G4Media.ro

SURSE Tudorel Toader modifică legile Justiției astfel încât judecătoarea Alina Ghica să…

Sursa: Agerpres

SURSE Tudorel Toader modifică legile Justiției astfel încât judecătoarea Alina Ghica să ajungă la Înalta Curte. Este magistratul care a anulat completurile de 5 judecători și o parte din prejudiciul din dosarul Tel Drum

Magistrații care au 18 ai vechime în funcțiile de judecător sau procuror pot promova la Înalta Curte de Casație și Justiție, potrivit noii OUG promovate de ministrul Justiției Tudorel Toader și transmise la CSM pentru avizare. În legea în vigoare, doar judecătorii care au vechime de 18 ani în funcția de judecător pot promova la ICCJ. Acest aspect a determinat-o pe judecătoarea Alina Ghica să se reatragă din concursul pentru un post la Înalta Curte.

Ghica este vicepreședinte al Curții de apel București, de unde provine și actuala șefă a CSM, Lia Savonea. Ghica este magistratul care a anulat completurile de 5 judecători ale ICCJ din 2018 și o parte din prejudiciul din dosarul Tel Drum.

Astfel, potrivit noii OUG a lui Tudorel Toader pentru modificarea și completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară și Legii nr. 317/2004 privind CSM, alineatul 3 al articolului 52 al legii 303/2004 se modifică și va avea următorul conținut:

”Pot participa la concursul pentru promovare în funcția de judecător la ICCJ judecătorii care au îndeplinit efectiv cel puțin 3 ani funcția de judecător la curtea de apel, au obținut calificativul <<foarte bine>> la ultimele 3 evaluări, nu au fost sancționați disciplinar în ultimii 3 ani și au o vechime de cel puțin 18 ani în funcțiile prevăzute la art. 44 alin. (1)”, se arată în OUG a lui Tudorel.

De precizat că funcțiile de la art. 44 sunt cele de judecător și procuror.

Ce spune legea? ”Pot participa la concursul de promovare în funcția de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție judecătorii care au îndeplinit efectiv cel puțin 3 ani funcția de judecător la curtea de apel, au obținut calificativul «foarte bine» la ultimele 3 evaluări, nu au fost sancționați disciplinar în ultimii 3 ani și au o vechime efectivă în funcția de judecător de cel puțin 18 ani”, se arată în forma în vigoare a legii.

Potrivit surselor G4Media.ro, Alina Ghica nu avea vechimea necesară de 18 ani ca judecător întrucât a activat și ca procuror. Potrivit CV-ului, ea intrat în magistratură ca judecător pe 1 decembrie 1998, dar între 15 mai 2001 și 1 noiembrie 2006, ea a fost procuror.

Cine e judecătoarea Alina Ghica. G4Media.ro a dezvăluit cum s-ar fi încălcat regulile privind repartizarea proceselor și cum judecătoarea Ghica a suspendat completurile de 5 judecători ai ICCJ din 2018.

G4Media.ro a dezvăluit și cum aceeași judecătoare a anulat o parte din corecțiile financiare impuse de OLAF în afacerea Tel Drum.
Corecţia dispusă de Oficiul de Luptă Antifraudă în dosarul Tel Drum, care se ridică la 100% din fondurile europene accesate, a fost anulată de un complet de judecată din care făcea parte judecătoarea Alina Ghica.

Acelaşi complet i-a dat câștig de cauză liderului PSD într-un alt dosar, în care Dragnea a contestat modul de tragere la sorţi a completurilor de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe 23 noiembrie, data când decidea anularea completurilor de judecată de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în aceeași ședință de judecată, Alina Ghica rămânea în pronunțare în dosarul privind cererea Consiliului Județean Teleorman de anulare a prejudiciului legat de Tel Drum.

