G4Media.ro

DOCUMENT Noi restricții în București începând de astăzi: Restaurantele, cafenelele și teatrele…

sursa foto: Facebook/ Primaria Capitalei

DOCUMENT Noi restricții în București începând de astăzi: Restaurantele, cafenelele și teatrele se închid/ Purtarea măștilor devine obligatorie în apropierea școlilor

Restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele, sălile de spectacol din București se închid începând de miercuri, iar purtarea măștilor devine obligatorie în jurul școlilor, pe o rază de 100 de metri, a decis, marți, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

De asemenea vor fi închise și saloanele de evenimente, a anunțat prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu.

Restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor și altor unități de cazare pot funcționa pentru clienții cazați în acestea.

În ceea ce privește închiderea cazinourilor și a sălilor de joc, Raed Arafat a sugerat că este o eroare de comunicare și că măsura închiderii sălilor de jocuri de noroc este prevăzută în Hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență. „Sălile de jocuri vor și ele închise. Dacă nu au fost incluse, sigur vor fi. În Hotărâre s-au prevăzut în mod cert și sălile de jocuri”, a comentat Arafat.

Anterior, prefectul municipiului București, Gheorghe Cojanu, a fost întrebat dacă se vor închide și cazinourile/sălile de jocuri de noroc, iar acesta a răspuns că decizia trebuie să aparțină Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care trebuie să emită o Hotărâre în sensul acesta.

Prefectul a precizat că aceste restricții intră în vigoare începând de miercuri și rămân în vigoare până în momentul în care rata de incidență a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori în 14 zile scade sub 1,5.

Situația este analizată săptămânal.

Prefectul a spus că, dacă nu scade rata sub 1,5, aceste măsuri nu se vor relaxa și că sunt avute în vedere și alte restricții.

Măsura închiderii restaurantelor în Capitală a stârnit nemulțumirea  angajatorilor din HoReCa, care pregătesc un nou protest miercuri, între orele 8.00-11.00, în Piața Victoriei. Mișcarea a fost anunțată pe Facebook.

sursa foto: Facebook/ Primaria Capitalei

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Bine ca au rămas pacanelele deschise. Teatrele sunt un pericol imens, numai dubiosi de invart pe acolo. Dar sa ii iei omului placerea de a baga toti banii aparate, nu se cuvine.

  2. Dragi cetateni,

    Referitor la purtarea mastii in aer liber pe o raza r=💯 m pornind din centrul oricarei scolii din Bucuresti, trebuie sa stiti si sa realizati de ce PSD a pierdut:

    A=3,14x10000m2=31400m2, aceasta este aria PE care MAI poate aplica amenzi, C fiind egal cu 3,14x200m=628m

    Contestatiile in instanta vor avea ca instrument de masurare metrul de croitorie. Nu aveti, folositi ruleta.

    • Totul e clar, ramine de stabilit pozitia centrului scolii. In centrul de greutate presupun. Daca stim densitatile cladirii pe zone si geometria ei exacta problema e ca si rezolvata.