.ro Alina Ion, administratorul Centrului ”Sfântul Sava”.

Citește mai jos Raportul integral al Comisiei de Disciplină trimis de Ministerul Sănătății către Centrul Sfântul Sava:

Ce efecte are această tergiversare. Toți pacienții Centrului, majoritatea aflați în stadii avansate ale bolilor cronice de care suferă, sunt nevoiţi să-şi plătească spitalizarea pentru două săptămâni pe fiecare lună. Dacă procesul de avizare ar fi decurs normal, Casa de Asigurări de Sănătate ar fi putut să deconteze serviciile medicale pentru îngrijirea pacienţilor în fază terminală. Centrul din Pantelimon (Ilfov) are două secţii cu câte 45 de paturi pentru cazurile de pacienţi în faze terminale şi 45 de paturi pentru pacienţi care au nevoie de recuperare post accidente vasculare cerebrale (AVC).

Context. Alina Ion este cea care a denunțat la DNA rețeaua care fura bani de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) prin intermediul decontărilor fictive. În 2017, procurorii DNA l-au reținut pe șeful CNAS de la acel moment, Marian Burcea, pe președintele Casei de Asigurări de Sănătate a municipiului București și pe 12 reprezentanți ai unor firme de îngrijire medicală la domiciliu. DNA îi acuză pe aceștia că au constituit un grup infracțional organizat care a dus la fraudarea a 13 milioane de lei prin decontarea ilegală a unor servicii fictive de îngrijiri medicale la domiciliu. Cei 14 au fost trimiși în judecată.

Foto: Sorina Pintea (InquamPhotos / George Călin)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Mucles! Omerta! Ca in Cosa Nostra, ca, deh, psd este o organizatie criminala. Iar sinistra mitocanca Pintea este ce este. Un supozitor din anusul Mafiei psd, o starpitura din stirpea starpiturilor dintr-un guvern cu o singura usa, deschisa mafiotilor. Ce am vazut in toti acesti ani de guvernare mafiota? Ministerul Internarii si Gazarii, Ministerul Acapararii, Ministerul Juistitiei, Ministerul Extremelor, Minsiterul Transfurturilor, Ministerul Nesanatati.. Peste tot, clocarie, sarlatanie, mafiotlik, matrapazlik.

 2. Scurt. Tehnici, mentalitate si comportament dezumanizat de tip securist nepedepsite niciodata la noi.

 3. Cat de curand si Pintea va ajunge pacientă acolo !#!

  • Probabil nu au avut niciodata rude-prieteni care sa aiba nevoie de acest centru – poate se schimba ceva si pentru aceste degenerate foarte importante in sistemul de sanatate din România ! Nu au primit șpaga nu dau avize !!
   Jeguri nesimțite până la dezumanizare. Sunt ca scursurile alea care au pisat-o pe acea biata patroana de shaormerie pana s-a sinucis.

 4. Astia ai PSD-ului cu cat au mai multe bube in cap cu atat sunt mai vocali (A se vedea Fierea, Pintea s.a. Cei deja condamnati nu se mai pun la socoteala) !

  PS. Trebuie sa ai mult tupeu sa te ei de oameni care fac treburi minunate (vezi doamnele cu spitalul)si sa aperi niste neoameni precum subalternii ministresei !

  PPS. Iar d-na ministru doarme noaptea fara probleme ! :((((

  • Ce probleme să aibă întruchiparea nesimtirii???

 5. Omerta este generalizata in toate institutiile statului. De cand va tot spun asta, inclusiv voua celor de la G4Media! Am exemplicat cu cazul prabusirii sistemului bauspar din vina autoritatilor statului. Ele l-au creat si tot ele l-au distrus! Mai dureros este pentru cei 600.000 de clienti care si-au vazut economiile devalorizate, risipite si eventual pierdute, pe care vad ca nu-i plange nimeni de mila si nu-i apara.
  Statul roman este de foarte mare cacat si nu cred ca se va schimba vreodata semnificativ.

 6. Am avut tumoare la sânul stâng, ajunsese undeva la diametrul de 4cm_4,5cm-5cm. A crescut intr_o lună, statul român oferă doar 30% decontarea cheltuielilor pentru operație Si sustine ca intervine la metastaza când e prea târziu. Când am intrat in operatie, pe o scală de la 1_4, eram cotată 2-3. După operatie mi s_a spus, 2 ani și era prea târziu. Asa ca ce politici de sănătate a dezvoltat statul român, înafară de acele mizerabile campanii de informare care nu ajuta pe nimeni cu nimic? De ce nu există o medicina a prevenție. După statul român azi ar fi trebuit să fiu fără să-mi, in cel mai fericit caz. Stiti ce inseamna asta pentru o femeie?

