G4Media.ro

DOCUMENT Oamenii Liei Savonea pentru Înalta Curte au fost picați la interviu…

DOCUMENT Oamenii Liei Savonea pentru Înalta Curte au fost picați la interviu de Secția pentru judecători a CSM

Candidații susținuți de președintele CSM Lia Savonea, Alina Ghica, Vasile Bîcu, Erica Nistor și Victor Hortolomei, au fost picați azi la interviul pentru promovarea la Înalta Curte de către Secția pentru judecători a CSM.

FOTO Tabel cu candidații admiși și respinși la CSM

Alina Ghica este fostă președintă a CSM și actuala vicepreședintă a Curții de Apel București (CAB). Este cea care a suspendat completurile de 5 judecători de la ÎCCJ din 2018 și o parte din prejudiciul din dosarul Tel Drum.

Vasile Bîcu este judecătorul CAB care a dat jos șeful Armatei chiar în ziua vizitei șefului NATO la București.

Erica Nistor a candidat în tandem pentru un post de membru CSM cu judecătoarea Lia Savonea, însă a câștigat doar ultima dintre ele, potrivit surselor G4Media.ro.

În vara lui 2018, judecătorul Victor Hortolomei de la CAB a suspendat regulamentul Inspecției Judiciare și nu s-a mai putut face concurs, situație de care a profitat actualul șef al IJ, Lucian Netejoru.

Un singur candidat apropiat de familia Rus de la ÎCCJ și, prin urmare, de Lia Savonea, a reușit să se strecoare, potrivit surselor G4media.ro. Este vorba de Emil Adrian Hancaș de la Alba Iulia.

Judecătoarea Roxana Tudose a fost admisă la interviu și s-a lăudat imediat pe Facebook. Este soția procurorului pensionat Liviu Tudose, arestat de DNA Ploiești și achitat după ce Secția Specială nu a mai formulat apel.

Potrivit surselor G4media.ro, o nouă majoritate în secția pentru judecători a CSM s-ar putea forma în jurul Corinei Corbu, șefa Înaltei Curți.

Eșecul Liei Savonea vine după ce Adevărul titra faptul că liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i-ar fi transmis că a pierdut sprijinul PSD.

O primă victimă a retragerii sprijinului PSD a fost Adina Florea, sacrificată de Savonea pentru șefia Secției Speciale.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Mama, mama, 5 dintr-un foc voia sa-si planteze, nesimtita!

 2. Cum adica „au fost picati”, ce vrea autorul sa insinueze?!

 3. ‘R-ati ai dracu’, la gramada, ca nu suport niciun procuror si judecator din tara asta!

 4. E destul, ca si-apus prietena in varful ICCJ , imediat dupa ce a alungat-o pe profesionista de inalta tinuta, Dna Tarcea.

 5. Doamna aceasta care tocmai a promovat este, fără îndoială, un asset pentru Înalta: musteşte de ….inadecvare, ca sa să mă exprim eufemistic.
  Când ştii că însăşi candidatura ta a ridicat ceva sprâncene, chiar dacă neîntemeiate_ la urma urmei, doamna e o persoană distinctă de pensionatul său soţ şi nu i se pot imputa eventuale probleme de imagine ale soţului_ te apuci să scrii, la finalul mesajului prin care anunţi că ai fost promovată, urmare a unei proceduri discutabile în sine, că …mulţumeşti „stiţi voi cui şi pentru ce”?
  Am râs cu lacrimi de aşa o sinceritate (că prostie nu pot suspecta, nu am nici date şi, pe de altă parte, nici nu ar fi DEFEL deontologic).
  O să vedeţi că o să îşi editeze postarea cât de curând, dacă nu o fi făcut-o deja.
  Şi că veni vorba despre modalitatea de accedere în prezent la Înalta, este de subliniat că ORICE INTERVIU ( ce vremuri, sunt aproape nostalgică, cu sublinierea că unii din cei respinşi în această „încercare”, procedau cam la fel când erau în postura de examinatori), CE DEVINE PROBĂ DECISIVĂ în cadrul unui examen/concurs , este discutabil, CONTESTABIL şi ar trebui fie eliminat şi înlocuit cu serioase examinări din materia secţiei pentru care candidează, fie scăzută drastic ponderea sa, prin cumularea (în sensul susţinerii interviului după ce au fost eliminaţi, din probele serioase, atârnătorii de funcţii şi alde Dinu Păturică ) cu examinări serioase, nu întrebări stupide din….deontologie, de parcă s-ar candida pentru un post în vreun Consiliul de Etică, nu pentru cea mai înalta jurisdicţie din stat, ACOLO UNDE trebuie să ştii CARTE.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.