G4Media.ro

Boloş: Am finalizat reorganizarea ANAF, care va duce lupta antifraudă la un…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Boloş: Am finalizat reorganizarea ANAF, care va duce lupta antifraudă la un alt nivel

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, anunţă că a finalizat reorganizarea ANAF, care va duce lupta antifraudă la un alt nivel. Ministrul mai spune că se reorganizează activitatea Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, pentru a avea un cadru unitar al activităţii de colectare şi se reorganizează şi Direcţia generală executări silite. El subliniază că ”acest amplu proces de reorganizare este un pas crucial pentru a se asigura că ajung să colecteze eficient acei bani care trebuie să meargă către investiţii, funcţionarea instituţiilor medicale, pensii, alocaţii, nu în economia neagră”. Ministrul mai spune că au făcut un nou pas important şi spre digitalizarea vămii române, transmite News.ro.

”Am finalizat reorganizarea ANAF, care va duce lupta antifraudă la un alt nivel. Avem acum funcţia specifică de inspector antifraudă, care permite îmbunătăţirea structurii de control operativ în lupta împotriva evaziunii. În plus, asigurăm operaţionalizarea structurilor teritoriale judeţene care urmăresc combaterea activităţilor economice ilicite. Astfel, se vor putea desfăşura permanent, la orice oră, acţiuni de control la toate categoriile de contribuabili, indiferent de forma de organizare, dar şi în orice loc, indiferent de forma sub care se desfăşoară activităţi economice”, anunţă ministrul Finanţelor pe Facebook.

Marcel Boloş arată că ”reorganizează activitatea Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, pentru a avea un cadru unitar al activităţii de colectare şi pentru a avea o organizare mai fluidă”.

”De asemenea, se reorganizează Direcţia generală executări silite, pentru a accelara procedurile de valorificare a bunurilor confiscate şi intrate în proprietatea privată a statului”, precizează ministrul.
 

El subliniază că ”acest amplu proces de reorganizare este un pas crucial pentru a se asigura că ajung să colecteze eficient acei bani care trebuie să meargă către investiţii, funcţionarea instituţiilor medicale, pensii, alocaţii, nu în economia neagră”.

Ministrul spune că au făcut un nou pas important spre digitalizarea vămii române.

”Autoritatea Vamală Română a operaţionalizat un nou sistem, complet digital, care va permite o gestionare mai eficientă şi mai sigură a tranzitului de mărfuri. Aşadar, operatorii nu vor mai umbla cu hârtiile după ei. Acest nou sistem face tranzitul de mărfuri mai eficient şi mai sigur, reducând timpii de aşteptare la birourile vamale. Un aspect pe care nu suntem prea des obişnuiţi să îl auzim este că România nu doar că a implementat acest sistem, ci s-a clasat pe primul loc între statele membre UE, având cea mai mică rată de erori din blocul european. Deci felicitări echipelor de proiect ale AVR şi CNIF care s-au ocupat de implementarea sistemului”, arată ministrul Boloş.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. 🤣🤣🤣

  • Abia dupa ce vor publica rapoarte lunare (anonimizate) cu numarul de ore de investigatie si numarul de persoane implicata in munca la firul ierbii si numarul de contravenienti gasitit vom intelege nivelul.
   altfel, totul e sub pres

 2. De la Trial la Lite level. Mai avem de jucat….

 3. Pai tocmai au dezincrimant evaziunea fiscala pana la 1 milion de euro !
  Ce sa mai faca Anaf-ul daca Psd+Pnl au dat liber la evaziune prin lege ?

 4. Din piesele marelui Caragiale:
  „Eu, familia mea, de la patuzsopt…lupta, lupta si da-i, si da-i si lupta… ”

  Nici Caragiale n-ar fi putut imagina o clasa politica mai mizerabila decat cea care conduce azi tara!

 5. ”Am finalizat reorganizarea ANAF, care va duce lupta antifraudă la un alt nivel.”
  Era deja la subsol, cat de jos l-a dus? 🤔

 6. Eu cred ca au fost organizati dupa schema BOR!

 7. Mare papagal …

 8. Reorganizarea Directiei de Antifrauda din cadrul ANAF, pe structuri judetene, cu conucere judeteana, este cea mai mare eroare care se face in privinta combaterii evaziunii fiscale . Aceasta va duce la o disolutie enorma a autoritatii inspectorului antifrauda in fata evazionistului, a contavenientului fiscal .
  Pt ca este de la nivel local .
  Si daca in teren se vor aplica sanctiuni cu cuantum maxim aplicat de zeci de mii lei, si de minim de incasat legal de cateva sute de lei, disolutia autoritatii in fata contravenientului, va fi enorma .
  Practic va avea aceasi autoritate ca si un inspector de la primarie, aceasi teama si obedienta fata de orice persoana implicata politic .
  Si normal si real, pt ca este tot functionar public.
  Ori s a desfiintat Garda Financiara, pt ca era probabil la cheremul judetului si localelor, si se revine la organizarea Antifraudei, pe principiile Garzii Financiare .
  Iar concluzia in fata contribuabilului onest, poate fi ca desfiintarea Garzii financiare a fost o greseala .