G4Media.ro

Doar 33 la sută dintre angajaţii din şcolile din Bacău s-au vaccinat…

Doar 33 la sută dintre angajaţii din şcolile din Bacău s-au vaccinat împotriva coronavirusului

Doar 33 la sută dintre angajaţii din şcolile din Bacău s-au vaccinat împotriva coronavirusului, potrivit unui anunţ al prefectului judeţului, Leonard Bulai, relatează News.ro.

Subiectul vaccinării cadrelor didactice a fost abordat, marţi, în cadrul unei întâlniri la care prefectul judeţului Bacău, Leonard Bulai, a fost invitat de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

În cadrul acestei întâlniri, s-a publicat procentul angajaţilor din şcoli care s-au vaccinat până acum.

Doar 33 la sută dintre cadrele didactice, personalul nedidactic şi personalul auxiliar s-au vaccinat până acum, procentul fiind unul relativ mic, în comparaţie cu cel înregistrat în alte judeţe.

„Cu toţii ne dorim să revenim la predarea în clasă. Dar, pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să crească numărul de cadre din învăţământ vaccinate. Efectul advers ale distanţării fizice va fi curând distanţarea socială, ceea ce nu ne dorim. Trebuie să aplicăm aceeaşi metodă pe care o predăm şi copiilor, aceea de a verifica din surse avizate informaţiile privind vaccinarea”, a transmis secretarul de stat din MInisterul Educaţiei Zoltan Kallos.

„Şi eu sunt de părere că nimic nu poate înlocui interacţiunea din sala de clasă. Tocmai de aceea, reiterez sprijinul pe care instituţia noastră îl acordă permanent Direcţiei de Sănătate Publică pentru identificarea de noi modalităţi de a creşte numărul persoanelor la care ajunge vaccinul. Vom lua în considerare să intensificăm aceste eforturi în special în mediul rural, în perioada următoare”, a transmis prefectul Leonard Bulai.

Potrivit datelor transmise de autorităţi, doar 2.200 dintre angajaţii din învăţământ au făcut ambele doze.

În perioada următoare, autorităţile de sănătate publică din acest judeţ au în plan organizarea unor caravane mobile de vaccinare în judeţ care să ajungă în locurile unde nu sunt medici de familie, la distanţă de centrele de vaccinare.

Citește și

Mai multe locuri libere pentru vaccinare decât numărul persoanelor aflate pe listele de așteptare. Discrepanțe mari între județe: vaccinuri insuficiente în zonele cu mulți doritori să fie imunizați

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Bini di tot!!!!

  2. Simplu!Profesorii care nu sunt vaccinati sa nu nai fie lasati sa intre in scoli!
    Sa stea in online!

    • Si tu crezi ca lor nu le convine sa stea in online? Nu mai trebuie sa faca drum dus-intors la scoala. nu trebuie sa supravegheze copiii. Etc…. Chiar nu e nici un incovenient pentr ei.

    • Depinde dacă respecți școala și depinde ce predai. Dacă ești de mate, fizică etc. ai senzația că tu centrezi și tot tu dai cu capul. Nu poți asculta pe aproape nimeni, faci toate calculele, tu propui tu rezolvi și există prea puțin control la ce fac și recepționează copiii. Așa că nu e un usurelu’ la predarea online pentru mulți.

  3. Si centura de siguranta s-a dovedit periculoasa in anumite situatii. Daca ai cazut cu masina in apa sau ia foc e posibil sa fie mai greu sa iesi din masina in anumite situatii. Si cu toate astea, la fel ca la vaccinare, beneficiile purtarii centurii depasesc cu mult riscurile.