G4Media.ro

DIICOT Giurgiu a trimis în judecată 10 persoane pentru evaziune fiscală și…

Sursa foto: Pixabay

DIICOT Giurgiu a trimis în judecată 10 persoane pentru evaziune fiscală și grup infracțional organizat/ Achiziții la negru cu fier vechi, cu prejudiciu de 18 milioane de lei, susțin procurorii

Zece persoane au fost trimise în judecată de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Giurgiu pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală în formă continuată, transmite News.ro.

Potrivit unui comunicat remis duminică presei, în perioada 2012-2015, inculpaţii au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, constând în crearea unui mecanism „complex”, format din mai multe societăţi, controlate prin interpuşi, prin intermediul cărora au fost efectuate operaţiuni de achiziţii de fier vechi, la negru, bunuri care au fost livrate mai departe către societăţi specializate în colectarea deşeurilor feroase.

„În scopul eludării plăţii obligaţiilor fiscale constând în impozitul pe profit, inculpaţii au înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de la mai multe societăţi, generând în acest mod un prejudiciu bugetului consolidat al statului în cuantum de 18.113.063 lei, suma cu care ministerul Finanţelor Publice prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă. În cadrul mecanismului infracţional au fost implicate şase entităţi economice prin intermediul cărora au fost livrate deşeuri feroase către operatori economici din piaţă. Prin intermediul acestor firme înfiinţate şi/ sau preluate de membrii grupării, bunurile (deşeuri feroase şi neferoase) au fost achiziţionate, la negru, din diverse surse şi au fost livrate direct către beneficiari sau aduse în depozitul care funcţiona în proximitatea locuinţei a doi dintre inculpaţi. Pentru a se înregistra cu achiziţii pentru societăţile controlate şi pentru a crea artificial cheltuieli deductibile, membrii grupului au utilizat în mod fraudulos datele de identificare ale unor societăţi comerciale”, se arată în comunicat.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Giurgiu, precizează sursa citată.

sursa: Agerpres.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Trimiterea în judecată nu este un succes demn de a fi publicat cu surle şi trâmbiţe în presă. Succes este un proces penal desfăşurat în condiţiile legii şi unde se respectă drepturile omului. Succes este recuperarea prejudiciului, dacă soluţia este de condamnare. Trimiterea în judecată este o etapă şi nimic mai mult. Până la judecarea apelului mai intervin trei prescripţii, o amnistie şi un recurs compensatoriu… aşa că sărbătoriţi după hotărârea definitivă. Desigur, dacă este de condamnare, pentru că dacă nu este de condamnare, iar a cheltuit statul banii aiurea.