G4Media.ro

DNA: Polițist din Timiș reținut pentru trafic de influență/ Procurorii îl acuză…

Sursa Foto: Facebook/ Poliția Română

DNA: Polițist din Timiș reținut pentru trafic de influență/ Procurorii îl acuză că a pretins 13.000 de euro pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, acești bani să ajungă la un judecător din București

Un polițist din Giroc, județul Timiș, a fost reținut de procurorii DNA, acuzat că ar fi pretins de la o persoană  suma de 13.000 euro, pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, acești bani să ajungă ulterior la un judecător din București, se arată într-un comunicat transmis G4Media.ro. În schimbul acestei sume de bani, magistratul urma să pronunțe o hotărâre favorabilă în cadrul unui proces civil care avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de teren (10,8 ha situate pe raza comunei Giroc) la care ar fi fost îndreptățită familia martorului.

Redăm mai jos comunicatul integral

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 10 mai 2022, a suspectului GÎRD AURELIAN, agent de poliție în cadrul Postului de Poliție Giroc, județul Timiș, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada anterioară datei de 09 august 2021, suspectul Gîrd Aurelian, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 13.000 euro, pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, acești bani să ajungă ulterior la un judecător din București.

În schimbul acestei sume de bani, magistratul urma să pronunțe o hotărâre favorabilă în cadrul unui proces civil care avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de teren (10,8 ha situate pe raza comunei Giroc) la care ar fi fost îndreptățită familia martorului.

În contextul menționat mai sus, la data de 12 august 2021, în sediul postului de poliție Giroc, suspectul a primit suma de 64.500 lei, echivalentul a 13.000 euro. Cu aceeași ocazie, suspectul Gîrd Aurelian a mai pretins de la martor, pentru sine, suprafața de 2.000 mp teren intravilan în localitatea Giroc, precum și suprafața de 20.000 mp teren intravilan situat în aceeași localitate, pentru “colaboratorii” polițistului care urmau să rezolve și să decidă punerea în posesie a terenului respectiv.
Terenurile mai sus menționate urmau să fie transferate după ce se obținea punerea în posesie.

De menționat este faptul că, la o simplă consultare a „Studiului de piață privind valorile minime ale imobilelor din județul Timiș – 2021” identificat pe site-ul http://www.unnpr.ro/files/expertize2021/CNPTimisoara/Studiu_de_piata_Timis_2021.pdf, a rezultat că terenurile pretinse ar valora 2.420.000 euro (110 euro/mp).

La data de 11 mai 2022, suspectul Gîrd Aurelian urmează să fie prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Si care sint parlamentarii si cine e judecatorul?
  Ca politistul ala a fost pus acolo doar ca „functionar” al mafiei: om de legatura intre cei de la putere care iau si restul prostimii care da. Interesant era daca il urmareau pina dadea banii mai sus… sa arestezi si adevaratii corupti.
  Probabil s-au speriat cind au auzit numele si au aruncat totul in capul uni amarit de politist.

 2. Mda. O fi același polițist ce – când a văzut un nor negru toxic ridicându-se de la un bloc în construcție (probabil ardeau polistiren/plastic și/sau alte materiale rezultate din activitatea de construcții) – la 200 de m în față, a încetinit, a întors mașina și a plecat în trombă?! Am fost martor la acest lucru! Și ce m-am bucurat că s-a nimerit patrula poliției să vadă situația și să o corecteze pe loc… Asta după ce ne gazau aproape zilnic (cu excepția iernii) de ceva luni șantierele de construcții… Desigur, mai mulți vecini au făcut sesizări legate poluare/arderi la poliție.

  Se pare că au atras atenția DNA/parchetelor din alte părți între timp…

  Sper să fie același om și să nu fie mai mulți din secția din Giroc corupți. Că ei sunt cei ce ar trebui să apere sănătatea și drepturile oamenilor din localitate în primul rând…

  Totuși, în ultima vreme nu mai e atât miros urât (mai e, dar mai rar și parcă nu așa de concentrat). Ori au făcut ceva până la urmă cei de la poliție ori li s-a făcut milă constructorilor de noi. Ori nu mai au ce să ardă atâț. Sper să nu revină arderile respective.