G4Media.ro

DNA îi răspunde primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, după ce acesta…

DNA îi răspunde primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, după ce acesta s-a lăudat că i-a fost clasat un dosar: Are două dosare în judecată, unul în anchetă şi unul clasat

DNA i-a răspuns miercuri, la solicitarea G4Media.ro, primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, după ce acesta s-a lăudat pe Facebook că procurorii anticorupţie i-au clasat un dosar penal. DNA a explicat că edilul are două dosare în judecată, unul în anchetă şi un altul clasat.

În dosarul penal la care face referire în recenta sa declarație publică, dosar format în 2013 la Serviciul teritorial Cluj din cadrul D.N.A, Cătălin Cherecheș, primar al mun. Baia Mare a fost trimis în judecată la data de 19.09.2018, pentru mai multe infracțiuni despre care, în rechizitoriul întocmit de procurori, se arată că au fost săvârșite în calitatea sa de primar.

În prezent dosarul se află pe rolul Tribunalului Maramureș în procedura de cameră preliminară cu termen la data de 16.09.2019.

Detaliile despre starea de fapt și infracțiunile reținute în sarcina inculpatului Cătălin Cherecheș au fost transmise prin comunicatul din 726/VIII/3 din 24 septembrie 2018 postat la http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=9104, arată DNA.

Dosarul vizează acuzaţii de luare de mită, fals şi corupere a alegătorilor. Din acest dosar s-au desprins alte două, unul în anchetă, altul clasat.

Din dosarul trimis în judecată la data de 19.09.2018, s-a disjuns și s-a format un alt dosar cu privire la Cherecheș Cătălin pentru alte presupuse infracțiuni, respectiv abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, luare de mită în formă continuată; trafic de influență în formă continuată; efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția pe care o îndeplinește, precum și cu privire la alte persoane.

În dosarul disjuns, la data de 16.07.2019, prin ordonanță s-a dispus clasarea față de inculpatul Cherecheș Cătălin cu privire la o parte dintre infracțiunile menționate, pe motiv că fapta nu există, respectiv fapta nu e prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege

Cu privire la celelalte infracțiuni, respectiv luare de mită în formă continuată reținută în sarcina suspectului Cherecheș Cătălin, și cu privire la o serie de infracțiuni reținute în sarcina altor persoane, prin aceeași ordonanță de clasare cauza a fost disjunsă și formează în prezent obiectul unui dosar aflat în curs de urmărire penală pe rolul Serviciului teritorial Cluj”, mai arată DNA în răspunul pentru G4Media.ro.

Cherecheş mai are însă un dosar aflat în stadiu de judecată pentru luare de mită în formă continuată.

„Într-un dosar separat instrumentat de Serviciul Teritorial Cluj, prin rechizitoriul din data de 19.05.2016, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Cherecheș Cătălin, primar al municipiului Baia Mare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (detalii în comunicatul nr. 686/VIII/3din 20 mai 2016 postat la http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=7399) În prezent acest dosar este pe rolul Tribunalului Cluj cu termen de judecată la data de 05.09.2019”, arată DNA în răspunsul pentru G4media.ro.

Ce a susţinut primarul Cherecheş pe Facebook

Edilul din Baia Mare a scris că DNA i-a confirmat nevinovăția la capătul a ”șase ani de tortură” în care a fost acuzat, printre altele, de abuz în serviciu și luare de mită.

”Mi-am susţinut nevinovăţia, acum o confirmă şi ei: DNA a închis dosarul în care sunt cercetat de 6 ani. (…) Am fost acuzat de următoarele fapte, pentru care, prin ordonanţă de clasare, emisă de către procuror în ziua de 16 iulie 2019, respectivele fapte, cum ar fi abuz în serviciu, luare de mită în formă continuată, efectuarea de operaţiuni financiare, acte de comerţ incompatibile cu funcţia, instigare la abuz în serviciu, respectiv trafic de influenţă, au fost clasate. Pot să vin astăzi în faţa dumneavoastră şi să vă spun că, după mai bine de 6 ani de tortură, ca să spun aşa, prin care s-a analizat toată activitatea mea din primărie, din perioada 2011-2013, dar şi activitatea ulterioară, am ajuns acum să constat că procurorii, Direcţia Naţională Anticorupţie, neavând probe, au constatat nevinovăţia mea în aceste speţe, respectiv în aceste dosare şi cu privire la aceste acuzaţii”, a scris, pe Facebook, Cătălin Cherecheş.

Primarul din Baia Mare a susţinut că decizia de clasare va influența și modul în care va decurge judecarea celorlalte două dosare care i-au fost instrumentate de către procurorii anticorupție.

”Bineînţeles că aceste clasări, respectiv anularea acestor acuzaţii, are şi un efect asupra celor două dosare care se află pe rolul instanţelor, care au legatură cu aceste cazuri, cu aceste acuzaţii şi, bineînţeles, din septembrie, atunci când vom intra în dezbaterea acestor dosare, lucrurile şi acolo vor avea un alt deznodământ”, a afirmat Cherecheș.

Acesta a anunțat că va candida din nou pentru primărie la alegerile din 2020.

”Multă lume mă întreabă ce voi face în viitor, dacă merg mai departe: da, mergem mai departe. Voi candida și voi duce mai departe proiectele municipiului Baia Mare, proiectele mele pe care mi le-am asumat în fața băimărenilor și pe care le voi continua și în perioada 2020-2024”, a scris Cherecheș.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Sper ca cei din Baia Mare nu mai voteaza cu interlopul asta, ……

    • Intr-o majoritate covarsitoare va fi votat! Românul are o prostie innascuta, de care nu poate scapa!

  2. Incredibil cu a reusit omul asta sa cumpere tiganii pt voturi si a reusit sa-i pacaleasxa pe pensionari si pe cei care au crezut in el.

  3. Tăceți și uitați-vă cum arăta Baia Mare înainte de el, și cum arata amu!

  4. Adica a cumparat tacerea noastra infrumusetand orasul ?
    Mi se pare aberant sa nu poti sa afirmi ca persoana respectiva e corupta si nu are coloana vertebrala doar pentru ca si-a facut o parte din datoria de edil al orasului

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.