G4Media.ro

Directorul STB: Probabil o să fie angajați concediați / Vom face audit…

Directorul STB: Probabil o să fie angajați concediați / Vom face audit extern pentru a identifica toate pierderile și vom lua măsuri pentru recuperarea prejudiciului de la cei care au declanșat această grevă ilegală

Directorul Societății de Transport București (STB), Adrian Criț, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că probabil vor fi angajați concediați în urma grevei și a anunțat că va fi făcut un audit extern pentru a identifica toate pierderile și se vor lua măsuri pentru „recuperarea prejudiciului de la cei care au declanșat această grevă ilegală”.

„Respectul față de cetățean trebuie să primeze, nevoile orașului trebuie să primeze zi de zi. Conștientizarea faptului că împreună angajații STB trebuie să respectăm programul de transport și să ne îndeplinim serviciul față de bucureșteni e cel mai important lucru pentru reforma STB. De aici trebuie să plecăm, de la mentalitate”, a afirmat Adrian Criț.

„Cu angajații STB care au revenit la locurile de muncă vom reforma transportul public, cu angajații STB care și-au reluat activitatea vom desfășura activitatea pentru oameni, nu împotriva lor. Cu cei care nu au respectat și au declanșat această grevă ilegală vom lua măsurile de rigoare, atât măsurile ce țin de regulamentul intern și probabil și cele penale”, a susținut directorul STB.

Întrebat câți angajați vor rămâne fără loc de muncă în urma grevei, Adrian Criț a afirmat: „E o procedură internă, în conformitate cu contractul colectiv de muncă, practic urmează niște notificări. (…) Probabil că o să fie angajați concediați, cu siguranță”.

În legătură cu pierderile societății în perioada grevei, de aproape un milion de euro pe zi, directorul STB a declarat: „Vom face un audit extern pentru a identifica toate pierderile pe toată perioada grevei și vom lua măsurile pentru recuperarea daunelor de la cei care au declanșat această grevă ilegală”.

Acesta a precizat că toate abonamentele de transport ale cetățenilor vor fi prelungite cu numărul de zile în care nu au putut circula.

Criț a mai spus că cetățenii care se consideră păgubiți pot să se îndrepte în justiție către cei care nu au prestat activitatea de transport.

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti au decis suspendarea acţiunii de protest şi reluarea activităţii după cinci zile în care transportul public din Bucureşti a fost blocat.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. „Cu siguranta” nu va fi nici 1 Audit si NU va fi concediat nici 1 angajat!
  Si NU vor recupera NIMIC din Pierderile zilnice ANUNTATE de Directorul Crit, Pierderi de peste 1 Milion de Euro, ZILNIC!
  Asa a spus Directorul Crit!
  STB va „continua” tot asa: fara piese de schimb(!), cu RISCURI uriase pentru siguranta calatorilor(asa spuneau grevistii!), adica NIMIC nu se va schimba, NIMIC nu vor imbunatati!
  Vom face si vom drege….

  A-propos, mai tineti minte cum au PROMIS Audituri cand au venit la osul de ros si PNLeii(in TOATE Institutiile publice!) si Nicusor Dan(la Primaria capitalei!)?!
  Nici macar 1 singur Audit NU au facut, nici unul!!
  Si nici la STB nu vor face, politrucul asta zombilitic nu va face nimic!
  Vorbe goale!

  • Ba da, Im.be.cili.sor Dan a facut timp de 1 (un) an audit la PMB si nu s-a soldat decat cu desfiintari de societati facute de Sarma, ca asta este boala unora, sa distruga tot ce s-a facut inainte, ca stiu ei mai bine! Adica a dormit in opinci un an!

  • Ca s-a numit stb sau ratb sau itb, ca a fost regie, companie sau „intreprindere”, chestia asta a fost intotdeauna o bataie de joc la adresa cetateanului.
   Si tot ce zice asta sunt vorbe goale. Oare o mai avea nevasta-sa firma aia la care i-a inchiriat criță asta un depou in tr-un mandat precedent de dinrector?

  • Băi Agamiță, ce treabă are auditul cu desființările unor societăți? Nu vezi că ești pro.st de bubui? Auzi tu, a făcut audit timp de 1 an. De departe, cei mai imbe.cili simpatizanți îi găsești în partidul USR. Trolează toată ziua ca pro.știi

  • Mi-am notat declaratia.

   Asteptam o jumatate de an si revenim cu intrebarile pentru Nicusor DAN. O sa aiba arunci ce sa ne spuna, sper, inafara parrii care tine de cercetarea penala si care nu e legata direct de el.

