G4Media.ro

Digi 24: Academiile paralele cu politicieni care nu au loc în Academia…

Digi 24: Academiile paralele cu politicieni care nu au loc în Academia Română, plătiți din bani publici. “Oameni din Parlament care voind să fie ei înşişi academicieni au şi reuşit”, explică Eugen Simion

“Nu au fost primiţi sau aveau şanse mici de a fi primiţi în Academia Română şi şi-au făcut propriile Academii”, pentru apartenența la care primesc indemnizație lunară de la stat, dezvăluie Digi 24, într-o anchetă despre cele 4 academii finanțate de la bugetul de stat și care există pe lângă Academia Română: Academia Oamenilor de Ştiinţă din România (AOSR), Academia de Ştiinţe Tehnice, Academia de Ştiinţe Medicale şi Academia de Ştiinţe Agricole.

Academicianul Eugen Simion, fost preşedinte al Academiei Române, a declarat pentru Digi 24 că “există fel de fel de academii, ceea ce este mai mult decât o eroare, este o confuzie totală (…) Au sărit în sprijinul acestei idei confuze, care creează o mare confuzie, au sărit oameni din Parlament care voind să fie ei înşişi academicieni, au şi reuşit şi au legiferat această academie“.

În Academia Română există această amărăciune că funcţionează academii paralele care sunt finanţate din banii publici“, spune actualul președinte al Academiei Române, Ioan Aurel Pop, care adaugă: “Nu văd raţiunea, decât nişte interese private, a existenţei unei asemenea instituţii, repet, finanţate de la bugetul de stat. Probabil că frustrarea unora dintre membrii importanţi ai societăţii, inclusiv dintre cei cu rol politic, mă gândesc, frustrarea de a nu fi putut intra în Academia Română“.

Iar ipoteza este confirmată chiar de președintele unei astfel de academii. “Sunt nişte personalităţi extraordinare, nu toate au loc în Academia Română, dar toate merită să li se recunoască valoarea şi printr-un mic efort să primească o indemnizaţie. Ştiţi cât este această indemnizaţie, câteva sute de lei“, a declarat pentru Digi 24 Adrian Badea, preşedinte al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România (AOSR), care numără peste 350 de membri.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Și Elena Ceaușescu avea fixul cu titlul de academician. Alte vremuri, alți politicieni dar aceeași mentalitate. Și ii mai și plătim. Pana când mai trebuie sa suportam umilința la care ne supun cocalarii ăștia?

 2. Hai sa vedem cine este actualul prezident al Acacademiei Romane, tot un impostor.
  Cand accesul in Academia Romana se va face pe valoare dovedita prin noi descoperiri in stiinta, inventii, articole publicate in cele mai prestigioase publicatii de profil, granturi in cercetare, etc, atunci putem vorbi despre Academicieni pe merit, deocamdata toti sunt niste impostori, cadre din vechea protipendada comunista, tovarasii pupatori de kur al tovarasei Codoi .

  • 500 000 de lei pe an numai la academie. binisor. o fi si cumulard. ca la astia trebuie sa vezi toata poza. iti vei da seama ca facem destui milionari

 3. Si pana acum unde ati fost tovarasi academicieni? De ce nu v-ati exprimat in ultimii 5-10 ani? Imi provocati sila, ipocritilor!

 4. Indemnizația o fi mică dar ”academicienii” sunt mulți. Și, mă rog frumos, de ce să-i plătesc eu cuiva care vrea să fie academician, oricât ar fi de puțin ? Normal ar fi să plătească el la buget pentru ”onoarea” de a fi recunoscut ca ”academician”, nu eu.

 5. Las’ ca si pe Eugen Simion tot FSN-ul l-a propulsat cu mare graba in Academie, cu 20 ani (!!!!!) inaintea lui N. Manolescu.
  Asa ca, ciocu mai mic. mon cher !

 6. Inflație mare de pseudo-academicieni, in toate cele 5…

 7. Parlament de legionari fara demnitate si onoare.

 8. Sa stiti ca exista si Academia de Biliard! Undeva pe la Pasajul Municii, parca.
  Si ei trebuie sa fie platiti de stat.

 9. katiusa ibarruri are partidul in vene. nascatoare de academii pentru sinecuri.
  constantinescu si Sinistrul tericeanu au nascut si ei un institut pentru sinecuri. si ei tot familia traditionala a Partidului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.