G4Media.ro

DOCUMENT Avocatul Poporului, Renate Weber, nou atac la CCR, de această dată,…

DOCUMENT Avocatul Poporului, Renate Weber, nou atac la CCR, de această dată, împotriva DNA / Contestă numirea procurorilor în DNA dacă nu sunt ”specializați în combaterea faptelor de corupție”

Avocatul Poporului, Renate Weber (ALDE), a sesizat CCR pe 5 decembrie cu o excepție de neconstituționalitate privind numirea procurorilor în DNA. Renate Weber reclamă, după 14 ani, faptul că fostul ministru al Justiției de pe vremea Alianței DA, Monica Macovei, a scos condiția ”pregătirii specializate în combaterea infracțiunilor de corupție” dintre condițiile de numire a procurorilor în DNA așa cum era în legislația de până în 2005.

Acum 14 ani, Alianța DA, venită la putere după ce fostul premier Adrian Năstase a fost învins de Traian Băsescu în alegerile prezidențiale din 2004, și-a asumat răspunderea pe legea 247/2005 privind reforma în domeniile proprietății și justiței. Așa a fost scoasă condiția ”pregătirii specializate în combaterea infracțiunilor de corupție” dintre condițiile de numire a procurorilor în DNA.

Or, Renate Weber observă că, în ordonanța 43/2002 a Guvernului Năstase prin care a fost înființat Parchetul Național Anticorupție (PNA), se prevedea că ”pentru a fi numiți în PNA, procurorii trebuie să aibă calități profesionale deosebite, să se bucure de o bună reputație, să aibă o conduită morală ireproșabilă și o pregătire specializată în combaterea infracțiunilor de corupție”.

Apoi, notează Renate Weber în sesizarea CCR, prin legea 503/2002 de aprobare a OUG 43/2002, ”cerința expresă a pregătirii specializate în combaterea infracțiunilor de corupție pentru numirea în PNA a fost înlocuită de <<calități și rezultate profesionale deosebite în combaterea infracțiunilor de corupție >>.”

În final, după pagini întregi de argumentări ”savante”, Renate Weber concluzionează în sesizarea către CCR:

”Ca atare, în opinia noastră, prevederile art. 87 alin. (2) din Legea 304/2004, republicată, cu modificările și completările ulterioare (prin asumarea răspunderii Guvernului Alianței DA – n.r.), restrâng dreptul la un proces echitabil în cadrul procesului penal, întrucât numirea procurorilor în cadrul DNA nu este condiționată de specializarea acestora pentru fapte de corupție. Omisiunea leguitorului de a reglementa în cuprinsul soluției legislative criticate condiția specializării procurorilor pentru anchetarea faptelor de corupție are relevanță constituțională, prin încălcarea dreptului la un proces echitabil al justițiabililor”, a arătat Renate Weber în sesizarea CCR.

Vezi documentul în întregime AICI.

”Războiul pentru distrugerea structurilor anticorupție din România continuă în forme mult mai rafinate. Scopul este să ajungi să declari nule probele încă din faza de urmărire penală. Adică să distrugi definitiv ceea ce încă mai există pe rolul DNA. Mă întreb retoric cât de specializată era doamna Weber, fostă membră de partid (ALDE – n.r.), în probleme care țin de Avocatul Poporului? Nu poți să nu remarci că brusc, atât d-na Avocat al Poporului, cât și dl. Meleșcanu, președintele Senatului, sunt interesați fie de specializarea procurorilor, fie de completurile de 3 judecători de la ÎCCJ. Nu poți să nu remarci cum continuă să fie pus în aplicare un plan foarte inteligent și diabolic de distrugere a instituțiilor statului din domeniul justiției”, a declarat pentru G4media.ro un magistrat care a dorit să își păstreze anonimatul.