  • @Agamita: Nicusor a promis Audit la Primaria capitalei, dar Consiliul General NU a aprobat nici 1 audit:
   „În şedinţa de vineri a CGMB, proiectul care viza realizarea unui audit la Primăria Capitalei nu a întrunit votul consilierilor generali necesar aprobării.
   03.03.2021
   Reprezentanţii PNL Bucureşti au anunţat că susţin un audit complet la Primăria Capitalei, unul legal şi aplicabil, deoarece trebuie verificat tot după administraţia PSD.
   Liberalii îi transmit însă, într-o scrisoare, primarului general Nicuşor Dan că proiectul are unele vulnerabilităţi cum ar fi faptul că nu precizează perioada auditului, nu spune obiectivele propuse, nu vorbeşte despre o estimare bugetară şi acoperire din buget şi nici despre volumul de dosare care vor fi evaluate, menţionându-se doar că vor fi verificate toate achiziţiile publice pe durata a 4 ani.
   În şedinţa de vineri a CGMB, proiectul care viza realizarea unui audit la Primăria Capitalei nu a întrunit votul consilierilor generali necesar aprobări.
   „PNL susţine un audit complet al Primăriei Generale, legal şi aplicabil! Trebuie verificat tot după administraţia PSD! O intenţie bună, corectă şi necesară pe care consilierii generali o susţin dar o doresc aplicabilă şi legală. Primarul general nu trebuie vulnerabilizat în acest proces. Banii publici cheltuiţi pentru audit trebuie să ducă la rezultate concrete pentru a nu fi imputaţi primarului”, se arată în scrisoare.
   Liberalii mai spun că îşi exprimă totala disponibilitate pentru îmbunătăţirea textului iniţial propus, astfel încât el să respecte atât criterii de legalitate cât şi de eficienţă, iar fondurile publice alocate pentru acest proiect să ducă, cu adevărat, la rezultatele scontate.”

   Asa a ramasa Auditul o promisiune pe hartie a lui Nicusor, ca toate promisiunille lui!!

   A-propos, dvs sutineti ca Nicuosr a FACUT Audit, eu va rog sa ne dati SURSA acestei Informatii, sa STIM si noi, Romanii, sa CITIM si noi Romanii ce a constatat acest Audit!!!
   Va rog!

  • „Primăria Capitalei: Consiliul General a aprobat un audit care să arate cum au fost cheltuiți banii în mandatul lui Firea” 27 aprilie 2021
   Iar te repezi ca curca in craci si nu stii sa citesti! Abtine-te!
   Daca il iubesti atat pe Im.be.cili.sor dan ia-l acasa ca mai pune si el mana pe o grebla, te si mulge (doar la cerere) iti mai raneste si dormitorul! Doar sa aiba opincile puse in picioare ca la cat e de tamp nu stie sa si le puna singur!

  • @Agamita: OK, dar unde e AUDITUL?!
   A fost facut?!
   Care sunt CONCLUZIILE Auditului asta?!!!!

  • Peminema intrebi? Intraba-l pe Im.be.cili.sor, ca el l-a cerut! Cere-i a faca publice concluziile auditului!

  • Aveti aici un frumos exemplu de dialog intre doua personalitati ale aceleiasi persoane.

 2. Ar fi foarte bine dar nu cred

 3. Haideti cu auditul.
  Vrem sa vedem daca aveti sange in instalatie sau sunt doar vorbe goale.
  La Metrorex s-au recuperat pierderile in urma grevei de anul trecut?

 4. Fiind proprietar unic al STB-ului , acest criț în fapt dorește să reformeze STB-ul prin externalizarea unor activități , rețeta cunoscută de a PRĂDUI o societate și de a o băga în faliment , această metodă a fost folosită cu mult succes după 1989 .

  • Tu vrei ca PSD-ul să continue să paraziteze STB-ul. Nu, mai bine se externalizează unele lucruri, pentru a economisi bani și a scoate STB din falimentul provocat de PSD.

  • @gunoi: externalizezi cand nu te pricepi. Cand externalizezi, respectivii adauga si niste cascaval deasupra, ca sa faca si ei un profit gogonat.

  • Poți să minți, Goe, dar nu merge. Toată lumea știe că ești PSDist, adică sluga unor tâlhari.

 5. Adica el face audit sa calculeze pierderile? ….. baiiiiii astia au angajati un economist acolo? Nu contabil, economist! ….. ca daca face un calcul corect, un audit corect …. cred ca o sa iasa pe plus! Faptul ca au stat autobuzele, nu au facut cheltuieli …. cred ca au facut profit.
  Si dupa ce toti angajatii iti spun ca ,,valea” tu sa stai in continuare director este jenant chiar si pentru un USR.ist!

  • STB a pierdut 4.8 milioane de lei pe zi, în timpul încercării tâlharului Vasile Petrariu de la PSD de a o readuce pe Firea la PMB.

   Ești patologic, irecuperabil.

  • @Vladimir Putin e vaccinat cu Pfizer: useristul ghebos nu se lasa cu una cu alta! O tine langa ca el stie cel mai bine! Eventual cu ranga!Mars la ghena, und ti-e locul! Oricum Uniunea Sugrumati Romania nu mai pupa la guvernare pana in 2124!