G4Media.ro

Directorul AJOFM Sibiu: „Dacă luăm toate comunele de pe traseul autostrăzii Sibiu-Pitești…

sursa foto: Știrile PRO Tv

Directorul AJOFM Sibiu: „Dacă luăm toate comunele de pe traseul autostrăzii Sibiu-Pitești nu găsim 1.000 de oameni apți de muncă” / ”Încercăm să direcționăm personal acolo unde este nevoie. Nu prea găsim”

Directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), Cosmin Roșu, anunță că toți cei care doresc să lucreze la autostrada Sibiu-Pitești pot contacta direct instituția, cererea de forță de muncă fiind mare, relatează Turnul Sfatului.

Spre exemplu, este nevoie mare de șoferi și mecanici întreținere, constructorul având dificultăți în a găsi personal.

„Recent am încercat să găsim o soluție și știu că se apelează la soluția aducerii de personal din țările extracomunitare pentru acest constructor. Știu că își căuta șoferi și mecanici întreținere pentru utilaje. Asta a fost recent. Dar să știți că în permanență aceste job-uri care sunt necesare pe șantiere sunt solicitate de la AJOFM Sibiu. Noi încercăm să direcționăm personal acolo unde este nevoie. Din păcate, nu prea găsim. Decizia finală este la angajator și la viitorul angajat. Promovăm aceste locuri de muncă și la noi pe site, și la panoul de la parterul Agenției, și în târgurile pe care le organizăm… Încercăm să sprijinim cât de mult putem acest angajator, dar modul în care solicită în continuu ne arată că nu-și găsește oameni, de fapt. Cred că oricum piața este limitată. Dacă luăm toate comunele de pe traseul autostrăzii Sibiu-Pitești nu găsim 1.000 de oameni apți de muncă pentru șantierul respectiv. Spun apți de muncă pentru că, probabil, poate mai sunt pensionari care și-ar dori să muncească, dar nu pot să facă față pe un șantier. Eu vorbesc doar de persoane apte de muncă, care să meargă pe șantier”, a declarat pentru Turnul Sfatului Cosmin Roșu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Aia mai lipsea, sa circulam pe autostrazi construite de infractori care isi fac munca in scarba.

  2. 10-12 ore pe zi la salariu de 8 ore din care legal iti este platit minimul pe.economie iar diferenta „in mână”. Pe langa asta, angajatorul nu face contracte pe durata determinata mai mare de 3 luni, totodata angajatorul fiind scutit de plata unor impozite la contractele de 3 luni. Mai duca’se de unde au venit. Toti escrocii au venit in Ro sa faca bani de pe fraieri…

    • De ce vorbesti in necunoștință de cauza? Doar putori ca tine ar spune lucruri de genul. In construcții salariile sunt mari comparativ cu cu alte domenii (nu stiu de unde ai scos -o tu pe asta ca te plateste minim si daca e asa, inseamna ca tu ai acceptat si nu ai facut nici o sesizare). Muncitorii nu lucreaza 10-12 ore pe zi, ci lucreaza la program de 8 ore. Am atatea exemple, chiar si langa mine se construiește si la 5 deja nu mai e nimeni pe santier. Contractele sunt majoritatea minim 1an . Prelungirile de 3 luni se pot face de maxim 2 ori, a 3a oara e obligat să te treaca pe contract nedeterminat. Totii lenesii cu parerile lor incorecte, numai sa gaseasca scuze sa nu muncească.

  3. Udrea la autostrăzi? La autostrada nu e munca de femeie

  4. Da muncește tu la heirup boierule!