La începutul lui noiembrie, președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, și Avocatul Poporului, Renate Weber, au sesizat CCR cu privire la modalitatea de constituire a completurilor de apel de 3 judecători de la Înalta Curte. Cei doi au luat la țintă completurile de fond de 3 judecători de la ÎCCJ (care dau prima sentință pentru demnitari) sub motivul că magistrații care au făcut parte din ele nu erau specializați în judecarea cazurilor de corupție. E vorba de o formalitate, de desemnarea formală a unor completuri ca fiind specializate pe corupție, în condițiile în care la ÎCCJ, la Secția penală, sunt 27-28 de magistrați, iar fosta șefă a Instanței supreme, Cristina Tarcea, a explicat că toți sunt specializați de facto în judecarea cazurilor de corupție.

Unul dintre beneficiarii acțiunilor la CCR inițiate de cei 2 la CCR ar fi fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, aflat în penitenciarul Rahova ca urmare a unei condamnări definitive la 9 ani de detenție în dosarul retrocedării plajelor, au declarat pentru G4Media.ro surse din magistratură. Vezi mai multe AICI.

Foto: Renate Weber/ Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

34 comentarii

 1. Tot nu va potoliti bah borfasilor…la vot ati luat la muie cu m mare voi de la alde tot la butoane sunteti fmm

 2. Pe cale de consecinta, sa ne spuna madam’ Weber daca este „specializata” pentru functia de Avocat al Poporului!!!
  Minte creata, creier ce-ti mai trebuie!!!

  • Bolboroseala lui Weber e, evident, o imbecilitate. Prin lipsa de calificare in domeniu a procurorilor DNA, ei reprezentind acuzarea, ar fi favorizat – eventual, prin administrarea necorespunzatoare a probelor – acuzatul. Si oricum, decizia revine judecatorului.
   Concluzia: e inca un cretinism menit a mai intinde o mina de ajutor borfasilor. Asadar tanti Weber e pasibila de urnarire pentru favorizarea infractorului.

  • Ale dracului degete groase: „urmarire” nu ” urnarire”.

 3. Oaie, daca este o „formalitate”, de ce dreaq n-a fost indeplinita atatia ani la rand? Aaa, nu respectăm legea pentru ca sunt specializati la locul de munca?
  Poate a fost omisă intentionat sa dea scapare unora.

  • Mirciulica … tu esti ? :))) Pai nu ziceai ca te apuci de hahaiala ? Lasa subiectele astea sa fie dezbatute de oameni seriosi ?

  • Mirciulica … tu esti ? :))) Pai nu ziceai ca te apuci de hahaiala ? Lasa subiectele astea sa fie dezbatute de oameni seriosi ?

  • Dar tu la locul tau de munca, daca ai, la ce ma-ta esti specializat? Sunt procurori nu au ce specializare sa mai aiba. Pe logica asta iti trebuie judecatori spexlcializati politisti etc etc. Aberatii. Sa nu mai fure. Alte drepturi nu au.

 4. Adica trebuie sa stii cum se fura, ca sa fii specializat, nu-i asa? Cum mortii masii sa fii specializat in furaciuni? Varietatea e infinita. Chiar daca ai fi specializat in coruptie ar zice ca nu esti specializat in coruptia mare, daca ai fi specializat in coruptia din domeniul medical nu ai putea sa te ocupi de domeniul constructiilor, samd.
  Fmm de baba corupta. MUIE PSD, ALDE, UDMR (magyar PSD).

 5. Jegoasa asta oportunistă trebuie înlocuită de urgență.
  O alta pată pe obrazul națiunii. O baba total pe lângă orice domeniu,o relicvă comunistă fara nici o rușine.

 6. Al cui avocat este ?

 7. Mai durează mult contestațiile astea care favorizează infractorii??? Și când te gândești cu ce salarii babane sunt plătiți…

 8. Cred că mai e un lucru, sintagma originală a fost înlocuită cu „calități și rezultate profesionale deosebite în combaterea infracțiunilor de corupție”, deci nu mai pot toate slugile să candideze ca șef la DNA pentru că nu au rezultate în combaterea corupției. Și cred că îi macină rău pe pesediști că nu pot candida savonea sau ciordache.

