G4Media.ro

Deputatul Csoma Botond confirmă că UDMR îl susține pe Fábián Gyula pentru…

Deputatul Csoma Botond confirmă că UDMR îl susține pe Fábián Gyula pentru funcția de Avocat al Poporului

Deputatul Csoma Botond a confirmat că UDMR îl susține pe Fábián Gyula pentru funcția de Avocat al Poporului, conform unei declarații făcute luni pentru publicația de limbă maghiară Maszol.ro.

Deputatul UDMR Csoma Botond a spus că și PNL susține propriul candidat pentru acest post și încă nu a fost luată o decizie în cadrul coaliției pentru numirea finală.

Botond l-a descris pe Fabian Gyula ca fiind un lider echilibrat cu un „CV impecabil”.

Gyula este lector la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și a fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Surse politice din UDMR și PNL au confirmat, luni, pentru G4Media că numele profesorului a fost vehiculat de către UDMR pentru funcția deținută în prezent de Renate Weber, dar au precizat că o decizie definitivă nu a fost luată încă.

Potrivit Hotnews.ro, liberalii l-ar susține pe profesorul universitar Flavius Antoniu Baias de la Universitatea din București, care a fost secretar de stat în Ministerul Justiției sub conducerea lui Valeriu Stoica (1998-2000).

Demersurile de revocare a lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului au început în luna februarie. Potrivit algoritmului politic agreat de coaliția de guvernare, acest post ar urma să revină UDMR sau PNL. Nu e clar dacă propunerea făcută de UDMR este deja acceptată de partenerii de coaliție.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. UDMR cu 4% sa se multumeasca cu un post de Adjunct al AP pentru domeniul drepturile familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap