G4Media.ro

Directorul general al combinatului siderurgic Galaţi, Bogdan Grecu, pus sub acuzare de…

Directorul general al combinatului siderurgic Galaţi, Bogdan Grecu, pus sub acuzare de DNA în dosarul fostului ministru al Mediului, Costel Alexe

Bogdan Grecu, CEO-ul companiei Liberty Galaţi, compania care deţine combinatul siderurgic, a fost pus sub acuzare de DNA pentru dare de mită şi delapidare, în dosarul fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, au declarat surse judiciare pentru G4media.ro.

Grecu este acuzat că i-ar fi dat mită fostului ministru 22 de tone de tablă – tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă – în valoare de 103.000 de lei ca să deblocheze alocarea de către Comisia Europeană a peste 5 milioane de certificate de carbon către combinatul siderurgic Galaţi. Certificatele ar putea valora până la 180 de milioane de euro, pe piaţa de carbon europeană.

În plus, potrivit DNA, Grecu i-ar fi dat mită lui Alexe şi ca să închidă ochii privind poluarea generată de halda de zgură care aparţine combinatului siderurgic. „Depozitul respectiv este unul dintre cele 68 depozite neînchise pentru care statul român a fost condamnat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în anul 2018, pentru neîndeplinirea obligației asumate ca stat membru al UE de a le închide cât mai repede. Ca urmare, România trebuie să raporteze periodic situația depozitelor menționate în cuprinsul hotărârii CJUE”, afirmă DNA în comunicatul de presă.

„Produsele din tablă ar fi fost scoase din patrimoniul combinatului siderurgic din dispoziția persoanei din conducerea fabricii, suspect în cauză, iar remiterea lor ar fi fost disimulată sub forma unor contracte de sponsorizare fictive”, arată DNA. El nu a comentat acuzaţiile procurorilor.

Fostul ministru al Mediului, Costel Alexe, a fost pus sub acuzare pentu luare de mită şi instigare la delapidare. Alexe ar fi primit mita prin intermediul soţiei sale, Raluca Elena. El a declarat la DNA că este nevinovat.

Foto: Bogdan Grecu, CEO Liberty Galaţi: Sursa: libertygalati.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. Salut operațiunea in sine. Fiindcă situația nu se rezuma numai la cei doi , este de dorit extinderea anchetei . Dovezile exista , numai dacă vrei le poți să le descoperi și să le duci in instanta. Dna trebuie să- și asume responsabilitățile pe care le au , la toate nivelele. Aveți încredere populară și instituțională . Folosiți -o în toate direcțiile stricturilor politice și administrative .

 2. Asta a fost sotul guristei Grecu de la Antena ?

 3. Astia da prosti. Auzi la ei, mita cu tabla, ca la Bolintin.

  Ditamai combinatul sa nu poata elibera cateva meleoane de cash.
  Ditamai ministrul sa nu poata sa-si faca cont pe undeva pe la Elvetica, Cipruletul sau Dubaielul

 4. Toate ca toate, dar mă umflă râsul când văd că e vorba doar de un TIR de 22 to. de tablă.
  Doar 55.000 euro ciubuc pentru o afacere de 180.000.000 euro??? Ridicol de puțin. Aproape de necrezut.
  Ce-i drept a mai fost și răposatul Caltaboș, Decebal Traian Remeș, ca exemplu de stupizenie. Să lăsăm deci DNA și justiția să-și facă treba.
  Nu mă pot însă întreba dacă și de ce sume o fi beneficiat ca ciubuc unul din foștii directori ai SIDEX Galați, cel care care de fapt tăia și spânzura în combinat, fostul director comercial de prin 1994, 1995, mai rârziu chiar și director general, Dumitru Nicolae, răposat între timp.