 9. Ce facem daca nu mai sunt procurori valizi specializati anti-coruptie? Madam? Lasam coruptia neanchetata? In acest moment Romania este paralizata de coruptie, la toate nivelele. Se ia 10-25% chiar si pe aer respirat!!! Calculati cat e bugetul total al Romaniei, aplicati procentul 16,38% si vedeti suma care se transfera in fiecare an in Cayman. Ce facem???

 10. Aceasta baba sinistra , capabila de orice pt un ciolan gras ( a slujit ani de zile la curtea lui SOROS ) , nu este de capul ei ! Actiunile ei nu sunt intimplatoare ! Scopul final , este paralizarea activitatii Justitiei si favorizarea , in special , a politicienilor corupti si a afaceristilor verosi , unii condamnati , in curs de condamnare , fugiti din tara ! Numirea ei in functie de A.P. a fost o mare surpriza !

 11. Coana Mare , sa plece acasa si sa nu mai susoteasac pe la colturi cu Mele, pentru a pune bete -n roate legilor justitiei, in scopul protejarii sau salvarii hotilor. Tara va plateste scump ca sa fiti corecti la locul de munca , nu sa faceti „fite”

 12. Dinule,are note de plata de achitat.
  Asteapta dupa colt si transpirata aia care a ramas p afara.

 13. Nu se mai satura! Nu se mai satura!
  Au pus-o baietii la robinete si acum o preseaza.

 14. Procurorul doar probeaza niste fapte petrecute, ce ce ar conta specialozarea lui ?

 15. Absolut totul pentru corupți, absolut nimic pentru victime! Borfașii care fura întreaga avuție a acestui popor pot tergiversa la nesfârșit orice proces, pot anula orice probe împotriva lor, pot anula orice condamnare definitivă și irevocabilă!

 16. 1. pai nu zicea vita asta cand a fost cocotata acolo ca prea mult s-a ocupat AP cu politicul si cu justitia, si ca se va concentra pe chestiuni mai mult sociale? dand evident de inteles ca nu va ataca la ccr eventualele ordonante pe justitie ale psd si alde, partidul de 4% din care a facut parte.
  2. cam ironic ca vita asta aduce drept argument ordonanta din 2012 de pe vremea lui nastase, adica fix coruptul suprem aflat la apogeu.
  3. vad ca centrele de reflectie scot treptat de la naftalina „dovezi” de cand lumea si pamantul pt a mai bate un cui in sicriul luptei anticoruptie.
  4. interesul psd-ului pt destabilizarea justitiei nu va inceta niciodata, doar se va conversa si va bate pasul pe loc in 2020, an vital de alegeri, dand doar iluzia unei minime reformari. cand se vor reintoarce la putere, asa cum isi doresc si chiar cred, eforturile acestora vor reincepe sa tureze la cote maxime.
  5. adevarata problema e la ccr, unde majoritatea pesedista formata din vitele dorneanu, giani & co. tot timpul va inclina in favorea infractorilor.
  6. momentan, nu mai e interesul lor functionarea sectiei speciale pt ca numai o minte compromisa si distorsionata precum cea colectiva pesedista chiar poate sa creada ca va fi folosita impotriva lor. rostul sectiei speciale era sa actioneze doar ca arma politica si nici mai mult pt indelunga guvernare pe care credeau ca o aveau asigurata prin umflarea pensiilor si salariilor.
  7. mergeti la vot la anul!

