G4Media.ro

Doar două studente au solicitat să se angajeze part-time la cantina Universității…

Sursa foto: Pixabay

Doar două studente au solicitat să se angajeze part-time la cantina Universității „Transilvania” / Instituția a lansat un program pentru studenți, din cauza lipsei personalului / Se oferă 800 de lei pe lună și o masă caldă, zilnic

Doar două studente s-au prezentat, miercuri, pentru fi ajutoare la cantina Universității Transilvania din Brașov și au fost imediat recrutate urmând să înceapă lucrul în cel mai scurt timp, relatează Agenția de presă Rador.

Programul este de 4 ore pe zi, atunci când stabilesc ele, de luni până vineri și vor primi pentru asta o bursă Student Campus de 800 de lei și o masă caldă zilnic.

Este programul inițiat, încă de luna trecută, de Universitatea Transilvania pentru a acoperi lipsa de personal de la cantine, iar astăzi a fost un nou apel de recrutare și selecție.

“Am aflat de la colegi și din aplicația de pe site-ul universității, unde s-a postat anunțul. Am decis să vin fiindcă e o posibilitate să ajut și la universitate, la cantină, și plus că e în stilul meu să muncesc în domeniul restaurantelor sau alimentație”, a precizat o studentă.

„Am vrut să vin pentru că mi se pare o oportunitate foarte bună să putem să facem bani și să și ajutăm facultatea, să ne ocupăm și de cursuri. Le îmbinăm pe cât se poate”, a relatat o altă studentă.

Deja, în cele două cantine ale Universității, din Memo și de pe Colină, sunt 9 ajutoare recrutate dintre studenți, în total, iar conducerea serviciului este foarte mulțumită de studenții recrutați și apreciază foarte mult seriozitatea. Este ceea ce va cere la fiecare selecție, pentru că vor mai fi făcute recrutări.

“Sunt extraordinari. Sunt niște copii muncitori, toți. Toți muncesc. Cei care nu au putut să meargă în ritmul nostru s-au retras. Pentru toamnă angajări vor mai fi, dar acuma depinde dacă se prezintă cineva sau nu. Dar pentru toamnă, pentru copii, cam 20 de locuri vor fi pentru burse”, a precizat șefa Serviciului Cantine, din cadrul Universității Transilvania, Daniela Suciu.

Universitatea brașoveană de stat vrea să permanentizeze acest tip de colaborare cu studenții.

Citește și: 

Studenţii braşoveni, angajaţi part-time la cantinele universitaţii, din cauza lipsei forței de muncă / Se oferă salariu sub forma unei burse de 800 de lei și o masă caldă pe zi

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. deci astia dau 800 lei pe luna pt 4h/zi si se mira ca nu merge lumea?

  • E mai bine sa stai acasa pe ajutorul social al lu mami

  • Nu, e mai bine sa lucrezi unde esti platit mai bine, ca te-ai nascut sa fi sclav acolo sa aiba universistatea mai multi bani de furat.

  • @Cristian, ma faraoane, ma preacompetentule… vorbesti de studenti…… unde crede neuronul tau ala obosit ca o sa iti iei tu „1000 euro ” net cand n-ai habar sa faci nimic ?

  • Ia uite unde de ascund comuniștii deghizați în capitaliști. Pai băi ND, valoarea muncii este exact atât cât ești tu dispus să o plătești. Daca ai nevoie de forță de muncă și nu găsești oameni, mărești salariile nu te plângi că nu vrea lumea sa fie salahorul tau pentru o plată de nimic pt că tu ești mojic.

   Faptul că sunt studenți nu are nimic de a face…

  • 800lei bani in mana+ 800lei bani statului pentru 4 ore pe zi este foarte bine pentru un student!
   Dar românul este cârcotaș: dacă ar costa 10 euro porția ca să dea 1000 Euro studentei pentru 4 ore pe zi ar fi cârcotași că ei au mâncat în Franța cu un euro!
   Cum o dai cum o învârți cu rusii si cu analfabeții români nu e bine!😏

 2. Plătesc mai prost decât la fast-food-urile din mall-uri, e normal să nu vină studenții

 3. Pe langa aia 800 de lei se mai adauga cateva sute de lei, bani economisiti de studenti pt masa calda gratuita. Cine a facut o facultate stie ce inseamna sa poti infuleca pe saturate, zilnic, o masa calda gratuita. Mai duci si niste painica si un pic de mezel la camera si te-ai rezolvat cu mancarea.
  Nu e o plata care sa te dea pe spate, dar nici munca nu e cine stie ce. Probabil trebuie sa aiba grija sa fie castroanele pline, sa debaraseze mesele si eventual sa spele niste vesela.
  Mai conteaza si cat e de mare fluxul de studenti care mananca acolo.
  Daca e vb de cateva sute de studenti pe saptamana e ok. Daca sunt cateva mii, atunci e munca mai multa.
  Dar cred ca se vor gasi totusi destui copii care provin din familii nu tocmai instarite si care stiu sa aprecieze acei 800 de lei si nu se jeneaza sa munceasca 4 ore la cantina, chiar si pt o suma relativ modesta.

 4. „Deja, în cele două cantine ale Universității, din Memo și de pe Colină, sunt 9 ajutoare recrutate dintre studenți”
  Ce mi-e DOUĂ ce mi-e NOUĂ?