G4Media.ro

Dezbaterile de formă pe legile educației, expuse chiar de ministrul Cîmpeanu. Doar…

Sursa: Facebook - Sorin Mihai Cîmpeanu

Dezbaterile de formă pe legile educației, expuse chiar de ministrul Cîmpeanu. Doar puțin peste 50 de propuneri din cele aproape 1.500 înregistrate în perioada de consultare ar fi fost posibil desprinse în timpul celor 75 de întâlniri din calendarul prezentat de oficial

Ministerul Educației a înregistrat în total, până pe 25 august, în urma perioadei de consultări publice pe proiectele de legi ale educației, 1.486 de seturi de propuneri de schimbare a legii, ce reunesc peste 9.000 de amendamente, a anunțat ministrul Sorin Cîmpeanu în conferința de presă de joi. Dar, în momentul în care a precizat cum s-au înregistrat aceste seturi de propuneri, el nu a menționat în niciun fel cele 75 de evenimente pe care instituția spune că le-a organizat în perioada de consultări. Iar un calcul pe baza cifrelor furnizate în privința modalităților de înregistrare arată că, în baza dezbaterilor, ar fi putut fi înregistrate cel mult câteva zeci de seturi de propuneri ca rezultat direct al discuțiilor, considerabil mai puține decât totalul evenimentelor menționate.

Astfel, în conferința de presă, ministrul a precizat că seturile de propuneri au fost înregistrate pe trei căi: pe adresa de e-mail dedicată (vasta majoritate), câteva zeci prin registratură, și tot câteva zeci prin înregistrare la cabinet ministru. El a furnizat aceste date în momentul în care a fost întrebat de Edupedu.ro despre înregistrarea scrisorii deschise semnate de 100 de intelectuali, lăsând de înțeles că aceasta a fost înregistrată la cabinet ministru.

Cum a spus ministrul că s-au înregistrat, la minister, propunerile de schimbare a legii – cele trei căi oficiale:

  • “Căile pe care au fost aceste 1.486 de seturi de propuneri sunt trei. Circa 1.357, dacă nu mă înșel, sunt venite pe adresa de mailconsultare.legiaeducatiei@edu.gov.ro. Cam 74, dacă nu mă înșel, sunt venite prin registratură. Sunt, de asemenea, diferența, înregistrate direct la cabinet ministru. Direct la cabinet ministru înseamnă și că ministrul a văzut o scrisoare deschisă (n.red. – trimitere la scrisoarea celor 100 de intelectuali) și a solicitat înregistrare la cabinet ministru. Toate aceste numere, într-un stat român bazat pe reguli, să știți că au înregistrare oficială, care nu poate fi pusă în niciun fel la îndoială.”

“Diferența”, adică seturile înregistrate direct la cabinetul ministrului, ar însemna 55 de seturi propuneri. Unul dintre ele este, din declarațiile ministrului, scrisoarea deschisă, însemnând că rămân 54 de seturi de propuneri printre care la cabinet ar fi putut să se fi înregistrat și schimbări cerute în dezbaterile publice, așa cum s-a întâmplat și cu scrisoarea deschisă.

Acest total de 54 de seturi reprezintă 3,6% totalul de 1.486 seturi de propuneri. Dacă, calculând în baza extremelor, toate ar fi fost înregistrate în baza măsurilor propuse în cadrul evenimentelor organizate, ar însemna că, în cadrul celor 75 de conferințe și întâlniri, s-ar fi înregistrat în medie 0,72 seturi de propuneri / eveniment.

Citește tot articolul pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Vreau să știu câte discuții publice au fost și câte propuneri a acceptat Ghinea privind PNRR! Legile educației se duc în Parlament și USR poate propune ce vrea! O a fie iar circul specific USR și AUR!

    • Dintre toate relele facute de clasa noastra politica in ultmii 20 de ani, legea asta pare cumva raul cel mai pervers. Rade practic de pe fata pamantului sistemul de educatie romanesc, asa imprefect cum este el. Distruge sistemul Evaluarii Nationale si face din examenul de bacalaureat o gluma sinistra. Si, desfiinteaza practic notiunea de plagiat din sistemul nostru de educatie. Baieti, aveti liber la copiat, furtul intelectual nu exista!

      Daca trece, legea asta o sa distruga generatii dupa generatii de elevi. E ca o bomba cu efect intarziat.

  2. Scoate-te, scoate-te apologetul plagiatorilor.