  • 1. “Prejudecăţile sunt raţiunea proştilor”. Voltaire 2. “Dacă ataci replica unui prost, rişti să te trezeşti cu prostul întreg în discuţie”. Nicolae Iorga 3. “Dacă n-ar fi proştii, deştepţii ar muri de foame”. Camil Petrescu 4. “Doar două lucruri sunt infinite: Universul şi prostia umană, iar de cea din urmă sunt foarte sigur”. Albert Einstein. 5. “Nu râdeţi de proşti, fiindcă-şi vor închipui că au umor”. Montesquieu 6. “Un inteligent observă tot timpul, dar un prost face tot timpul observaţii”. Heinriche Heine 7. “Cele mai comune două elemente ale universului sunt hidrogenul şi prostia”. Harlan Ellison 8. “Sunt multi proşti pe lumea asta şi când un om aflat într- o poziţie destul de înalta nu-şi dă aere, îi bate pe umeri şi le spune că e gata să facă orice pentru ei, are toate şansele ca ei sa-l socoată isteţ”. William Somerset Maugham 9. “Prostul are un mare avantaj faţă de omul deştept: este întotdeauna mulţumit de el însuşi”. “Prostia nu e un handicap în politică”. Napoleon Bonaparte 10. “Prostia este infinit mai fascinantă decat inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, prostia nu”. Umberto Eco 11. “Nimeni nu e destul de inteligent ca să poată convinge pe un prost că e prost”. La Fontaine 12. “Un prost gaseşte totdeauna unul mai prost, care sa-l admire”. Nicolas Boileau 13. “Proştii mor, dar prostia e nemuritoare’. I.L. Caragiale 14. “Îi plâng pe proşti şi proştii mă înving”. Ana Blandiana 15. “Prostul nu e prost destul, până nu e şi fudul”, proverb românesc

 17. Daca adina a iesit din scena dupa 7 incercari si lia iese din lumina reflectoarelor in curand, in vreme ce PNL a amanat pensionarea unor magistrati, e firesc ca penalii sa se agate disperati de renegate weber, in rol de înger cazut al dreptatii .

 18. Stirea zilei pe g4media,sau e trecuta la „si altele”? Pai asta este o stire de acum 2 zile,DA!!! Aloo,g4media,unde erati, la vanatoare de liberali,stimabililor? Cred ca da,plus dilemele despre cum trebuie sa se comporte Klaus Iohannis,astea sunt preocuparile pe aici,avand in vedere ca site-ul are o orientare din ce in ce mai clara spre noua stanga ,usr+….

 19. Intrare Romaniei in randul statelor civilizate din secolul 21 se face cu justitia. Justitia crestina si morala si onesta. Nu se poate sa se gaseasca atatea subtilitati in legislatia nationala pentru borfasi si infractori. La noi cred ca si cei mai rai teroristi de pe mapamond ar fi primit pedeapsa cu suspendare si compensare pentru nedreptatea pedepsei.
  Cand Justitia nu intelege pentru ce exista nu putem evolua.
  De fapt e normal sa fie legile praf, pentru ca la pensionare dupa 20 de ani de activiate ai nostri profesionisti din justitia de stat isi continua activitatea ca avocati care trebuie sa scoata orice infractor ca fiind nepatat.
  Poruncile crestine nu ataca drepturile constitutionale ale infractorului? Biblia crestina nu este neconstitutionala? Acolo se spune ce se intampla cu infractorii, chiar si in noul testament.

 20. Si asa Dragnea poate deveni lector…

 21. Avocatul hotilor , nu al poporului. Sa fie anchetat ptr. acest demers, impotriva intereselor Romaniei. Tara gafaie si ea pe banii nostri , da foc Tarii

 22. In tara asta marea coruptie a fost si este o problema de securitate nationala ca doar nu vrem sa ajungem ca in Venezuela sau Chile sau Congo , iar nesimtita asta lipsita de scrupule zice ca un profesionist(procuror) nu e specialuzat in coruptie! pai in ce naiba e specializat?! in vanzarea cartofilor?! ce scarba de om

 23. PNL trebuie sa sesizeze URGENT Curtea Constitutionala cu privire la faptul ca Avocatul Poporului, Renate Weberr, nu este specializat pentru inalta functiea pe care o ocupa. Se impune schimbarea din functie a acestei impostoare. Sa ne prezinte Renate Weber actele de specializare pentru functia de Avocat al Poporului.

 24. Aceasta duamnă este la fel de inteligentă și onestă pe cât e de frumosa. Sigur n-o fi sora nelegitima a predecesorului ei Ciorbea? Ca cam aduc…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.