G4Media.ro

Directoarea Colegiului I. L. Caragiale, după discuțiile de la Cotroceni: Pare că…

Sursa foto: Facebook Federatia Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”

Directoarea Colegiului I. L. Caragiale, după discuțiile de la Cotroceni: Pare că toată lumea se așteaptă ca un lucru iminent să fie oprirea grevei pe data de 8 iunie, dacă pe 9 iunie vom fi la școală să încheiem mediile. Este ceva ce mie îmi scapă și cu siguranță nu îmi place. Sunt niște nuanțe pe care le sesisez și în discursul lui Nistor, care nu existau zilele trecute

Directorul Colegiului I. L. Caragiale, Andreia Bodea, a declarat, la Digi24, că „începe să aibă niște rezerve în ceea ce privește continuarea grevei profesorilor”, adăugând că „pare că niște oameni știu niște lucruri pe care ei nu le știu”. Ea a mai explicat că „sunt niște nuanțe” pe care le sesizează în discursul lui Marius Nistor, liderul Federației Sindicatelor din Educație, care a declarat marți că președintele Klaus Iohannis a simpatizat cu profesorii.

„Nu îmi place foarte mult ce am înțeles, nu știu dacă am înțeles corect, am senzația că este ceva ce mie îmi scapă. Sunt niște nuanțe pe care le sesisez și în discursul domnului Nistor, care nu existau zilele trecute, dar poate mă înșel. Dacă înainte de a auzi aceste lucruri mă gândeam dacă mă îngrijorează cât vor mai putea profesorii, mai ales cei care sunt singuri și nu dau meditații, să reziste, acum încep să mă întreb dacă fisura nu va veni cumva chiar de unde nu ne așteptam, și anume de la liderii de sindicat. Nu mi s-a pare că a fost un pas înainte. Sigur, salut și eu disponibilitatea președintelui de a sta de vorbă cu liderii de sindicat și elevii. Sunt numai vorbe în continuare. Domnul președinte sunt convinsă că era de mai multe zile la curent cu tot ceea ce se în tâmplă în învățământ. M-aș fi așteptat să fi prezentat o perspectivă mai concretă liderilor de sindicat. Un acord, nu știm ce conține acel acord, continuăm o grevă în baza a ce? Până la urmă eu ce le spun în această seară părinților și elevilor, pentru că ei nu vin și mâine la școală, pentru că ne aflăm exact în aceeași situație, dar încep să am niște rezerve în ceea ce privește continuarea acestei greve. Pare că niște oameni știu niște lucruri pe care noi nu le știm. Pare că toată lumea se așteaptă ca un lucru iminent să fie oprirea grevei pe data de 8 iunie, dată pe 9 iunie vom fi la școală să încheiem mediile. Este ceva ce mie îmi scapă și cu siguranță nu îmi place”, a mai spus directorul.

Andreia Bodea a mai explicat că la ieșirea liderilor de sindicat de la discuția cu Klaus Iohannis să aștepta la niște declarații, care au întârziat. „Lumea a devenit un pic îngrijorată și agitată. Aș vrea să știu ce mai așteptăm, că tot ne întâlnim, tot vorbim, tot discutăm, tot amânăm, facem niște scenarii. Scepticismul meu văd că se adâncește în ceea ce privește perspectiva, dar sunt perfect de acord cu ceea ce s-a spus în ultimele zile, că dacă această ieșire masivă a profesorilor, care văd că s-a bucurat de simpatia unor părinți și elevi și a unor personalități, eșuează lamentabil dintr-un motiv sau altul, categoric șansa pe termen mediu ca învățământul să se redreseze se prăbușește definitiv. Aceste mii de oameni imaginați-vă că se întorc de la catedră cu capul plecat, fără să obțină mai nimic din ceea ce cereau pentru demnitatea lor și încep să predea. Aveți această imagine cu această masă de oameni care se întorc la catedră umiliți, dezamăgiți. Nu cred că vor mai ieși vreodată în stradă”, a mai spus ea, potrivit digi24.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. nu e ca si cum liderii de sindicate din romania n-ar fi toți niste parveniti pusi pe capatuiala. asta ar mira doar pe votantii psdnludmraur.

  2. Nistor a trădat, e cazul să plece să ocupe funcția pe care i-a promis-o Iohannis, dar reprezentant al profesorilor nu mai are de ce să fie. Rușine!

  3. pai nu e prea mult de inteles. liderii in romania sint fabricati adica fake, nimic nou ca si peisajul trist cu aceleasi furci si cruci. un popor fara demnitate si o tara cam fara viitor, cel putin nu asa cum il dorim.

  4. Trădare a liderilor de sindicat? Da Iohannis a trădat așteptările a 7 milioane de români. De ce ne mai mirăm? Ce nu face un lider de sindicat pentru un loc în șparlament. Vezi Coarnă, vezi Mitrea și alte specimene de șarlatanidesindicat. E atâta de simplu.

  5. Eu am tot comentat pe facebook către profesori sa își schimbe liderii de sindicat

  6. profesorii au votat PSDNLUDMR , cu siguranta stiu si ce va face nistor

  7. Am fost sigur de la început de trădarea asta, care nu e nici măcar prima. Lideri de sindicat cu averi fabuloase n-au cum să reprezinte profesorii. Cotrocenistul i-a ademenit cu niște funcții pe undeva și…acuma stau puțin în cumpănă. Mai schimbați-i și pe ei că prea s-au îmbuibat în funcție.

  8. Nistor așa a fost întotdeauna: a făcut multă gălăgie, apoi a cedat.