Sursa Foto: Agerpres

Citește și

Mari semne de întrebare privind modul în care a intrat în complet judecătoarea de la Curtea de Apel care i-a dat câștig de cauză lui Dragnea tocmai într-o cauză privind compunerea completurilor de la Înalta Curte

DOCUMENT Noi detalii din OUG-ul pregătit de Tudorel Toader: Vrea ca șefii marilor parchete să ia aviz de la Plenul CSM, nu de la Secția pentru procurori / Plenul e pro-PSD, Secția nu / O altă modificare vizează blocarea interimatelor la DNA și Parchetul General

Proiect de OUG: Ministrul Toader vrea să facă din Secția specială de investigare a magistraților o instituție total separată de Parchetul General/ G4Media a dezvăluit că Augustin Lazăr poate infirma actele de urmărire penală ale secției dacă le consideră nelegale

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

23 comentarii

 1. Va ajunge sigur la Inalta Curte, dar ca inculpat.

 2. pe zi ce trece, jegul se raspandeste.

  • E acelasi jeg, numai ca acum e mai clar directionat. Poftim, se face o modificare in lege pentru un om, insa de acel om, sistemul E SIGUR.

 3. trist e ca oameni care ar trebui sa fie niste coloane ale societatii si ma refer la magistrati si medici sunt intr-o masura mai nevertrebate decatun politician de la PSD sau decat gargamel, care e definitia soparlei de bahlui cu limba maro

 4. Romania! Trezeste Te !

  In Strada !

 5. cica magistrati. salarii imense pt restul tarii, pensii la fel, dar tot nu le ajunge. astia nu mai sunt magistrati, sunt infractori.

 6. sa o puna domn’le si la poarta raiului ca oricum nu mai conteaza!
  lacustele pesediste au terminat tot iar poporul , vorba Ani Blandiana, este „un popor vegetal”

 7. Tot la emigrare ajungem, suntem prosti si nu votam.

  • Ma dobre, mai lasa-ma dracului cu teza asta cretina, in 3 luni avem alegeri, sa vorbesti dupa aia!

  • da, o sa alegem cine castiga 12mii de euro la bruxelles timp de 5 ani…

 8. partidul a pus talpa lui mare si groasa pe coana justitica

  • Coana Gabriela s-ar putes sa ai dreptate in ceea ce ptiveste alegerile.Scumpii si pretiosii tai infractori PSDragnisti au polititizat si -au bagat sub talpa toate institutiile statului democratic(fost drmocratic).,Politie ,jandarmerie ,justitie sunt sub talpa PSD-eului.In cazul avesta voturile pot fi foarte usor masluite.Da,masluite

 9. sinistre, cand aveti planificata sa reinceapa afacerile reteaua lui voicu, ala care trafica sentinte?

 10. daca s-a ajuns ca orice coorveta de pe centura sa fie folosita ca unealta in scaparea hotilor de puscarie, atunci e Jale Mare!

  • Eeee, nu e chiar oricare, e una sigura pentru sistemul draknist orientat de bubos, cucoana in cauza si-a probat alinierea prin cele doua decizii, si-acuma-i este rasplatita supunerea si ascultarea. Plus ca din noua functie, daca o fi sa ajunga pe-acolo, va mai face servicii sistemului oricand si la primul semn. Am inteles ca si scarba aia de judecator bicu, cel care a invalidat decretul semnat de Iohannis pentru prelungirea mandatului Gen. Ciuca, se pregateste pentru o cariera la ICCJ.

 11. sentintele traficate de pesedistul voicu ie legale sinistre al justitiei ?

 12. Mai bine ar trimite-o la Targsor , pentru ca nu-si exercita cu buna credinta profesia . Sunt cateva ex. relevante in acest sens.Cred ca Sectia speciala o poate ancheta … ptr. asta..

 13. partidul, liviu dragnea, tariceaaanuu. mmm, mmmm.
  comunistii sunt cei mai mari infractori ai istoriei, cei mai sangerosi asasini. au exterminat zeci de milioane de oameni din propriul popor.
  partidul, liviu dragnea, tariceaaanuu. mmm, mmmm.

 14. a venit mos craciun pentru judecatori. mos craciun ia de la copi si bolnavi si da la judecatori. judecatori trebuie doar sa fie cuminti. mosul dragnea aduce daruri multe la judecatorii cuminti