G4Media.ro

DNA a contestat decizia Tribunalului București de suspendare a recuperării prejudiciului în…

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

DNA a contestat decizia Tribunalului București de suspendare a recuperării prejudiciului în cazul lui Dan Voiculescu, patronul Antenelor și fost turnător la Securitate

Procurorii DNA au contestat decizia Tribunalului București de suspendare a recuperării prejudiciului în cazul lui Dan Voiculescu, patronul Antenelor și fost turnător la Securitate, conform portalului instanțelor.

Tribunalul București a suspendat recuperarea prejudiciului în dosarul lui Dan Voiculescu, conform portalului instanței. Decizia nu este definitivă.

Conform portalului instanțelor:

  • ”În temeiul dispoziţiilor art.460 alin.1 C.proc.pen. dispune suspendarea executării sentinţei penale nr. 701/26.09.2013 pronunţată de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, definitivă prin decizia penală nr.888/08.08.2014 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia II Penală, în dosarul nr.25497/3/2012**”

Reamintim că în urmă cu câteva zile, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, anunța că a ”reorganizat ANAF, care va duce lupta antifraudă la un alt nivel” și că a reorganizat și Direcţia generală executări silite, ”pentru a accelara procedurile de valorificare a bunurilor confiscate”. Detalii, aici. 

G4Media scrie în februarie 2024 că judecătorul Sterică Toma de la Tribunalul București a admis în principiu cererea de revizuire a verdictului final de condamnare din dosarul fostului turnător la Securitate Dan Voiculescu, fondatorul trustului Antena, formulată de unul dintre inculpații condamnați, fostul șef AVAS Jean Cătălin Sandu, potrivit portalului Tribunalului București.

Potrivit unui răspuns al ANAF către Economedia din vara lui 2021, statul a recuperat puțin peste 18 milioane de euro din prejudiciul de 60 de milioane de euro din dosarul ICA, plus produsul infracțiunii de peste 20 de milioane de euro, în total 80 de milioane de euro, la 7 ani de la condamnarea mogulului Antenelor, Dan Voiculescu, la 10 de ani de închisoare pentru spălare de bani. Toate detaliile, aici. 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. In sfarsit ne miscam .Greu ,greu …

  2. Justitie de doi bani in Romanika.