G4Media.ro

DOCUMENT În premieră, rezultatele de la Evaluarea Națională 2020 ar putea fi…

DOCUMENT În premieră, rezultatele de la Evaluarea Națională 2020 ar putea fi anonimizate. Ministerul Educației: Comisiile din centrele de examen vor informa astăzi candidații că „rezultatele vor fi afișate anonim”

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2020 ar putea să fie anonimizate, pentru prima oară în istoria examenului. Ministerul Educației a trimis ieri o notă către comisiile județene de Evaluare Națională, prin care le transmite profesorilor din centrele de examen să îi informeze pe elevi “că rezultatele vor fi afișate anonim”.

Potrivit surselor Edupedu.ro, schimbarea vine după ce Autoritatea pentru Supravegherea Datelor cu Caracter Personal ar fi cerut Ministerului să respecte regulamentul GDPR, ignorat până acum.

Elevii vor afla astăzi, la examenul de Matematică, codurile individuale în dreptul cărora vor fi publicate notele lor, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro

Contactat de Edupedu.ro, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, a declarat că în cursul zilei de ieri a avut o întâlnire online cu reprezentanții Ministerului Educației, care “ne-au adus la cunoștință că există posibilitatea anonimizării rezultatelor, pentru părinții care nu vor ca notele obținute de copii să fie publice”.

Nota Ministerului Educației, semnată de directorul general al instituției, prevede însă anonimizarea totală a rezultatelor, indiferent de opțiunea părinților.

 

Sursa foto: InquamPhotos – Octav Ganea

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Ce date cu caracter personal sunt ? Se duce politica GDPR prea departe !

  • Așa este mai usor să ai colegi surpriză la începutul anului, din ăia care nu stiu să citească prea bine, dar au părinții conectați…

 2. anisie şi pnl încurajează corupţia

 3. „transparenta” totala.
  Ii educam de mici pe copii cu secretomania
  Probabil ca rezultatele vagi se vir publica numai de catre grupul de comunicare strategica

 4. Nu preluam modelele performante, insa imitam toate tampeniile occidentului. Hai si noi sa fim ca SUA , Canada sau Australia! Aceste tari, capitaliste pana in maduva oaselor, isi fac din concurenta stindard, cel putin la nivel declarativ; insa pe elevii lor performanti au ajuns sa ii anunte in secret sau chiar sa le ascunda pozitiile pe care s-au clasat la olimpiade, de teama sa nu se simta ceilalti lezati. Pai cum sa ii arunci dupa aia, ca adulti, in lumea concurentei de piata, daca ii cresti ca pe panselute?!?

 5. PNL=un partid de gunoaie! Din gafa in gafa pana la <30% !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.