G4Media.ro

Directorul pentru Europa al OMS: Ceea ce îngrijorează la situația din Italia…

Directorul pentru Europa al OMS: Ceea ce îngrijorează la situația din Italia în privința coronavirusului este că nu toate cazurile au legătură cu călătorii în China sau contacte cu persoane infectate

Directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge, a declarat, legat de răspândirea coronavirusului în Italia, că este îngrijorător faptul că nu toate cazurile înregistrate par să ibă un istoric epidemiologic clar, scrie La Repubblica.

„Ceea ce îngrijorează la situația din Italia este că nu toate cazurile înregistrate par să aibă un istoric epidemiologic clar, adică o legătură cu călătoriile în China sau contacte cu alte cazuri confirmate”, a declarat Hans Kluge.

Acesta a mai spus că evoluția răspândirii virusului în Italia nu este o noutate, pentru că s-a văzut deja cum a evoluat acesta în China.

Directorul pentru Europa al OMS a precizat că, deși coronavirusul se răspândește rapid, mortalitatea este la o cotă foarte scăzută.

„În acest moment observăm o mortalitate de puțin peste 2%, majoritatea persoanelor în vârstă cu patologii anterioare. Acestea fiind spuse, în zonele afectate, riscul de infecție poate fi ridicat și din acest motiv rezidenții trebuie să respecte recomandările autorităților, inclusiv să nu meargă în locuri aglomerate”, a mai precizat Hans Kluge.

Foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Un articol interesant pt cine se poate concentra mai mult de 10 secunde

  The Reported Mortality Rate of Coronavirus Is Not Important

  Why the reported “mortality rate” of the Wuhan coronavirus (2019-nCoV)

  is misleading and distracts us

  from the severity

  of the outbreak in China and Asi

  https://medium.com/swlh/the-reported-mortality-rate-of-coronavirus-is-not-important-369989c8d912

 2. Daca se implica OMS, deja sunt mult mai linistit! E clar ca suntem pe maini bune! Nu-mi fac griji! E ca cand franceji imparte acordeoane pentru populatie, sa se apere de nempți!

  • Corect! Italienii au fost neglijenți! Dacă rezista pe sticla, plastic, metal putea sa l aducă pe fuzelajul avioanelor etc Ce se vorbește este una. Chinezii au dezinfectat și copacii, străzile toot etc, cu un anumit tip de dezinfectanti! Dezinfectau morții înainte sa ii incinereze!! Oare de ce?? Important ce masuri s au luat și se iau la noi ca din ce se vede pare dezastru. Cine se ocupa de fapt la noi și cum!

  • Ooo, ce bine că există ceva care s-l ”liniștească” și pe asistatul pedeserast care cântă la ”acordeonul” mafiei PRO-PSD-ALDE. Chiar dacă nu de tot, tot e ceva.

 3. Corect! Italienii au fost neglijenți! Dacă rezista pe sticla, plastic, metal putea sa l aducă pe fuzelajul avioanelor etc Ce se vorbește este una. Chinezii au dezinfectat și copacii, străzile toot etc, cu un anumit tip de dezinfectanti! Dezinfectau morții înainte sa ii incinereze!! Oare de ce?? Important ce masuri s au luat și se iau la noi ca din ce se vede pare dezastru. Cine se ocupa de fapt la noi și cum!

 4. Directorul OMS a zbârcit- o în tratarea problemei coronavirus Wuhan, de altfel mai are un precedent cu Ebola în Etiopia.

  • Orice instituție a lumii libere, civilizate, occidentale o ”zbârcește”, nu e niciuna la fel de eficientă ca despotismele asiatice.

 5. Mă tem că nu m- ai înțeles.