G4Media.ro

Directoare de școală din județul Bacău, demisă după ce ar fi refuzat…

Sursa foto: Pixabay

Directoare de școală din județul Bacău, demisă după ce ar fi refuzat să invite copiii maghiari la festivitățile de Ziua Națională și ar fi transmis un mesaj injurios 

Directoarea unei școli din județul Bacău a fost demisă după ce ar fi refuzat să cheme la festivitățile de 1 Decembrie copiii unei unități școlare din subordine, pe motiv că aparțin etniei maghiare. Mai mult, le-ar adresat și injurii pe grupul de WhatsApp al școlii, scrie Ziarul de Bacău.

Incidentul a avut loc la Școala Gimnazială din comuna Pârjol.

„Mesajul primit pe 27 noiembrie, seara, conținând fragmente dintr-o conversație de pe grupul Whatsapp al Școlii Gimnaziale Pârjol în care doamna director a adresat cuvinte injurioase la adresa elevilor ce aparțin comunității maghiare din satul Pustiana, comuna Pârjol, înregistrat imediat (luni, 28 noiembrie 2022) la Inspectoratul Școlar Județean Bacău a determinat, în mod prioritar, dispunerea cercetării situației semnalate.

Astfel, după ancheta ISJ care a confirmat că, în data de 28.11.2022, la activitatea cultural-artistică prilejuită de Ziua Națională a României de la Școala Gimnazială Pârjol nu au fost invitați elevii de la Școala Pustiana, în majoritate de naționalitate maghiară, și în cadrul căreia doamna director a recunoscut că este autoarea mesajului jignitor de pe grupul de Whatsapp al școlii, s-a luat singura măsură posibilă: Având în vedere gravitatea incidentului cu vădit caracter discriminatoriu, fapt intolerabil mai ales în mediul școlar, mai ales în ceea ce privește conduita unui director de unitate de învățământ, în data de 29 noiembrie 2022, Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Bacău a hotărât eliberarea din funcție a doamnei director de la Școala Gimnazială Pârjol.

Inspectoratul Școlar Județean Bacău dezaprobă vehement o astfel de atitudine iresponsabilă, de natură a semăna disensiuni artificiale într-o comunitate mică, în care domnește respectul și întelegerea reciprocă. Cu toții suntem români si cu toții trebuie să cinstim ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, în toate semnificațiile ei. Patriotism înseamnă cum cinstim memoria înaintașilor noștri și opera lor istorică – România – nu afirmații nechibzuite”, a declarat prof. Anca Egarmin, inspector școlar general, potrivit sursei citate.

Citește integral pe Ziarul de Bacău.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Nu mai e directoare…ramane profesoara

  2. O cârpa care nu defineste invatamantul romanesc per ansamblu. Ne cam dam seama ce conduita va oferi propriilor copii.

  3. E vorba de ceangai, cine nu știe sa nu comenteze, directoarea are dreptate. Ceangaii cand au plecat in excursii de ce nu au luat si copiii români?

    • Cum adică „directoarea are dreptate”? Comentariul tău este rasist, iar cei care le verifică ar trebui să se uite de 2 ori înainte de a le posta. Și stai liniștit, știu foarte bine ce sunt ceangăii!

  4. Numai ca, etnicii maghiari care nu repecta statul roman nu sunt niciodata demisi indiferent de situatie…