G4Media.ro

Discurs emoționant al Reginei Elisabeta către britanici: We will meet again/ A…

Discurs emoționant al Reginei Elisabeta către britanici: We will meet again/ A fost al cincilea mesaj transmis de Regină în cei 68 de ani de domnie

Regina Elisabeta a Marii Britanii s-a adresat duminică seară populației, în al cincilea discurs neprogramat susținut în cei 68 de ani de domnie. Cel mai longeviv monarh în viață și-a început cuvântarea televizată vorbind despre „un moment de întrerupere în viața țării noastre” și despre un moment tot mai ”provocator” care aduce națiunii sale ”durere, greutăți financiare și schimbări enorme”.

În mesajul înregistrat la Windsor Castle, Regina Elisabeta a povestit că acest discurs îi amintește de cel din 1940, atunci când, împreună cu sora sa, prințesa Margaret, a transmis primul său mesaj: „Noi, ca niște copii, am vorbit de aici, de la Windsor, copiilor care au fost evacuați din casele lor și trimiși în alte locuri pentru propria lor siguranță. Astăzi, încă o dată, mulți vor simți un sentiment dureros de separare de cei dragi. Dar acum, ca atunci, știm, în profunzime, că este ceea ce trebuie să facem”, a spus Regina.

Regina Elisabeta a spus că provocarea combaterii coronavirusului este diferită de celelalte obstacole cu care Marea Britanie s-a confruntat înainte, pentru că acum există un obiectiv comun al întregii lumi:

„De această dată națiunile de pe glob își unesc forțele într-un efort comun, folosind marile progrese ale științei și compasiunea noastră instinctivă pentru a vindeca. Vom reuși – și acel succes va aparține fiecăruia dintre noi”, a mai spus Regina Elisabeta.

Regina a promis națiunii că vor urma ”zile mai bune” și a citat un vers din cântecul de război al Verei Lynn: We will meet again (Ne vom întâlni din nou). „Vom fi din nou cu prietenii; vom fi din nou cu familiile noastre; ne vom întâlni din nou”, a transmis Regina Marii Britanii poporului său.

Regina a mai spus că acesta este un timp al compasiunii și că, odată cu această pandemie a coronavirusului, izolarea devine un moment în care fiecare trebuie să reflecteze la viața lui:

„Deși uneori izolarea de sine poate fi dificilă, mulți oameni de toate credințele descoperă că aceasta le oferă o ocazie de a încetini, a face pauză și a reflecta, în rugăciune sau meditație”, spune ea.

Urmărește mesajul integral al Reginei pe BBC.

Context

Cel mai longeviv monarh în viață, Regina Elisabeta a Marii Britanii a mai ținut anterior doar patru discursuri neprogramate, după cum urmează: în 1991, în timpul Primului Război al Golfului, în 1997, înaintea funeraliilor Prințesei Diana, în 2002, după moartea Reginei Mamă și în 2012, când a împlinit 60 de ani de domnie.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. A vorbit și nea ion…

 2. Ce vra sa spuna si hoasca asta

 3. Între timp Boris Johnson a fost internat la spital.

 4. In 68 ani a facut doar 5 discursuri catre poporul Sau,?macar un pic de recunostinta pentru popor care le cumpara la casa reale pâna si hârtia igienica.

  • Doar 5 discursuri neprogramate, gen Cracuyn, Anul Nou, etc.

 5. M-a impresionat pana la lacrimi babona asta, in timp ce șobolanii englezi o mierlesc pe capete a venit cu niște platitudini vomitive,bahh bosoroago dobitocii din guvernul britanic vroiau imunizare de turma, sa omoare milioane ca să se imunizeze turmatic, cu aia ce faci!

 6. Poate le spune englezilor sa-si culeaga singuri capsunele. Ca se vaitau ca le iau strainii locurile de munca iar acum plang ca li se strica recolta pe camp ca nu mai au muncitori. In timpul asta englezii stau acasa si beau bere pe banii de pe beneficii.

 7. mamaaa, cati *englezi* pe-acilea!

  sunteti cumva supusi englezi mascati in romani?

  alo, aveti toate tiglele pe casa puse? Regina Marii Britaniei nu este presedinta Romaniei?

  noi trebuie sa sarbatorim faptul ca acum o luna, pe 6 martie, domnul Presedinte Iohannis si domnul Prim-Ministru Ludovic Orban, asteptand decizia CCR pentru a declansa alegerile anticipate au purces la plantare de pomi..
  https://www.europafm.ro/klaus-iohannis-si-ludovic-orban-au-plantat-copaci-in-campania-romania-planteaza-o-padure-cat-o-tara-audio/