G4Media.ro

Disputa Gabriela Firea-Nicușor Dan, faza pe Arena Națională: Nicuşor Dan minte şi…

Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan

Disputa Gabriela Firea-Nicușor Dan, faza pe Arena Națională: Nicuşor Dan minte şi aruncă, din nou, vina pe mine pentru neputinţa şi nerealizările lui. În mandatul meu, nu au fost probleme pentru că am respectat indicaţiile producătorului

Fostul primar PSD al Capitalei Gabriela Firea are o nouă dispută cu actualul edil Nicuşor Dan, de această dată pe tema acoperişului Arenei Naţionale, Firea acuzându-l pe Nicuşor Dan că minte şi aruncă, din nou, vina pe ea pentru neputinţa şi nerealizările lui, transmite News.ro.

”În mandatul meu, nu au fost probleme pentru că am respectat indicaţiile producătorului”, precizează ea după ce primarul general a anunţat că a semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale, ”după ce timp de 11 ani nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată”. ”Povestea acestui acoperiş este încă o dovadă a nepăsării foştilor primari Oprescu şi Firea, care în mandatele lor nu au asigurat, cum ar fi fost normal, o mentenanţă corespunzătoare”, a subliniat el.

”Nicuşor Dan minte şi aruncă, din nou, vina pe mine pentru neputinţa şi nerealizările lui. Arena Naţională a avut în mandatul meu contract de mentenanţă pentru toate sistemele, deci şi pentru acoperişul retractabil. Mai mult, în timpul mandatului meu, nu au fost probleme cu acoperişul retractabil pentru că am respectat indicaţiile producătorului. Scrie negru pe alb în cartea tehnică a sistemului că acoperişul nu trebuie întins toamna şi iarna. În prima lună de mandat, specialiştii aduşi de Nicuşor Dan au întins şi au stricat acoperişul! Să nu uităm imaginile şi scandalul din decembrie 2020, în plin sezon rece, înaintea meciului Austria-Macedonia. E foarte ciudat ce s-a întâmplat atunci. Acoperişul era programat de producător să nu poată fi întins toamna şi iarna, dar specialiştii lui Nicuşor Dan au reuşit să umble la software şi să treacă peste recomandări. Producătorul acoperişului a recunoscut public tot ce v-am spus mai sus!”, scrie Firea pe Facebook.

Ea afirmă că e foarte interesant şi cum a fost întins acoperişul Arenei pentru evenimente organizate acolo, unde au participat mii de tineri.

”Chiar Nicuşor Dan spunea că acoperişul era un pericol real şi se putea prăbuşi. Am informaţii că la unul dintre evenimente acoperişul chiar a fost găurit intenţionat pentru a introduce proiectoare video. Poate şi de asta e nevoie acum de reparaţii serioase. Şi mai spune o minciună primarul general, că s-a folosit până acum doar de alpinişti utilitari pentru întinderea şi închiderea acoperişului. Nu e aşa, s-au folosit chiar de angajaţii firmei care reprezintă producătorul, informaţiile fiind publice”, argumentează fostul edil al Capitalei.

Ea susţine că atât timp cât a fost e primar general, Primăria Capitalei a asigurat, prin două companii municipale, funcţionarea sistemelor de la stadion şi a fost permanent în legătură cu reprezentantul producătorului, ”exact aceeaşi companie care a câştigat acum contractul de mentenanţă”.

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că a semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acoperişului Arenei Naţionale, după ce timp de 11 ani nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată. De asemenea, potrivit contractului, stadionul va beneficia de servicii de reparaţii, mentenanţă şi întreţinere pentru acoperişul retractabil, cubul şi tabela electronică.

„Reparăm acoperişul Arenei Naţionale. Am semnat contractul pentru repararea şi mentenanţa acestuia, după ce timp de 11 ani nu a beneficiat de niciun fel de întreţinere specializată. Povestea acestui acoperiş este încă o dovadă a nepăsării foştilor primari Oprescu şi Firea, care în mandatele lor nu au asigurat, cum ar fi fost normal, o mentenanţă corespunzătoare. Indolenţa lor a dus la deteriorarea sistemului de tractare a acoperişului, municipalitatea fiind nevoită, de când am preluat mandatul de primar, să apeleze la alpinişti pentru a tracta manual sistemul de deschidere/închidere a acoperişului”, a scris Nicuşor Dan, vineri pe Facebook.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. „scrie Firea pe Facebook”
  Despre asta e vorba: sa auzim doar părerea ei.
  Părerea mea e ca politica facuta de PSD încurajeaza degringolada

  • Din anii 90 politicienii slabi au dat mereu vina pe „vechea guvernare”. Nicușor nu e decât o marionetă. Se plânge mereu, mereu. Numai niște oameni la fel de slabi ar aprecia asta!

  • Iar Ionut asta e un uselist iubitor de sirme !

 2. Fi-rea, vrăjitoarea din Voluntari, regina neagră a Voucherelor cu de toate, simte că e pe cale să piardă nominalizarea la primărie in favoarea lui Rafila si a dat drumul la ciclul de documentare SF „Bucureștiul sub Fi-rea, un tărâm magic”.:))))))
  Poate o intrebati totusi pe Fi-rea de ce si-a pus nasa șefă prin Ministerul Nimicului si si-a angajat alaiul de capuse care au supt ani in sir prin companiile municipale ale duamnei.

  • Super tare aia cu „daca voi nu ma vreti eu va vreau” … si pentru asta aduc dupa mine o gramada care ma vor. Ca pe multi altii nu-i intereseaza #nimic

  • De departe Firea a fost cel mai bun primar al Bucureștiului. Singurul lucru pe care i-l reproșez e că a plâns de mila reziștilor de la mineriada din 10 august.

  • @marine este lingaul perfect al sarmei, nu vrei sa ne lasi?

  • @Marin: de aproape s-ar putea să si surprize, surprize.:)))))

  • Firea a fost un primar PENIBIL… Iepuri de plastic, concursul cel mai frumos balcon (!!!), autobuzul „cultural” care mergea gol prin oras…

 3. Doamne ajuta sa nu ne inchida iar Olimpicu’ vreo 6 luni parcul Arenei Nationale.
  In cocina numita Bucuresti nu ai multe locuri pentru sport.

 4. Ce drac de ‘coperiș e ăla pe care-l poți inchide doar juma de an și tocmai atunci cînd plouă mai mult stai ”la murat”? De ce au mai dat banii pe el?

  • Intrebarea cu banii dati adreseaz-o lui oprescu. Cel care a dat bani si pentru cel mai inutil gazon. Incearca sa realizezi ca daca e vorba de un membru/simpatizant psd va fi jale in orice situatie. Intrebarea care trebuie pusa este : de ce oare ?

 5. Normal ea a asigurat mentenanta prin 2 companii municipale .. e clar nimic nu au facut aia!

 6. Normal ea a asigurat mentenanta prin 2 companii municipale .. e clar egal cu 0 !

 7. Tot așa este , tot timpul „greaua moștenire ” , și acum au venit salvatorii.

 8. Putoarea asta PSD-ista minte mai usor decat respira ! Arena a avut – cu mult inainte de Nicusor – defecte la acoperis ! Asa ca madam Firea – incerci sa ne aburesti – Marca PSD ! S-a furat la executie madam Firea ! Oare de cine ?

 9. Titlul este tendențios .

  Corect ar fi “Foștii primari au risipit banii publici. Justiția este chemată sa-i sancționeze”