 7. Si eu am depus plangere pentru sanctionarea unor angajati ai Ministerului Sanatatii si nu am primit raspuns pana azi ( cam doi ani de la depunenre). Procedura standard a pesedistilor, cand nu le convine, nu raspund.

 8. Asta aleg romanii, criminali si hoti.

 9. Ca intre fetite cand fzc porcarii impreuna.Gasca mare, mai puneti la conducere fufute din astea.Numai minciuni au in cap. Sa o vedeti pe olguta…

 10. Cât de proști să fim sa alegem interlopi sa ne conducă țara?? In ideea că ne mai scapă și nouă, printre degete, câteva firimituri?!?
  Au furat atât de mult, încât a devenit normalitate; câteva milioane de euro au devenit deja bani de floricele… arunca cu milioanele, zecile de milioane de parcă ar fi câțiva gologani..
  să imprumute câteva miliarde de euro pe lună deja a devenit un fapt banal
  Unde vom ajunge cu desfrâul asta total, cheltuiala in draci fără să producem cine știe ce?!?
  Asta era momentul zero invocat de pesediști când au dat OUG13??? Restart la furat in stil mare?
  Fraților, suntem conduși de borfași care distrug tot!! Nimic nu se mai construiește, doar se suge și ultima seva ce mai rămăsese din ce era construit anterior, copii noștri pleacă cât văd cu ochii
  Sunt pur și simplu lăcuste, viermi , scatofagi ( vorba lui CTP), care distrug și ultima rămășiță a vietii care a fost în corpul țării..praful și pulberea se alege de noi in câțiva ani, daca nu ne deparazitam țara
  De când cu dragnea, nicolicea, ciordache,.., au căpătat și un tupeu fantastic, totul pe față , nu se mai ascund deloc, nesătui și cu mințile luate de bani .ei sunt statul ( neparalel) , reinterpretează toate legile și regulile după chipul și asemănarea lor
  Ieșiți la vot, puteți să „pierdeți” câteva minute odată la 4-5 ani pt a câștiga ani din viața noastră

  • Praful si pulberea se va alege de acesti nenorociti hoti, corupti pana-n maduva, obraznici, derbedei, ”chintesenta de mizerii de la crestet pana-n talpa”, vorba lui Eminescu! Pur si simplu ramai fara cuvinte, in fiecare zi mai apare o nemernicie, in fiecare zi inca o hotie de proportii, care te nauceste, de nu mai stii cine sunt acesti oameni, sunt oameni??? Nu, nu sunt oameni, sunt muhaiele ordinare, capuse scarboase infipte in spinarea noastra de 30 de ani, si mentinute acolo de un numar de cetateni limitati intelectual(prin vot sau lipsa de la vot), or complici cu ei la hoteala, altceva nu mai e de spus!

  • Gabriela,
   Pune-o pe lista neagră pe Doina Tanase, jegoasa aia de la ministerul Sanătații face numai rău, hăituiește medicii cercetători, refuză aplicarea legii care le permite să facă activitate medicală, este o infractoare recidivistă

 11. Niste jeguriiiii e putin spus???????⚰?

 12. Pai femeile si au tot asteptat spaga mult visata
  Probabil ca n a venit..
  ( ce conteaza ce avizau)

 13. Metoda generalizata in toata tara: am fost la Casa de sanatate Sibiu, am cerut tratament gratuit acasa pentru bolnav in faza terminala si ce sa vezi? persoana cu aprobarea avea acelasi nume cu doctorul care conducea clinica la care ma adresam pentru tratament.
  Ca din intamplare! sa nu va mai spun ca perfuziile le-am cumparat marea clinica privata trimitea doar personalul pentru tratament! Sediu in curtea spitalului! Ajutorul de 350 lei pentru persoana cu cancer a fost respins, boala nu era destul de grava!

 14. Oare va avea cineva curiozitatea si curajul sa investigheze afacerea de milioane de euro cu aparatele RMN, girata de PSD prin d-na Pintea?!
  Dar „spectacolul” cel mai grotesc pe care liderii PSD acompaniati de slugile lor, il dau acum in plina campanie, inaugurand sectii si servicii medicale in spitalele din tara, fara ca acestea sa fie definitivate, pozand langa un aparat abia montat, care nici macar nu este pus in functiune iar presa locala scrie ode si elogii la adresa PSD?!!!!